24 Март, 2012 10:25 14 822 62

BMW измести Mercedes-Benz в България

  • bmw-
  • mercedes-benz

 

BMW е най-силната автомобилна марка в България, след като измести от тази позиция досегашния лидер Mercedes-Benz. Това показват резултатите от независимото проучване на потребителския сегмент на българския пазар, което се провежда за трети пореден път у нас по инициатива на глобалната организация Superbrands.
 
В общата класация за България BMW заема шеста позиция, а лидер е Google. Mercedes-Benz е класирана на осмо място. Двете немски автомобилни марки са единствените в Топ 20. Определянето на марката като Superbrand демонстрира потребителското възприятие за лидер по качество, надеждност и различие в съответния бранш.
 
Методиката на подбор и оценяване на брандовете е универсална за всички страни участници в програмата Superbrands. Селективният процес се осъществява на два етапа: чрез тайно гласуване на членовете на независимото експертно жури – Борда на Superbrands Bulgaria - и чрез национално гласуване на потребителите в интернет.
 
Това дава възможност експертното становище да се разгледа успоредно с мнението на потребителите. Членовете на Борда не получават материално възнаграждение, те не оценяват марка, с която са свързани, или брандове на свои конкуренти. Общо 2500 мъже и жени, ползващи интернет, са участвали в гласуването на потребителите в българското издание на глобалната програма Superbrands.
 
Ето и Топ 20 на класацията за най-силни марки в България за 2012 година
 
1. GOOGLE
2. COCA-COLA
3. APPLE
4. bTV
5. ADIDAS
6. BMW
7. OMV
8. MERCERES–BENZ
9. NESCAFE
10. HEINEKEN
11. MILKA
12. NIKE
13. ARIEL
14. NOKIA
15. JOHNNIE WALKER
16. ASPIRIN
17. TUBORG
18. L'OREAL
19. ДЕВИН
20. M-TEL


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    6 0 Отговор
    Адидас,девин,бтв.....класика:)
  • 2 Коща

    4 2 Отговор
    Вие луди ли сте бе, БТВ Девин Мтел(!!!) Ариел (хаха) ОМВ (!!) и най-вече кока кола на второ место. Това е порнография не е авторитетна класация :)
  • 3 Димитър Михайлов

    3 2 Отговор
    Пълна простотия
  • 4 Niksone

    3 0 Отговор
    Aspirin на 16-то място, хахаха. К'ва е тая шега, бе ?
  • 5 Мсъкс Мсъкс

    4 1 Отговор
    БМВ само в такава класация може да мине Мерцедес:)
  • 6 Фотаджията

    3 1 Отговор
    Нищо чудно, както се вижда от снимката новите БМВ-та вече нямат нужда от шофьор, само с една седалка са и с някакви странни елементи вътре :D. Кой обработи толкова неграмотно снимката?
  • 7 Transporter4

    5 1 Отговор
    Повечето българи нямат пари за Мерцедес и затова си купуват изтощено от каране BMW, а смятат, че са зад волана на Ферари :)
  • 8 asd

    3 0 Отговор
    "Общо 2500 мъже и жени, ползващи интернет, са участвали в гласуването на потребителите " Това някъв майтап ли е ?Че на мене и 10 годишния ми братовчед може да гласува за БМВ просто ей така за спорта. + това съм съгласен с №7
  • 9 VR6 MK3 BBS

    1 3 Отговор
    Голф измести и магарцедес и големия кенеф бмв,а останалите каруци както винаги са на дъното!!!! DID YOU UNDERSTAND THAT?
  • 10 ivanov

    3 1 Отговор
    Kakvo bmw samo perni6ki golf. :) . Tova e istinata v bulgaria.
  • 11 диан

    1 2 Отговор
    те сравняваха БМВ и мерцедес
    и казаха че БМВ е удобен за тия дето въртят геврека
    а мерцедес е по удобен за тия дето се возят
    и ако не можем да си позволим шофьор а само кола
    БМВ е избора
  • 12 bellator

    1 4 Отговор
    Хаха интересно защо Адидас е на 4-то място,явно в тази класация са взели участие хора за които Адидас продължава да си е официално облекло,особено по ресторанти и нощни заведения,хора опомнете се, все пак сме 2012 година,ама явно България се връща към 92-ра година:DDD
  • 13 Марто

    3 1 Отговор
    доста смешна реклама
  • 14 520 zender

    2 2 Отговор
    Междо другото БМВ 3 печели пореден тест в ауто билд срещу ауди и фолксваген и все още е непобеден-имам предвид 320д.Знам че повечето от вас ще кажат че това е купена класация-незабравяйте че това е в Германия а не в България..
  • 15 Фолксваген груп

    4 0 Отговор
    Абе и ние, дето гласувахме в една анкета в интернет за предните избори, избрахме Атака на първо място. Видя се обаче какво стана на практика. Сещам се и за една анкета на "Прагматика", поръчана от Мото Пфое. Та там с най-голям имидж практична е Форд (Фокус), следван от Опел, Фолксваген и Шкода. При премиум марките с най-висок имидж е посочен Волво пред Мерцедес, БМВ, Ауди и Ленд Роувър. С най-голям спортен имидж са Ягуар, БМВ, Мерцедес и Ауди, а при високопроходимите начело са Ленд Роувър, БМВ и Мерцедес. Както виждате, всички модели, продавани от Мото Пфое са на първите места. Самият факт, че тая новина е разпространена от БМВ България говори само едно. Няма неподкупни класации. Цитираната по-горе класация е от списание "Авто мото свят" бр.642.

  • 16 PlimP

    5 0 Отговор
    само джони и милка си заслужават, другото е фъшня, не ми е ясно смотаняците М-тел, що са в тая класация, по-големи измамници от тях няма, веднъж да влезнат на родния пазар фирми като О2, ориндж и прочие, ще гледам с радост и захлас как потъват и загиват тея, имах вземане даване с тях преди години и добре че успях да се отърва навреме докато не бяха станали твърде нагли :Х
  • 17 Гост

    3 2 Отговор
    Не се и учудвам ! Мечтата на всеки сялнин в България е BMW !

    Коментиран от #18

  • 18 Един Двама

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гост ":

    17, Каква е мечтата на гражданите?
  • 19 Easy ryder

    3 1 Отговор
    Зендер класацията на Аутобилд я спечели Хюндай не забравяй че това е в Германия :)))

    Що се отнася до тази смешна класация не знам по какви критерии е правена но самият факт че мошениците М-Тел са вътре заедно с ОМV BTV и други велики компании може да си направите изводите защо БМВ е вътре .
    Интересно как и Лукойл не си е платил да го набутат и него.

    Коментиран от #22

  • 20 vaso

    2 8 Отговор
    BMV si e ...BMV!...a tozi kenef GOLFO si go karaite s naslada!!! [
  • 21 еи

    5 0 Отговор
    "Общо 2500 мъже и жени, ползващи интернет, взеха участие в гласуването"... това пише на тяхната страничка. При население 7 милиона и кусур човека в България - мнението на 2000 от тях не са никакво тежащо мнение. ФАКТИ - Как може да публикувате такива глупости на някакъв безиствестен сайт , който си прави разни класацийки поради липса на смислена дейност
  • 22 520 zender

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Easy ryder":

    19-Абе момче аз говоря за новата трета серия а не за теста за качество.И все ми е тая в България къде е БМВ.Просто споменавам факта че БМВ3 печели пореден тест като победи съответно Мерцедес С ,Ауди А4,и сега едновременно Фолксваген СС и Ауди А5-последните с дизелови двигатели.Това си е просто факт.Аз винаги съм твърдял че не ме интересува субективното мнение на немските журналисти а стойностите които са в числа.БМВ печели убедително с по-голяма мощност и икономичен двигател а отстъпва по цена.Същевременно БМВ е станало по-голямо и вече има по-добра возия.Това е-нищо друго не казвам.
  • 23 Speeder

    3 1 Отговор
    Е за тази тройка мога да сменя Е39-ката, щом като е пораснала :)

    Коментиран от #24

  • 24 520 зендер

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Speeder":

    23-Какво да ти кажа...Нямам пари за нова кола но пък аз лично обичам БМВ5.Когато дойде ден да сменя моето Е39 ,то ще бъде за Е60.

    Коментиран от #33, #38

  • 25 M_SUX

    2 3 Отговор
    АЗ пък ще си купя 124ката брабус и ще си фърхирам
  • 26 Калоян Велинов

    2 0 Отговор
    Само не мога да си обясня к'ви са тия мазохисти дето са гласували за тия КРАДЦИ от ''М-жМЕЛ""
  • 27 Българин

    1 0 Отговор
    The Best Or Nothing!
    Mercedes-Benz!!!!!!!!!!!
  • 28 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    porednata platena statia.

    Коментиран от #31

  • 29 Путин

    2 0 Отговор
    520 zender, само с цифри не може да се избере една кола. Има много други субективни фактори, които влияят. Например, няма как да се оцени това, дали една кола би допаднала с управлението си на мен и теб и дали дадена возия аз приемам за комфортна, а ти за некомфортна. Не може да се уцени и това, как ще се чувствам аз на шофьорското място с моя ръст и как ти с твоя. За теб може примерно воланът да е добре, на мен може да ми идва далеч и да не ми допада тапицерията му. Аз може да предпочитам големи бутони по средната конзола, които да не ползвам, освен в краен случай, а ти да предпочиташ коледна елха. Аз може да си давам командите с глас, а на теб да не ти допада това. Вероятно аз искам да поставя ръката си на скоростния лост и от там да командвам климатика, а ти на подлакътника с бутона на средната конзола. На теб може да ти харесва да се ровичкаш из големия монитор по време на движение, а аз да предпочитам всичко да ползвам по усет от волана. И така нататък и така нататък. Виждаш ли, има много фактори, които са дори по-важни от цифрите. Защото и със 150 к.с. ще изпревариш бързо и сигурно, както и с 200. Твоята кола като я настъпваш може да гори 25 л/100 км, а моята, която е съща като твоята, да я докарам до 6 л/100 км. Виждаш ли, разликата е огромна при еднакво оборудване, но в същото време нищожна, що се отнася да кажем до мощност на мотора и въртящия момент. да, разлика има, но е несъществена, особено за автомобили с подобни мотори и в един и същи клас. А тая класация на марките е смешна. Някой си бил гласувал, ама видите ли, имало и такива от интернет, дето журито се съобразявало с тях. Айде, няма нужда.
  • 30 gost

    1 0 Отговор
    xaaxaxaaxxaaxaxaxaxaxaxxaaxaxaxaxaxxaxaaxaxaxxaxaaxaxaxxaxaaxaxaxaxxaaxxaaxxa chrez podbor sigurno vuv fb xaxaaxxaaxaxxaxaxaxaaxxaaxaxxaxaxaxaaxaxaxaxxa
  • 31 nik

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "ВИП АМГ":

    @28 ne se pali tolkova
  • 32 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор
    Сега по тоя повод,немците в Мерцедес ще си го преместят от единия в другия крачолеЦ,щото забележете в България били задминати от БМВ с две позиции,в няква измислена класацийка ,която дори не е конкретно за автомобили,а включва марки и от други отрасли!
  • 33 Kobester

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "520 зендер":

    @24 На скоро имах възможността да се возя доста пъти в Е60, животно си е, върви много, 140-160 за нищо ги няма(в града).
    @29 Абсолютно съгласен

    А относно статията..... има някакъв резон, макар и да е смешна, защото включва 100 отрасла. М-тел винаги е бил доста използван и е имал повече абонати и хората даже още са си към тях(въпреки гафовете които станаха), макар че никога не съм ги харесвал и винаги съм бил много доволен от Глобул.
    Johnie Walker е най-питото уиски у нас(в България), така че логично да е лидер пред другите.
    Нокиа, макар и вече да не ги бива(вадят по 1 хубав телефон на година, другите 20 за нищо не стават) все още се ползват. От дъртите върли фенове на марката, които ползват нокиа от 100 години и от хора които ползват телефона само за говорене(най-обикновените нокии по 30-50лв).
    OMV е най-зарежданата от шофьорите бензиностация, с най-доброто качество гориво(бензин,газ, дизел и т.н.), така че логично да е в тази класация.
    Бургадидас не ме учудва че е в класацията(мисля че и сами се досещате защо е там)
    БТВ преди беше доста гледана телевизия(сравнение с нова тв и БНТ направо ги разбиваше) а и сега като пуснаха Comedy, Action, Lady, Cinema, Ring имат още по-голям приръст. Аз лично гледам BTV Comedy. Не много, но го гледам, особено от 5h комедиините предавания. Странно обаче защо Foxlife го няма в тази класация, това е може би най-гледаната телевизи.
    Apple, какво да ви кажа за тях, учуди ме това, че са в тази класация и то 3ти. Да, доста х
  • 34 M_SUX

    2 0 Отговор
    По тая логика Мерцедес трябва да е пред бмв, защото сам знаеш, че в София има доста повече мергели от Бмв-та говорим за нови. Или просто са се допитвали до хора които нямат 2 лева в джоба и бмв им е мечтата от малки. Защо не дадат класация колко нови мергели и колко нови бмвта са купени в България....

    Коментиран от #35

  • 35 Kobester

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "M_SUX":

    @34 Така е, прав си. Ес класите(W221) е най-често срещаната кола(дори повече от голфовете). Но всеки кисел гъзар с 2лв в джоба си купува бмв(най-често 3ка) за по 2000лв и лети с 800 и си мисли, че е безсмъртен(много са ми смешни такива). Хората са си го казали, тези които карат бмв в българия са комплексари. Говорим за старите бмв-та и младите хора, има много възрастни хора(на по 40-50 години и на горе) които карат старите 5ци(E39) и старите 7ци(E38), те са друго нещо. А и бмв с това задно зимата е направо чудесно. Малко повече газ да подадеш и задницата почва да играе, пълна пародия.
    Хората с пари и разбиращи от коли естествено, че ще си купят по-хубава марка кола. Мерцедес, Ауди Куатро, Лексус и т.н.
  • 36 520 zender

    0 0 Отговор
    Чакай малко,София не е България...

    Коментиран от #37

  • 37 Kobester

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "520 zender":

    @36 Да съм казал, че софия е българия? Аз съм от софия, чист софиянец, роден съм тук, израснъл съм тук. Коментирам това, което виждам.
  • 38 Speeder

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "520 зендер":

    @24
    Може и аз един ден да сменя Е39-ката за Е60, обаче ще ми липсва врътката за регулиране топло/студено на духалките. Уникална екстра! Въпреки добрия климатроник! Често я ползвам, а и е доста полезна за хора с проблеми. Не знам Е60 как е, ама не я виждам за съжаление...
  • 39 tito13

    0 1 Отговор
    ххахааха и тези от Мтел са в класацията, фалш е тя
  • 40 520 zender

    1 0 Отговор
    Добре де,само го споменавам.Аз пък не съм от София но живея и работя в столицата.Не съм и от големите градове.Междо другото в моя град най-много премиум нови коли се движат с марката Ауди...
  • 41 520 zender

    1 0 Отговор
    Speeder-Е60 има уникална возия и завидна динамика-визирам 535Д-това е моята мечта.Но съм убеден че и едно 520i ще върши същата работа..
  • 42 Speeder

    1 0 Отговор
    Мдаа, аз също мисля, че 520i ще ми е достатъчна и със сигурност ще е комби и с LPG или метан. Все пак ще трябва да е и семейна кола, с приличен разход и все пак да дава удоволствие от карането. Но за да я няма тази връртка би трябвало да са я заменили с нещо по-хитро, все пак тия коли еволюират, не стават по-лоши ;)

    Коментиран от #43

  • 43 Kobester

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Speeder":

    @42 E60 с газова? Не мерси, никога.
    @40 Ами да ти кажа, за нашата страна от премиум марките ауди е най-добре. Най-здравото 4х4(което с тия гадни дупки и такава зима като тази си е задължителна екстра). БМВ имат 4х4 на старите коли само на големите двигатели, както и мерцедес, за разлика от Ауди които и на най-малкия двигател имат. Освен това са комфортни и по-спортни(както бмв, но малко по-добри според мен).
  • 44 520 зендер

    0 1 Отговор
    Семеен ли си.Аз да,но комбито не ми харесва.Преди имах е34 седан ,сега също е седан.Но определено пета серия е за предпочитане пред трета.Разходите според мен са едни и същи.Но пета серия си тежи на мястото.С подходящия двигател има същата динамика.Пък ако не си претенциозен и метан ще ти върши работа.Аз лично съм се ориентирал към дизела щото ме кефи че има висок въртяш момент.А за врътката незнам-моят климатроник ми върши работа.Аз лично се дразня от излишните екстри които имам в моята кола.Някои като парктроник според мен са излишни...

    Коментиран от #52

  • 45 Kobester

    0 0 Отговор
    Ееее как бе, 5цата е милиони пъти по-хубава от 3ката.
  • 46 Путин

    1 0 Отговор
    @kobester, май малко грешиш за спорта :) Не знам, какво разбираш под понятието "спорт", но обикновено то е малко несъвместимо с автомобили, разчитащи главно не предно предаване. Разбира се, има малки изключения, но няма как да избягаш от тежката предница, която при всички положения води със себе си негативни последствия при движение в остри завои. Дори лепнатото 4х4 предаване на Ауди, не променя много нещата. Недозавиването е факт дори и на сняг. Там БМВ или друг автомобил със задно може да се сучи, но на човек, свикнал с това, му прави удоволствие. И ако презавиването се изправя лесно от опитни шофьори, недозавиването е истинския бич. Тръгне ли колата, не може да я спреш по никакъв начин. И нека не бъркаме специално проектираните за спорт автомобили като GT-R и Ламборджини с такива като Ауди.

    Коментиран от #49

  • 47 atenzzionne !!!

    1 1 Отговор
    m-tel ne trqbva da e tam a globul i to na 2-3 mqsto a bmw - to moje i da e qko ama mercedesa si e mercedes bate predstavete si kolko koli pravat maclran.pagani.ssang youn . barbus . mymack i tn za bg moje i da varvi ama mercedesa po napred vse pak tova e qsno.
  • 48 330i

    0 1 Отговор
    аз пък си харесвам много моят звяр, не ми е тесен, върви много и не ми излиза скъпо, не ща пе4ки ве4е, мири6е на цистерна вътре и вибрациите са големи, и звука от 6000 об/м - ЛИПСВА
  • 49 Kobester

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Путин":

    @46 Ами външния вид изглежда по-спортен, по-агресивен, за по-бързо/динамично каране и т.н. Докато мерцедес са по-елегантни, по-изтънчени, те са коли повече за возене и наслаждаване на всичко по колата, не толкова да летиш с 200.
  • 50 Путин

    1 0 Отговор
    Е, така може. Все пак е въпрос на вкус и гледна точка. Ако говорим за външен вид, на мен една Фиеста ми изглежда много по-спортно от коментираните премиум марки ;)

    Коментиран от #51

  • 51 Kobester

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Путин":

    @50 Е, да, така е, ама сравняваш не сравнимото. То и едно фиат браво или сеат леон купра или хонда сивик изглежда много по-спортно от тях. :D :D
  • 52 Speeder

    0 1 Отговор

    До коментар #44 от "520 зендер":

    @44 Да, семеен съм, дори и сега колата е Touring и си я харесваме.
    @43 Пич, дори и сега карам на газ. Моторът ми е E52TU, доста близък с тоя на E60. И съжалявам, че не я направих на газ по-рано.
  • 53 Дошо до Kobester

    1 1 Отговор
    Алуди и дупки са две несъвместими понятия.Няма по-недъгаво окачване от това на ВАГ.
    Като иска 4х4 и здрава ходова част и....всичко останало здраво има Субару за тая работа.
  • 54 Speeder

    2 0 Отговор
    Говориш за алуминиевите окачвания, предполагам. Иначе преди като карах Ауди, което беше със стоманено, не съм имал проблеми освен селенови втулки. Обаче като цяло давах много повече пари по тази кола, отколкото по БМВ-то сега.
  • 55 тихомир тонов

    2 1 Отговор
    пълна порнография е тази класация, БТВ на 4-то място ,какво прави там тази турска телевизия, ОМВ на 7-мо ,къде да са конкуренти на Лукойл и те източват хората с високи цени на горива, а за МТЕЛ най смотаната фирма в Бг. де всички реват от тях на 20 м. те и на да са 200 не заслужават
  • 56 ВИП АМГ

    2 0 Отговор
    BMW ima oshte dosta dase po trudiat za da nastignat mercedes benz
  • 57 Speeder

    0 1 Отговор
    Тази класация, обаче за цял свят излиза всяка година и BMW отдавна са изместили Мерцедес. В България не беше така, явно сега нещата си застават на мястото. Все пак ние се движим много години назад :D

    Коментиран от #58

  • 58 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Speeder":

    @57 strano che viarvate na niakakvi glupavi klasacii.zagledaitese po ulicata samo s klasi kolko se dvijat a 7ma seria e dosta po malko sreshtana.
  • 59 Speeder

    0 0 Отговор
    S-класата е лидер в този сегмент, макар 7-цата да е също много добра. Естествено, ако нямаш шофьор 7-мака може да радва повече, все пак тия коли ги правят за шофьорите.

    Иначе на улицата като изяза от къщи има едно А8, едно S8, едно X5, две W204, една А-класа, две петици Е39 комби, една Е30, една W124, няколко тойотника, смарт, Сузуки Балено, едно Е38, 2-3 А4-ки, 2-3 Б4-ки. Имаше преди само една S-класа W140, която продадоха наскоро.
  • 60 520 zender

    0 1 Отговор
    Ама то никой не отрича че ЕС класата е лидер в сегмента но пък изостават с дизеловите двигатели-там лидер е БМВ с трите турбота.Ще кажеш голяма работа-ама може и да е голяма щото в Европа хората все още обичат дизлака.
  • 61 Speeder

    0 0 Отговор
    В Германия май само дизели купуват. А където има газ - бензинки с уредби.
  • 62 Monster

    0 1 Отговор
    спасские ворота
    Ти нещо рекламно лице на Mercedes ли си гледам във всички статии все се запъваш успокой се малко и на Mercedes им знам кирливите ризи дане сравняваме 4х4 системата на BMW И Mercedes това е друга тема