4 Декември, 2011 10:34 7 900 59

Honda отзовава 300 000 коли

  • honda-
  • отзоваване-
  • civic-
  • accord-
  • cr-v-
  • pilot-
  • еърбег

Дефектни еърбегове, които могат да причинят тежки наранявания и дори смърт, са причина за кампания по отзоваването на 304 035 автомобила, обявена от Honda. От потенциални повреди са застрашени коли от 10 модела, произведени през 2001-2002 г., включително бестселърите Civic, Accord, CR-V и Pilot.

Представители на японския концерн не крият, че вече са отбелязани 20 инцидента, предизвикани от разпръсването на опасни метални и пластмасови отломки при отварянето на въздушните възглавници в техни автомобили, съобщава Associated Press. През 2009 г. дефектните еърбегове са причинили смъртта на двама души в САЩ.

273 000 коли ще бъдат отзовани в Щатите, 27 000 - в Канада, около 2 000 - в Япония, и още толкова в Австралия, Тайван и други страни. От Honda подчертават, че еърбеговете в колите, монтирани в последните поколения на моделите им, са изработени от други материали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Здравко Колев

    1 4 Отговор
    nai dobre e da si iztegliat vsichki ot patishtata i da si proizvejdat samo motori pone tam sa n1
  • 2 гост

    5 3 Отговор
    карай си голфа и не се обаждай като не ти е ясно за какво става на въпрос!
  • 3 читател

    4 0 Отговор
    Това не е новина , мисля , че още преди 2 години говореха за смяна на тези еърбеци слагани пре 2001 2002.Интересното е че го правят на коли отдавна излезли от гаранция.Това е хубаво ако беше някой друг производител щяха да карат клиента да си плати.
    Другото интересно е че пак щатите са източник на обвинения.преди време беше Тойота , оказа се накрая че обвиненията са безпочвени но естествено е добре за американските производители да очернят конкуренцията.
  • 4 ВИП АМГ

    0 5 Отговор
    iaponcite dasi priberat vsichkite jalki kolici che samo prechat po patishtata.
  • 5 yamaha

    0 5 Отговор
    А аз си мислих, че при японците дефектите все били незначителни от рода на "амортисьорче на багажника". Хахаа.... Педала на газта на Тойота - минималната вероятност не е нулева, че да са безпочвени обвиненията, щото ако си ти този един няма да ти е много весело! Япония N1! мухахахахаах....
  • 6 Име:

    3 0 Отговор
    Произведени през 2001-2002........ Евала. Ето това са производители, които мислят за клиентите си. Става дума за отстраняване на проблем в 10 годишна кола. Japan Power Forever.
  • 7 520 zender

    0 4 Отговор
    Е как може точно на Онда да се случи това бе.Една от най-качествените коли е с прицакан еърбег-срамота.Не се изненадвам защо са озлобени всички почитатели на японката сила в тоя саит.Просто е-японските коли са некачествени но феновете смятат че трябва едва ли не да държат цена като немските-просто няма как да стане.
  • 8 Холи Бери

    2 1 Отговор
    Когато японец отзовава коли е мисъл за клиента, когато немец го прави е драма . Съвсем нормално е да е така защото немеца не си се.е на качеството и е абсолютна драма нещо да не работи по-всички високи правила а за японеца е нормално нищо да не работи щото е жалко нескопосано копие. Но пък прави добро впечатление все пак грижата да подменят някой изгнил педал на спирачката , носач дето се чупи на втория завой след магазина , климатик който пече като фурна и не се спира по никакъв начин че дори и дреболии като тия с еърбега ... не че ако се блъснеш с тоя курник ще оживееш дори е сигурно че ще умреш но поне да е на възглавница - със стил
  • 9 Иван Гушевилов

    3 0 Отговор
    Ах колко сте ми заблудени!Хората мислят за клиентите си,става въпрос за коли на 10години!Обаче вие сте на принципа "От моито по убаво нема" и "Аз теи си знам" и така ще си я карате цял живот! А тоя където ми говори че немските държели цени мое да ме фане...........!Я погледни "прецизните" Е39 как вървят и виж oбикновенно Сивиче 1996-2000 година КУПЕ и тогава говори!Карайте си там бмв-тата лястовичките,опел корсичките,голфчетата и там другите тоалетни и си мислете колко са ЯКИ тия наще
  • 10 Ники

    0 2 Отговор
    Хахахахахах, тръгнал да казва как вървели Е39-ките :D Ти качвал ли си се в BMW, б!
  • 11 520 zender

    1 3 Отговор
    Алоооо,последните двама.Вие ми говорите все едно и двамата Лксъс последен модел карате а.Лапищаци първо се научете да приказвате после другото.Като ви слушам изказванията ми е ясно че и сополите не можете да си избършите.Ако видите Е39 в огледалото подавайте десен мигач и леко в дясно зада ни улеснявате нас беемвистите.
  • 12 Иван Гушевилов

    1 0 Отговор
    Първо да отговоря на 520 zender,нещо много нервно го даваш,забравих че тоя нрав просто тряя да го имаш иначе няма как да караш бмв.. Изказванията се четат,не се слушат(в този случаи) Дори ти неможеш да се изразиш,тръгнал си да правиш забележки,караи си умрялата 520ка където праи от 0-100 за 20 секунди и гори 15 на 100 градско и си траи,щото такива като теб клавиатурни рейсъри са ми ясни! А на втория се отнася същото да си кара а пък аз кво съм карал и кво не съм си е моя работа....
  • 13 520 zender

    0 1 Отговор
    Гушевилов-Първо се научи да не обиждаш и тогава очаквай същото и от мен.Второ не карам 520.Трето дори и когато го карах не ми е пукало колко гори-не се и интересувам много от цената на горивата щото 3 лева да стане литъра пак ще карам-принуден съм.Четвърто не виждам що да не се ядосвам при положение че май ти го даваш нермно и си го предлагаш.Аз също мога да ти отвърна по същия нецензуриран начин самоче не съм ти на детските години и на тинейджърския акъл.Междо другото смених 520 със 530д.Просто изказах мнение за Хонда преди и исках да подчертая че на всеки производител се случва да има дефектирали коли и никой не е застрахован.
  • 14 Иван Гушевилов

    2 0 Отговор
    Виждаш много добре как бях започнал да пиша,но след твоя пост със тъи звучните думички като "задръстеняк" и "лапищак" просто нямаше как да не кажа и аз нещо хубаво!Незнам как реши че съм "тиндейджър" обаче жестоко си в грешка,а и спри обясняваш се като някоя .......,смени си ник-а тогава,пиши се 530 - помпосменящата ламя Забавно ми е с тебе да знаеш :)
  • 15 330и

    0 1 Отговор
    добър вечер, тук съм.... само бмв
  • 16 Майро ЖДМ

    2 0 Отговор
    Класа.И как клентите на Хонда няма да са първи по удовлетвореност от колата си.....Евала на Хонда.Това да изеглиш 10 годишни коли заради дефект....нямам думи.Е това е японеца.Повечето немски кошеве дори и не доживяват толкова...Да припомним за сцепването на блоковете на ФВ за който тогава неците твърдяха че това било в границите на допуските...сцепен блок граници....?????
    Случай с познат с ново Пежо наскоро....пресичайки кръстовише еърбега му се отваря....късмета си казва думата и спира безопасно (едва ли някой знае какво е усещането да те блъсне влак в лицето докато караш).Човека тръгва да си търси правата на ГАРАНЦИОННАТА кола и познаййте.....след месеци нерви разтакавания от сервиза човечеца си плати щетите и в това пежо влиза плачейки
  • 17 Иван Гушевилов

    1 0 Отговор
    Абсолютно съм съгласен с теб,ама се готви че е сега ще те изядат с парцалите колегите от швабен клуба,такива неудобни работи да споделиш...ужас направо! Иначе са културни като започнат дискусия - "Добър вечер - само БМВ" Тва ми звучи като "Добър вечер - Ко ще ям :D Такива са,неможем да им се сърдим,и те са хора и те "коли" карат...
  • 18 Prelude

    1 0 Отговор
    300 000 10-годишни Хонди са в движение и за повечето това сигурно ще им е първия ремонт :)). Браво на Хонда. Повечето вече си пенсионират колите като станат на 8 години, а Японеца се грижи за тях като за нови.
  • 19 Джони

    3 0 Отговор
    Ето пак чета коментари и се убеждавам още повече, че шофьорите на БМВ наистина са имбицили. Вие въобще четете ли за какво е темата на статията - да покажат, че един производител си оправя грешките и на след гаранционна кола. Това когато го направят други производители сигурно ще се взриви пространството от новини, докато за японските производители това ми се струва като обичайна практика. За информация не карам японска или немска кола и за тези, които ще плюят да им кажа първо, че като вземат да разбират толкова от коли колкото мен тогава да говорят. Да не подхващам темата за БМВ-тата, но като ходя на работа всеки път поне един такъв комплексиран тип ме засича.
  • 20 shady

    0 0 Отговор
    dobre az ne razbrAh sega neshto - vsichki koli li si imat + i - ili vsichki za nishto nestavat? :D
  • 21 пожар

    2 0 Отговор
    Баварският производител обяви, че започва поетапно изтегляне на 32 084 автомобила от щатския пазар заради потенциална опасност от възникване на пожар. В кампанията са включени коли от пета серия, нейния GT-вариант, 7er, X5 и X6, оборудвани с 8- и 12-цилиндрови двигатели и произведени в периода 2008-2011 г.

    Много поздрави на собствениците на БМВ . Като дадеш по 100 000 евро за кола си мислиш че е качествена ?

    Но не става така.
    Айде зендеровци и всякакви там разбирачи да си мълчат че ако отворим темата за БМВ ще видят такова качество че свят ще им се завие.
  • 22 Иван Гушевилов

    1 0 Отговор
    Е сърда ви се,напъдихте швабите ся няма с кого да се забавлявам...хубава работа значи!А пък и те сигурно са заети някъде да показват мъжкото у себе си
  • 23 Здравко Колев

    0 3 Отговор
    ei shte ti kaja edin golf i tuk se napalni s hondadjii 88-god zashto pishete bez snimki be kompleksari

    Коментиран от #24

  • 24 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Здравко Колев":

    @23 Аууу ти пък като си 68 набор си голям разбирач така ли? Всичко знаеш и всичко можеш, нали?
  • 25 Иван Гушевилов

    1 0 Отговор
    Ах Здравко езък че си от Варна,хубав град с много Хонди,ама явно само ти си още в ерата на колите с квадратна форма!И моля те,бъди така добър като всички в този форум да пишеш на кирилица за да е по прегледно,че иначе нещо не схващам кво искаш да кажеш! Мишок,ГОЛф на 88 год и некви снимки

    Коментиран от #27

  • 26 фен

    1 0 Отговор
    Голфаджията,много си нервен нещо,седи мирен!Аман от биткаджии по снимка!
  • 27 Име:

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Иван Гушевилов":

    @25 Какво лошо обаче има в колите с ръбата форма от 80те? Все още бих карал един CR-X или сивик 4та ген. Да не говорим пък за една ае86, и на starlet kp61 също ще се радвам. Колите от 80 (квадратните) са си доста доста хубави.
  • 28 330и

    0 3 Отговор
    само бмв е класа, добре си подрал примерите, иначе 20-годишен немец изглежда и е, в пъти по-добър от 20-годишна японка, а пък ако вдигнеш летвата на 25 години и живи японци няма, а германци - пълно, и то бмв-та бол, сцепения блок го чувам за пръв път, ако е така, значи и при японките ще има такива случаи, но никог няма да го спомене

    Коментиран от #47

  • 29 330и

    0 2 Отговор
    ето какво не може хондов мотор:
    http://vbox7.com/play:0f7027b5
  • 30 Japanka

    0 2 Отговор
    Японски щайги! Кво има да се коментира въобще!
  • 31 Митко

    0 1 Отговор
    А ето какво не може едно БМВ-да върви:http://vbox7.com/play:5a89c8b5&al=2&vid=2492631
  • 32 330и

    0 1 Отговор
    не стига че дали бмв-то на жена, ами и тоз тръгна една идея по-рано, и даже на клипа се вижда как мадамата даде на втора преди него- а при тез коли още на 1-ва бмв-то е отпред, изобщо платена работа
  • 33 Иван Гушевилов

    1 0 Отговор
    Виж вземи пусни си еи тва клипче (ако можеш) и виж кола 280 коня срещу "кола" 507 и пак кажи че е платено!

    http://www.youtube.com/watch?v=KGco3vowTs4

    Много поздрави....
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 330i

    0 2 Отговор
    още по-платен клип, виж след 47 сек, явно тоз в бмв-то си изтърва крака, а пък на финала се движат еднакво, ай да са земете да са спрете с тез клипове от сорта на 280 vs 507 коня
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 330и

    0 2 Отговор
    зендер споко, кажи за тракията, имаше ли наритани японки
  • 38 330и

    0 1 Отговор
    аз днес наритах една S320 бензин, достоен беше
  • 39 520 zender

    0 1 Отговор
    330И-Днес почивах не съм пътувал.А и празнувах неделна печалба.Не искам да се изказвам агресивно но обикновенно по магистралата ме изпреварват само спортни коли.Междо другото съм длъжен да си призная че миналата седмица ме изпревари и то със изненадваща скорост голф 2.Мисля че беше тунингован но това не е изненада за този култов автомобил.И все пак когато ме смачка карах с около 200км в час.Това според мен е впечяатляващо.
  • 40 330и

    0 1 Отговор
    голф 2, няма да издържи на напъна да речем на едни 10 часа мах, ама на тракия ...
  • 41 330и

    0 1 Отговор
    а иначе кажи си го съвсем спокойно че конкурентни ти само спортни коли, в крайна сметка е истина, пък и сигурен съм ... рядко се случва
  • 42 520 zender

    0 1 Отговор
    ...И все пак си спомням преди година със Зендера се гоних със Гамбала 911.Загубих естествено но въпреки това се опитах да се противопоставя.Все пак тогава притежавах оригинален тунинг от 6 месеца и бях супер щастлив-всеки го разпознаваше от обикновенно 520.А и човекът с поршето бе колегиален-за последно преди да го изгубя ме пусна пред нега с вдигната ръка.Аз се осъзнах и веднага намалих зада ме изпревари-той не се поколеба и ме зпревари и поздрави с клаксона.Все пак говоря за хора които не са комплексирани и са супер коректни към тея които дръзнат да им се опъват на пътя.Смятам че ми влизаш в положението.
  • 43 520 zender

    0 1 Отговор
    ..Но най-култова си остава за мен гонитбата когато още бях със Зендера и 530 Е60 Д.И тогава загубих ,но се гонихме от Русе та чак до Търново.Мразя първокласните пътища защото обещават що годе добър път а движението е двупосочно.Какво ли не ми е излизало на пътя при 200-магарета коне овце и др....И по темата-със Хонда не съм имал чак епични гонитби.
  • 44 330и

    0 2 Отговор
    дизела има едно глямо предимство, че при постояно настъпване излиза по-евтино, та ако си караш с 200-220 рядко ще има кола да изпревари, много рядко, да не говорим за 220-240 или 250, ти си се возкай комфортно и евтино и бързо с бмв, пък жапанка паур да ядат ципори колкото искат
  • 45 520 zender

    0 0 Отговор
    330и-Еи тука си прав-ма нали дизел си карал .И все пак много ми е интересен диапазона 100-200.Междо другото аз повече от 230 немога да вдигна с моята кола.
  • 46 520 zender

    0 1 Отговор
    Но мисълта ми в крайна сметка беше че едва ли магистрално състезание с японски автомобил би било толкова интересно най-малкото защото щеше да е неколбегиално-нямаше да го има уважението и респекта ве човек. Един хондаджия примерно щеше да се вкопчи във волана и дори и да ме изпревари нямаше да е толерантен и да даде някакъв сигнал на коректна победа или нещо подобно.Най-вероятно да покаже среден пръст-е всеки го може но...няма кво да коментирам.
  • 47 Име:

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "330и":

    @28 ХААХХАХА сигурен ли си? Това че БГ по времето на комунизма е нямало японски коли не означаве че няма живи японки от 60 и 70 те само че японците още ги състезават по пистите а немците ги полират в гаражите......
  • 48 Иван Гушевилов

    0 0 Отговор
    Вие двамката БМВ феновете,нямате ли си нещо форум да си споделяте там,тва да не ви е чат нещо тука!
  • 49 520 zender

    0 1 Отговор
    Ходи и се пързаляй бе...
  • 50 Supra

    1 0 Отговор
    Много обичам с цивилната кола без надписи да настигна някой с БМВ . Лекичко подавам газ и естествено поредният вярващ в баварските измислици че са много спортни и велики се включва за да докаже себе си.
    Тук там някоя дизеларка изкарва белия пушек но важното е че си с БМВ и си мъж.
    Добре че има баварски фенове иначе няма кой да ме забавлява по пътищата.
  • 51 520 zender

    0 0 Отговор
    Supra-supra ли караш.Еми голям си мъж щом със дизеларки се състезаваш.Много впечатляващо.
  • 52 Иван Гушевилов

    0 0 Отговор
    радваи се там на помпосменящата ламя и се гордеи със себе си
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Smeshnici

    0 2 Отговор
    Supra batence s qponskite bokluci ne mi se hvali...Nai-malkoto dyrvenoto qponsko proizvodstvo e na svetlinni godini ot Nemskite avtomobili
  • 56 Иван Гушевилов

    1 0 Отговор
    Господи моля те прости им,те незнаят какво говорят
  • 57 Майро ЖДМ

    0 0 Отговор
    Едно им харесвам на немските дизели-много топлят зимата бе....
  • 58 Supra

    1 0 Отговор
    Повечето немски фенчета са слабо образовани и не познават колите.Щом не видят надпис БМВ или Ауди си мислят че колата не върви.Много ме кефят изтерзаните им физиономии когато лекичко ги подминавам.Най хубаво е когато някой е качил жена да и покаже какъв мъж е с бавареца.Тогава даже им помахвам и им се усмихвам.
    Това е момчета срещу Japan Power немските таралясници нямат шанс.
    Много поздрави на дизелджията Zender ако те срещна на магистралата ще ти помахам специално.
  • 59 Иван Гушевилов

    0 0 Отговор
    Иохохо и бутилка нафта Пишете писмо до дядо Коледа да ви подари некоя помпа да имате че вашите горят през месец