Last news in Fakti

6 Септември, 2008 09:34 1 205 0

Toyota с три нови модела в Париж

  • toyota-
  • avensis-
  • urban cruiser

Предполага се, че основният акцент на щанда на Toyota в Париж през октомври ще е върху представянето на новия Avensis. Освен него обаче Toyota ще отбележи още две световни премиери.

Първата от тях за японската марка във Франция ще бъде серийната версия на минито iQ. С дължина под три метра и по данни на производителя градският автомобил е най-късият четириместен модел в света. Разбира се, основното му предимство би трябвало да са екологичните му качества - двигателите ще изхвърлят най-много по 99 грама CO2 на километър пробег.

По отношение на безопасността японският автомобилостроител ще покаже за първи път в този сегмент няколко нови елемента. Например iQ ще е първият автомобил с тези размери, предлагащ предпазна въздушна възглавница за пасажерите на задните места - не при страничен, а при челен удар.

Третият модел със световна премиера на щанда на Toyota ще е Urban Cruiser. Автомобилът е родственик на компактния всъдеход RAV4. Според първоначалната информация той също ще разполага с новите по-екологични двигатели на марката, както и с богато оборудване за осигуряване на безопасността на пътниците. 1.4-литровата D4D машина на Urban Cruiser ще изхвърля едва 133 грама CO2 на километър. Задвижването ще е перманентно на четирите колела.

Петър Иванов


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА