Last news in Fakti

14 Февруари, 2012 11:19 27 136 43

Турбо и 200 к.с. за наточената Lada Granta

  • lada-
  • granta-
  • sport

 

През пролетта на тази година АвтоВАЗ ще пусне в продажба и наточеното изпълнение на новия си бюджетен модел Granta. Модификацията ще се предлага в две версии. Първата е образно обозначена като Light-вариант. Тези автомобили търпят малки доработки и разполагат с мощност от 130 к.с. срещу 82 и 87 к.с. за най-продаваните базови варианти. Още по-интересен е най-наточеният вариант на Granta. Тази разновидност ще разполага под капака си с бензинов турбомотор с мощност 200 к.с.
Според ръководството на руския гигант спортните модификации ще са налични във всички големи дилърски центрове на марката и всеки отишъл да си купи Granta ще може да избира между четирите гореспоменати основни варианта.
 
От най-мощната Lada първоначално ще бъдат произведени само 2 500 екземпляра. Автомобилът ще разполага с всички екстри, присъщи на западните аналози. Освен напомпания турбомотор Granta Sport ще има различен и доста по-агресивен външен вид.
В салона ще бъдат монтирани спортни седалки със силно изразена странична поддръжка, както и различен волан. Основните прибори на арматурното табло също ще се различават от стандартните версии. Инженерите са обърнали внимание и на окачването, което е значително по-твърдо.
 
Спирачната система също е леко доработена, като всички тези подобрения и екстри вдигат доста крайната цена. Lada Granta Sport ще струва около 350 000 рубли (8 835 евро), докато конвенционалните варианти с мощност 82 и 87 к.с. се продават съответно за 229 000 рубли (5 780 евро) и 256 000 рубли (6 462 евро).

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 руснака

    0 4 Отговор
    не знам как върви, обаче е много грозна. броните не се виждат хубаво заради черния цвят на колата, спойлера е смешен, джантите са грозни, вътре изобщо не прилича спортна лимитирана серия! иначе 200 коня на това купе - това е интересно....
  • 2 Линдрос

    4 2 Отговор
    Уникална е! По нищо не е отстъпва на Голф 7 от другата статия, а е в пъти по-евтина
  • 3 Венцислав Кацарски

    5 0 Отговор
    Дали не отстъпва по нищо прочети пак статията за голфа и тогава говори ... иначе Ладата не е лоша
  • 4 Швулмахер

    5 1 Отговор
    Малиии, седалката трябва да е с катапулт! ;)

    Коментиран от #7

  • 5 алекс

    3 1 Отговор
    на тази ламарина като весник и 100 коня са и много те 200 да не се чукваш някъде а пък ако се обърнеш и няма да те намерят даже
  • 6 Стохи

    2 2 Отговор
    Ако е по хубава от Голфа защо е 12 000 лв Абе руснака кога ще направи кола като германеца точно никога
  • 7 pei4o

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Швулмахер":

    4isto subaru s tablo ot fiat si e tfa !!
  • 8 kook

    4 1 Отговор
    А бе пубери радвайте се на снимките защото тези коли може да си ги позволите точно след 10тина годинки на старо :)))))))
  • 9 Радо

    0 4 Отговор
    За предпочитане пред китайските пръчки от Ловеч и цената е доста приемлива само не знам дали ще достигне до Българския пазар.
  • 10 дани

    0 0 Отговор
    прилича на японска'но за тези пари я предпочитам пред 'гоуфа'
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 соти

    2 0 Отговор
    Пичове-при нас в сибир вече ги има тия кошници-тая на снимката горе долу я бива.Ама ако видите базовия варянт ще се скьсате от смях.Дизайна е измислен от Нисан-Рено.Като гледам на снимката са я наточили-иначе е кошница.Аз имам Нисан Навара и Лада Гранда-Ладата за зимата щото след-30 НЯМА КОЛА ДА ПАЛИ НОРМАЛНО и най-вече да вьрви нормално.Тука като чета коментарите разбирам че малко хората не гледат реално на нещата-голф-мерцедес-бмв--всичко е право на избор. Немога да се начудя на ваште спорове.Разбирам да си купувахте НОВИ КОЛИ --ПОСЛЕДНИ МОДЕЛИ за да има за какво да спорите--нови технологи--дизайн.......А вие карате щайги на 10-15-20години и все пак знаете и разбирате от всичко.Айде успех на всички че трябва да си ходя--а навьн е -48градуса.
  • 13 Peugeot 307 SW

    0 0 Отговор
    Да ... наистина напомня на Субару Импреза а вътре кокпита прилича на фиатаски.
  • 14 HGT

    0 1 Отговор
    Ладичката си е супер! Само дали ще стигне и до България! Иначе според мен си заслужава парите! И СЕГА ИДВА ВЪПРОСА ЗАЩО ОСТАНАЛИТЕ КОЛИ СА ТОЛКОВА ПО-СКЪПИ??? А по повод на коментара за голфовете и за това дали руснаците можели да правят коли ще отговоря със следния въпрос: защо не си направите държава някъде по света вие с голфовете и да си стоите там и да си разсъждавате!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????? ГОЛФА НЕ Е КОЛА , А ИГРА СЪС СТИК И ТОПКА!!!!!!!!!!
  • 15 Бял човек

    2 0 Отговор
    Всичко е по-добро от Лада.
    Самите руснаци купуват много повече китайски и копрейски коли отколкото Лада, а на ВАЗ викат Таз.

    Коментиран от #20

  • 16 DerFicker

    0 0 Отговор
    Ладата, като всичко русское , е непретенциозен автомобил! Затова е и сравнително евтина. Това са й предимствата, като цяло - пали при ниска температура, харчи сравнително малко, без особени изисквания като поддръжка, евтини части, но и не дава никакъв имидж в сравнение с определени други марки, без да смятаме и луксозните класове. Традиционно за бедняците в Болгарии возило, защото там АвтоВАЗ все още е вървежна марка. Това е!
  • 17 Петър Сидеров

    0 0 Отговор
    На мен си ми харесва . Ако ми я дадат ще си я карам с кеф
  • 18 Петър Сидеров

    0 0 Отговор
    На мен си ми харесва . Ако ми я дадат ще си я карам с кеф
  • 19 Петър Сидеров

    0 0 Отговор
    На мен си ми харесва . Ако ми я дадат ще си я карам с кеф
  • 20 Bg 2

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бял човек":

    @15 Таз от "тазманийски дявол" ли идва ?
  • 21 данаил николов

    0 0 Отговор
    a taka de dai sila
  • 22 Николов

    0 1 Отговор
    най-накрая дочакахме нещо добро руско :D
  • 23 Атанас Велики

    0 0 Отговор
    Абе ако за 8 835 евро си взимаш варианта с 200 к.с., далаверката е доста добра, като за нова кола! :) Бих я покарал с кеф... Моята кола ще ми се види гробница!
  • 24 bosshoss

    0 0 Отговор
    пуройници танкове могат да правят тея руснаци
  • 25 Диян Дуков

    0 1 Отговор
    НА КОЛЕГАТА DER FICKER ИСКАМ ДА КАЖА НИЩО МОЖЕ ДА Е ЛАДАТА НО ДОКАТО СИ КАРАШ ГЕРМАНЕЦА МАЛКО ЩЕ ТИ Е КОФТИ С МАЦКА В КОЛАТА А ДА ТЕ ИЗПРЕВАРИ РУСКА МАШИНА С 200 КОНЧЕТА ПОД КАПАКА НАЛИ,ПЪК НЕКА ДА Е РУСКА.
  • 26 пиsho

    0 0 Отговор
    дано не я сделат в петък .........................
  • 27 mislitelq

    0 0 Отговор
    evala na rusnazite,ashkolsum kom6u ot velika studena strana...
    na tozi 4aren zver ako mu nabiem kam6izite to4no zelim parviqt sre6tnat stalb...da vzemat ot toyota da im napravqt edin zavod tam ta da karat zdravi i nadejdni avtomobili,4e ot postkomunisti4eska pornografia mi pisna:)...i umnata 4e 6te vzeme da zadmine audi a4 quattro tfsi sas negovite 200 konq ama sas katalizator,a bez sam kam 230!!!p.s.,sorry ama tazi 4erna ruska krasaviza trqbva da se kara samo na batila4ka vodku,6tot 6ube brat:)
  • 28 златков

    0 0 Отговор
    външен вид 6!!! малки и тесни джанти, смешен интериор като на форд КА общо взето пълен кош, а 200-та коня... ще ходим по майстори завършили преди кумонизма специалност "двигатели с вътрешно горене". оценка от 0 до 6
    -2
  • 29 драйвър

    1 0 Отговор
    Няма как да се получи нов добър автомобил от стар несполучлив модел-Калина ! Интериора е просто архаичен и смешен , къса база и голям надвес ,като при турските доработки на Клио преди 10год.,малки гуми...въобще като дизайн е закъсняла с 20години.Като знаем /не/качеството на пластмасите на ладите това ще е голям смях из Европата . Great Wall е светлинни години напред и не виждам , кой ще купува това "нещо" в БГ ?!
  • 30 Добрев

    1 1 Отговор
    "златков" аз мога да ти кажа, че руснаците правят едни от най-здравите автомобили и най-опростените, което е в много голям ++ за хорат с изключение на теб които разбират от автомобили... Може да им горят малко повече но нямат счупване залагат на сигунро но и да се счупи нещо на улицата мога да си я разглобя цялата да си я направя и сглобя обратно...а ти същото можеш ли да направиш с БМВ или Мерцедес пълни с електроника или ще го обикаляш кат голям камък и ще го гледаш като индианец...
  • 31 Сибир

    0 1 Отговор
    драйвър,ти въобще Лада Калина на живо виждал ли си ? И по какво определи ,че е несполучлив ? По това ,че миналата година е първи по продажби в Русия ? Автомобилът е конструиран и правен от руснаци за руснаци ,голяма част от собствениците са доволни.
    И още Калина са сглобява на нова поточна линия,купето е процинковано,поточната линия за боядисване също е нова ,пластмасите са нормални

    Коментиран от #41

  • 32 optimista

    0 0 Отговор
    ами сибирче много си далече от истината драйвър тиго каза лада е боклук има един епизод на топ гиър в който показватче е боклук а калината може да се продава много но се продава в русия в Европа не върви на никъде лада е джънк казано по точно
  • 33 капо

    0 0 Отговор
    като чели един автомобил се уценява 1-во по съотночение- цена качество ,което включва надеждност,и цена на подръжката като горива и консумативи.чували сме за много по-отвратителни автомобили . а това къде се продават руските коли е въпрос на международни отношения, политика пазари . като не ви харесва лада ,карайте си дачийте
  • 34 руснака

    0 1 Отговор
    optimista ладите не се продават в ЕС защото за да внесеш и продадеш кола произведена извън ЕС, трябва да платиш данъци. цена на колата отива на горе и обикновена лада става прекаленно скъпа. в момент в българия се продават лади, ама виж на какви цени! нищо общо с цените в русия! и тази гранта с 200 коня, ако я внесат в българия, цената със сигурност няма да е 8 000евро. Всъщност и русия прави същото, затова вече няма марка която да не произвежда коли в русия
  • 35 wolf

    1 0 Отговор
    прилича на субару ама предпочитам субару пред това.
  • 36 Лада

    1 0 Отговор
    Абсолютен глупак може да каже че не се продава лада в европа... ха-ха-ха... най големия пазар в европа за лада - www.lada.de
    Евро-5 за още по зальоханите...
  • 37 plg

    0 0 Отговор
    На първо четене колата изглежда добре.Но все пак трябва да мине известен изпитателен период за да се разбере дали има сериозни дефекти по системите.За чисто нава кола е по-добър вариант от западни коли в малкия клас които струват между 16000-20000.

    Коментиран от #40

  • 38 mislitelq

    0 0 Отговор
    da me izvinqt po-malkite drugar4eta i po-pagon i po-dlajnosti,no bqxme napravili edna lada samara sas porsche turbo dvigatel prez dale4nata 1984/85-godina za rally dackar,i to 2/3-broiki samo za 4asti,togava ne davaxa,pove4e i test pilotite ot xubavata dale4na i studena strana gi s4upixa,i samo edna q zakaraxme i tragna na rallyto i poznai kolko izkara...samo :120/200km.probeg,i ottogava probvaxa lada niva,a az im kazax,samo kamaz kamion moje da mine tova trase,za6toto e praveno ot jelezni maje/zatvornizi-sarp&4uk!!!
  • 39 немислещ

    1 0 Отговор
    mislitelq,доколкото разбирам си събрал пари за ауди с катализатор.Ако намериш и пари за компютър с кирилизатор .....
  • 40 бате Ицо

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "plg":

    @37 Скромното ми мнение за чисто нова кола в този сегмент е Дачия Логан 1,5 дизел.Много и само положителни отзиви чух.
  • 41 бате Ицо

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Сибир":

    @31 Да беше прочел тестовете на Калина в Ауто билд по-миналата година!Пълен боклук!!!Или германеца лъже,защото се страхува,че хората ще започнат да я купуват вместо немските коли?!
  • 42 Сибир

    0 0 Отговор
    Ицо,а ти в Дедо Коледа верваш ли ? Щото толкова странно звучи човек да вярва на автожурналисти.Колко време притежават автомобила ? Колко километри имат навъртяни ? И това е не само за Лада,а по принцип.Още повече когато един човек тества Ферари и Порше да тества и автомобил който струва колкото четерите колела с джантите на личният му автомобил.
  • 43 Сибир

    0 0 Отговор
    Ицо,то много хубаво,ама Логан дизелов в Русия не се продава.Както не се продават дизелови леки Рена, Пежа и Ситроени.А Нисан дизелови са само джиповете.Ха познай защо.Да не говорим,че доста хора се оплакват от Дачията.
    Лада Калина е проектирана за климатичните и пътните условия в Русия и за тяхните условия е много добър избор.И това което е тука 3-4 седмици,в Сибир е половин година,че е и много по-тежко .
    И ето ти и отзиви на собственици например : http://reviews.drom.ru/lada/kalina_hatchback