Last news in Fakti

8 Февруари, 2012 10:34 7 460 13

Opel сменя Corsa през 2014-а

  • opel-
  • corsa

С 313 325 реализирани бройки Corsa е най-продаваният модел на Opel за миналата година. Този резултат подрежда рюселсхаймското мини на четвърто място в Европа след Volkswagen Golf, Polo и Ford Fiesta. Постижението е впечатляващо като се има предвид, че сегашното поколение се произвежда от 2006 г. и не е първа младост.

Немските инженери вече работят над следващата генерация на Corsa. По предварителни планове тя трябва да се появи на пазара през 2014 г. Автомобилът ще бъде построен на изцяло нова платформа, която ще позволи по-просторни вътрешни размери.
 
Напрегната работа предстои и за дизайнерите. От Opel са решили да създадат два практически различни модела с еднакво име. По подобие на новата Astra версията с три врати ще напомня по-скоро на спортно купе, а тази с пет ще бъде класически хечбек.
 
Следващата Corsa ще се оборудва и с нови двигатели. В пенсия излиза 1.7-литровия дизел, който ще бъде заместен от по-мощен и икономичен агрегат с ходов обем 1.6 литра. Ще се монтира и нов трицилиндров бензинов мотор с принудително пълнене и мощност между 100 и 120 к.с.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Opel forever

    1 0 Отговор
    Браво на OPEL,
    вървят все по -нагоре
  • 2 зз

    1 0 Отговор
    Супер звучи, само да добавят един цилиндър на бензина, въпреки разхода
  • 3 hidromeck

    1 0 Отговор
    Мммм изглежда добрее даже много добре бравооо !!
  • 4 740D

    0 2 Отговор
    Опелът е страшна кола. Добре че сменят, но асконата няма да я сменя засега.
  • 5 W203

    2 1 Отговор
    Откакто паднаха температурите преди 2 седмици моята кола нема палене, въпреки, че е от последните кадети. 15 пъти си зареждах акумулатора, а той е много добър, купих го едва преди 2 години втора употреба. Като гледам как палят всички около мен почвам да си мисля, че има нещо нередно по моя автомобил.

    Коментиран от #7, #11

  • 6 740D

    2 1 Отговор
    Провери ли буталата дали са там. Може да са изгнили или цилиндровата глава да се е отчупила от студа. Понякога има такива проблеми този модел, но не е фатално.
  • 7 Maurice

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "W203":

    @5 В този студ маслото ти е станало на лепило и сигурно буталата са залепнали за блока.Пробвай с манивелка ако имаш,ако не я бутни на скорост да раздвижеш малко ставите.Може и бензина да ти е замръзнал,че то нали знаеш 50% са натурален-минерален,другите 50% е дестилиран.
  • 8 The Bear

    1 0 Отговор
    Проблемът на @5 е че кадетът му е най-малко на 20 години. Никой не може от разстояние да му каже какво му е - всичко може да му е - особено на кадет...

    Коментиран от #9

  • 9 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "The Bear":

    @8 ne vijdash li che se e.ava choveka be.
  • 10 Kobester

    0 1 Отговор
    Много добре. Имат напредък. Само ако я направят мааааааааааааалко по-голяма и ще е много добре.
    Надявам се да са по-читави от старите боклуци.
  • 11 Kobester

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "W203":

    @5 Да, нередното е че си си купил акумулатор 2ра употреба.
    @9 Според мен си е сериозен

    Коментиран от #12

  • 12 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Kobester":

    @11 stranno ako e seriozen.
  • 13 FMC

    0 0 Отговор
    Похвално. Чула жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак. Ако перифразирам - чули от Опел , че Форд правят 3 цилиндрови турбо мотори и те решили да правят. Нищо, че още нямат мотор с директно впръскване. То се почва първо с 4 цилиндъра и после, като се види резултата ( пример отново Форд и ФИАТ), се слага турбина и на 3 или 2 цилиндъра. Ама точно Опел да ми хвалите, че имал продажби, дето е с милиардни загуби последните няколко години, си мирише направо на пропаганда. Аз ще се зарадвам, не ако Опел направят добра кола, а ако изобщо оцелеят следващите години. Хубаво го казаха Ауто Билд по повод четвъртото място на Астра в теста им - "Новият номер 4". Добре, че не са последни, защото и това можеше да стане, ако не бяха сложили спортното моделче на Меган, което нямаше място в тоя тест. Ама нали си падат малко расисти, решили да спасят положението и да смекчат представянето на изостаналите в техническо отношение автомобили на Опел. А те са изостанали технически, защото от години не могат да предложат модерно и конкурентноспособно задвижване. добре, че 2014 е далеч, та надеждите все още са силни.