Last news in Fakti

3 Май, 2010 11:04 1 537 0

Монобайк - оригинална концепция от Русия

  • монобайк

Руският дизайнер Иля Востров представи концепцията Монобайк , която е определена от него като електроциклет, понятие въведено за първи път през 2007г.

Двуколесната машина е проектирана с цел решаване на проблема със задръстванията и намаляване на замърсяването на околната среда, но трябва да признаем, че тя все още е в сферата на фантастиката.

Монобайк е с доста малки габарити и може да се паркира във вертикално положение, в което се привежда много лесно, или поне на проект е така. Машината се задвижва от електродвигатели, като теоретично може да развива скорост от 180км/ч.

Принципът на действие на Монобайк и начинът, по който завива са показани на илюстрациите. Когато се движи с ниска скорост, той използва предното и задното колело, но при висока контакт с пътя прави предното, което е двойно. Именно от там идва името на концепцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА