Last news in Fakti

24 Март, 2012 11:11 39 121 51

Новият Запорожец се продава за 8600 евро

  • заз-
  • запорожец-
  • vida-
  • chevrolet-
  • aveo

 

Запорожският автомобилен завод започна серийно производство на модел, наречен ЗАЗ Vida. Според представители на завода планираните обеми са за 16 000 бройки годишно. Приблизително половината от тази продукция е предназначена за износ.
 
Първоначално Vida ще се произвежда само във версия седан, но впоследствие в производство ще влезне и хечбек. Интересното е, че в завода се извършват всички операции по направата на този автомобил, като се започва от щамповане на ламарината.
 
Важно е да се отбележи също, че монтираните джанти, гуми, акумулатори и стъкла се произвеждат от поддоставчици, които също са украински фирми. ЗАЗ Vida ще разполага само с бензинови двигатели с обем 1.5 л (86 к.с.), 1.4 л (101 к.с.), 1.5 л (109 к.с.) и 1.3 л (70 к.с.).
 
Най-мощната версия достига максимална скорост от 170 км/ч и харчи средно 7.5 литра на 100 километра пробег. За тези, които не са запознати детайлно с новия ЗАЗ, ще кажем, че на практика това е старото поколение на Chevrolet Aveo. Базовата цена на ЗАЗ Vida е 8 600 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    3 2 Отговор
    кои ше даде толкова пари за таз барака като има бмв760 2004-5 г за тези пари?
  • 2 АСД

    8 1 Отговор
    Приятел, не се и съмнявам, че можеш да си купиш такова БМВ от Горубляне, но бъди сигурен, че после ще трябва да си продадеш панелката, за да поддържаш колата.....
  • 3 Мсъкс Мсъкс

    7 1 Отговор
    Аз се питам кой ще го купи това, при положение, че има ловешки :) + Фиатчета
  • 4 ЗаЗ 968М

    4 4 Отговор
    Абе имах ЗАЗ 968М 5 години. Баща ми караше ЗАЗ 968 11 години. Общо взето до христова възраст съм имал вземане даване само със Запорожци. Хубавото на моята машинка, дето километража и бе застопорил на 6000 км след като е превъртан незнам колко пъти бе, че най-скъпата част, която купих бе едно гърне за 60 лева, което си бе доста пари все пак. Останалите по-големи разходи бяха 3 колекторни тръби и маншон за 20 лева, бензинова помпа за 17 лева, ангренажно колело за 5 лева и още едно без пари. А, да, забравих и оригинални сегменти за 11 лева. Всичко останало бе или без пари или за максимум 1-2 лева. А дали това Авео може да се сравнява с Волекс, не знам. Всичко зависи от качеството на изработка, коети при китайските автомобили е плачевно - уплътнения се отлепят, врати не се затварят от раз, а с вратите на багавника може да играеш баскетбол, преди да я тряснеш силно, за да я затвотиш, ако изобщо се затвори. Поне аз с очите си се убедих, как след 10 опита вратата на Волекс C10, произведен в Китай, не може да се затвори, като в същото време дрънчи на метал. Все си мисля, че украинците са много отдавна в бизнеса, за да допускат подобни грешки.
  • 5 хайо

    4 1 Отговор
    това си е чист шевролет отвън
  • 6 ЗаЗ 968М

    2 1 Отговор
    Нали за това се говори и в статията? Или май не четете, а направо пишете първото, дето ви е дошло наум. За разлика от китайците, украинците поне не крият произхода на колите си. Жалко, че това го няма на българския пазар. Определено би било добър избор в класа си.
  • 7 skupo

    4 2 Отговор
    mnogo skupo be ... daciite sa po 13 000 lv bazova cena ...
  • 8 Методи Методиев

    5 1 Отговор
    Защо си чешете езиците с тази талига? Ив момента бащата на това отроче АВЕО може да се купи на нашия пазар. При всички положения има и на тази цена модификации. А за качество да не говорим, защото преди време от ТОП ГИЪР тестваха едно авео и напваиха предложение да се спре продажбата на този автомобил, защото е изкючително лошо шумоизолиран, има ниска степен на активна и пасивна безопасност и е изключително лаком. А ти колега дето си видял, как след 6 затваряния на Волекс-са вратата престанала да се затваря май още не си излязъл от детската градина и не си се научил, че това което ти се разказва не си го видял, а си го чул! Междо другото из спах с Клаудия Шифър, ама тя не разбра!
  • 9 ЗаЗ 968М

    3 2 Отговор
    Е, не е точно така колега. Видях го с очите си. Бяха ги изложили миналото лято на площада и аз реших да видя що за чудо са тия китайски машинки. Вярно, отначало ми стана интересно - двойно дъно на багажника. След това обаче един зяпач като мен реши да затвори задната врата и не можа. пробва 2-3 пъти и реши, че нещо е сгафил. Дойде и дилъра или както се наричат, та и той не можа да затвори багажника. Ами...аз си подвих опашката и заминах. После обаче попаднах на едни тестове с китайски автомобили. Ако аз си го измислям това, хората просто го демонстрират:
    http://www.youtube.com/watch?list=WLFB694842F54C63AE&v=euU8f3Saj3s&feature=player_detailpage

    Имай търпение и изгледай целия клип. И между другото, отдавна съм минал на много качествени автомобили, печелещи сравнителни тестове и разни класации за надеждност. Това не ми пречи да гледам реално на нещата.
  • 10 niko

    1 2 Отговор
    neznam oba4e az sa6to imax zaz 968M i biax mnogo dovolen,viarno 6umen ,bez dobra vozia,oba4e evtini 4asti,nisak razxod na gorivo,dobra proxodimost,nemislia 4e sega 6tese izlojat vproizvodstvoto na tozi avtomobil, no nese znae.
  • 11 Айде баста

    4 1 Отговор
    Волекса е 100 пъти по-добър защото е Тойота
    А този ЗАЗ е Деу

    А дилърчетата дето "не могли" да затворят вратата да си търсятъ свястна работа.
    Пазара за корейски талиги затваря
  • 12 кик

    3 0 Отговор
    абе тия коли като са нови трябва да струват не пове4е от 3-4000лв то нема ништо пове4е от сенокоса4ка кви са тия 16000????????/
  • 13 кик

    2 0 Отговор
    абе ти 4уваш ли се ко говориш?аз съм механик и сам си потдържам колите 760 не са толкова скъпи 4астите поне за мен...никога не бих зел даквоз дърво 4е аз за 3000лв ше си зема 535 е 34 и за оште 3000 ше я направя реновирана отвсякъде и ше имам кола....или 124 с голем мотор за 5-6 000лв и колата е ве4на айде и метан за 2000лв и колата е ве4на..и не по4вайте 4е клапаните си отивали защото това са глупости
  • 14 ДИМИТЪР ДИМИТРОВ

    2 0 Отговор
    мисля,че за тия пари бих си докарал една перфектна е-класа или поне 5-та серия 2004-6г.много по добро от това подобие на кола
  • 15 ЗАЗ968

    1 2 Отговор
    Чакайте малко. Усещам, че по-голямата част от вас са родени след спирането на производство на ЗаЗ 968М. Когато карах тая кола, тя бе уникат за мен. Първо, защото от малък баща ми ме е возил на такава и второ, защото наистина бе нещо инукално за нашите пътища. Ся, тук се прехласват по разни Минита, Фиат 500 и костенурки, дето почти никой от нас не бе чувал за тях навремето. Да, ама сега големите разбирачи - какви класики били :) Та и Запорожеца си бе класика, когато го карах. Няма значение, че през ден лежах под него или отварях капака на мотора. Просто тръгваш на път и всички приятели ти се лепват. Отварят прозореца и крещят - вижте ни...Това е действителен случай с един приятел, каращ Москвич 408, но возещ се при мен. Е, малко се изчервявах, ама имаше и гордост, че съм с такава кола. И за момент не съм съжалявал, че не съм взел нещо друго като Жигули, Лада, Фиат, Шкода или Трабант. Зазът си бе идеален за мен. Аз съм висок 185 см и учудващо за мен, имаше предостатъчно място на предната седалка. Дори понякога краката ми увисваха, като смъкна облегалката на седалката. Освен това съм товарил тая кола с 400 кг дини. Успях да ги събера въпреки обема им. На всичко отгоре и колата вървеше добре. Не се даваше на Жигулита и Шкодички. Всичко в нея бе ясно. Винаги съм си мечтал навремето, да си купя нова такава. За жалост, когато аз карах тоя модел, бяха пуснали вече Тавриите. Сега съжалявам, че тая марка тръгна по пътя на лицензните производства. Просто 968 трябваше да се произвежда и досега без никакви изменения. Купуваш за 4000 лева, караш 2-3 години и я сменяш за нова. Да, ама това са само неосъществими мечти. Сега трябва да дадем поне 16000 лева за тракаща и чуплива машина. Била Тойота... кое и е Тойотата? Двигателя ли? Или може би качествената стомана на купето?А може би интериора е на Ярис? Хм. Сигурно съм сляп. Това си е китайска измишльотина с форма на Тойота, защото китайските художници се вдъхновяват от разни предмети, но обикновено това вдъхновение поражда протест в останалата част от човечеството. Та затова и наготово си вземат някои формички. Нарича се плагиатство.
  • 16 Петър Георгиев

    0 2 Отговор
    Ами ако качеството е зазово съм за, карал съм три поколения зазки и съм на мнение че са перфектна техника. Това че някои искат фък книга и тем подобни простотии си е техен проблем. В книгата на жожо пишеше " ета машина для бездарожие" и аз за това я ползвах. И бях напълно доволен.
  • 17 бай Георги

    1 0 Отговор
    А бе да не сте се объркали и да е 8600 рубли!?!
  • 18 Тони Стораро

    2 1 Отговор
    абе вие сте слънчасали ,за какво зазово качество говорите не виждате ли ,че това няма нищо общо със стария ЗАЗ,това си е шевролет.Просто корейците модернизират и използват комунистическите автозаводи за да си пласират стоката по -евтино на стария континент ,то и Mercedes Sprinter го правят в турция или в заводите та ГАЗ в Русия ама не го плюете нали ?А за това кое било подобие на кола си пазете мнението за себеси ,висете си в сервизите с расовите 10 годишни баварци и нека да ви обръщат джобовете всяка седмица
  • 19 ЗаЗ 968М

    2 0 Отговор
    По скоро цената ще да е в гривни :)
  • 20 Mercedes-Benz

    1 1 Отговор
    Тоя ''автомобил'' преди да се казва ЗАЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ беше нещо средно между заешка бърлога скована от стари щайги и леген от Хоремага,представям си сега след като я СДЕЛАТ росийские товарищи какво ще излезе Междудругото гледам са я кръстили ''Вида'',може да ги съдим за авторски права заради крепостта във Видин,може па и да барнеме некой лев да закърпим бюджета,че много постна стана тая пица...
  • 21 Mercedes-Benz

    1 1 Отговор
    Между другото забравих да добавя,че сега с пиене в ръка се облягам назад и ще се отдам на четене на бисери от носталгично настроени млади пенсионери,родени след 1989-та,но страдащи по комунизЪма и неговите плодове! Също така искам да нацъкате много минуси на коментарите ми,защото не харесвам ''прекрасни автомобили'' като тоя в статията и мнението ми е в разрез с вашите разбирания за реалност и битие,следователно трябва да бъда ''наказан'' с порицание,много минуси,а може и да бъда изпратен в лагер... С минусите чисто и просто се затвърждава безсилието на даден индивид,да защити тезата си с факти!
  • 22 соти

    0 1 Отговор
    Пьрво което ще ти напиша е: ЗАЗ е украински завод разбирачо-Запорожки Автомобилен Завод.Второ-пиенето ти е много и внимавай на какво ще се облегнеш за да четеш (бисери). И трето всеки си има мнение и може да го напише.А отдавна ти гледам коментарите и ми приличаш на хлапак с много нагло и тьпо самочувствие.Другото което е -не преврьщай обсьжданата тема в политическа!!!На мен сьщо не ми харесва ЗАЗ но несьм като теб-комплексар. И вземи малко прочети и виж какво става в света за да не се излагаш сьс свойте елементарни познания.......

    Коментиран от #42

  • 23 Адолф Хитлер

    1 0 Отговор
    На хора които никога не са имали традиции в автомобилостроенето не бива да се вярва .Засега едно е сигурно 16000 нещастника ще изгорят .Дано това е цената никой повече да не си купува кола създадена да те унижава!
  • 24 Изрода

    1 0 Отговор
    Не било ЗАЗ ами било Шевролет Авело.Че вие Шевролета за кола ли го имате бе.Ми той и в Америка си е на най ниското стъпало а да не говорим за качеството на тези корейски боклуци.Колко народ си купи шевролет преди няколко години и сега не могат да ги продадат и по 3000лв.Аз карам 20 г Мерцедес и никога не бих го заменил за такъв боклук!А в Европа марката е една и тя е Мерцедес.Единствената причина която би ме накарала да си сменя Мерцедеса е да си купя по нов!
  • 25 tito13

    1 0 Отговор
    внимание !!! ЗАЗ означава Заплаха за Автомобилите на Запада, хаххаааааааа
  • 26 рибар

    1 1 Отговор
    40 да четиредесет години карах ЗАЗ965.И сега,ако има нов бих го карал отново.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ЗаЗ 968

    1 1 Отговор
    Mercedes Benz, пишеш пълни глупости. Не смесвай нещата. Както виждаш, никой не ти дава минуси. Напротив, на мен дават, защото такива като теб както казваш, не могат да кажат нищо смислено, та затова им е по-лесно да натиснат бутона "-". Колкото аз съм глупак, дето защитавам ЗаЗ, толкова и ти си такъв с тоя ник и емблема на Мерцедес. Ако беше умен, нямаше да караш или се възхищаваш на подобни коли по простата причина, че за много по-малко пари получаваш и по-качествени и по-надеждни автомобили. Колкото аз си мечтая за евтина, стара машинка, толкова и ти си мечтаеш да не си се набутал или да не се набуташ с Мерцедес. Вътрешно знаеш, че си се набутал или ще се набуташ, но въпреки всичко си седнал и си пиеш биричката за успокоение. И знаеш ли...никога не бих се набутал с Мерцедес, БМВ, Ауди или Лексус. Има къде къде по-умни марки като Хюндай, Форд, Опел и дори Фолксваген. Не разбирам глупавите ти мнения, честно. И аз карам отдавна само нови автомобили и никога не бих си купил дори 1-2 годишен. Харесвам и Мерцедес, но това не ми дава основание да плюя марки като ЗаЗ, Дачия, Шевролет или каквото се сетиш. Всеки влак си има пътници и не си тия тоя, дето ще даваш наклон...........
  • 29 Адолф Хитлер

    1 0 Отговор
    А ти ЗАЗ968 никога няма да си купиш Мерцедес защото явно си създаден на тази планета да бъдеш вечния неудачник.Абе ти някога качвал ли си се в мерцедес.Карай си недодяланите коли създадени за такива творения на природата като теб и дано жена ти ти прости мизерията която и причиняваш.
  • 30 ххх

    1 0 Отговор
    17000 лева базова цена за ЗАЗка ????
  • 31 Drakster

    1 0 Отговор
    От толкова коментари САМО един беше по темата ( нее в началото, нее в края). Освен да се хапете един друг като "бесни кучета" за това, че мнениет на другия не ви харесва ... друго можете ли да правите? От едно време руснаците ( когато още бяха обединени ) им беше такава политиката, да копират добре пласиралисе модели на други марки - така продължават и сег( Лада 1303 - екс ФИАТ 128, Лада 2101 - Фиат 131, Лада 3130 - малко модифициран модел на Рено Лагуна от 1996, догодина ще излезе и Нoвия модел на Лада НИВА копие на стар модел на Jeep)
    Не си изкарвайте нервите върху другите, нито Те нито Вие си го заслужавате.
    Лек ден на Всички.
  • 32 авео

    1 0 Отговор
    8600 евро базова, тоест с няколко екстри = 21000 лева. кое е по-изгодно копие на шевролет авео за 21 хиляди или копие на Ярис за 16000 при това сглобен в БГ? новата зазка май ще си я карат само в Украйна
  • 33 стеф

    1 0 Отговор
    как може половината части да се правят в Украйна и пак цената да е толкова висока? при това без да разработват собствен модел... познавам добре оригиналното Авео- не изглежда зле, но след няколко месеца по прекрасните ни пътища скърца и тропа ужасно като някой Логан. Не ми се мисли какво ще е копието..
  • 34 минко

    1 0 Отговор
    Най добре да ги продават разглобени в кашони и който иска да кара такава велика технология да си я зглобява вкъщи.Хем ще е по евтино хем по малко балъци ще се вържат.
  • 35 slavi

    2 0 Отговор
    Това си е чисто DAEWOO ,CHEVROLET AVEO, а вече и ZAZ VIDA.Поне нещо да беше променено те само емблемите сменили.Ако променят цената на 8600лв може да се продаде някоя броика.То цялата кола е афтърмаркет та ефтини части поне ще има.Бакшишите имат опит с тези "автомобили" сигурно ще се харчат за такива нужди.
  • 36 ЗаЗ 968М

    0 1 Отговор
    @Адолф, аз ти казах, че Мерцедес няма да купя никога. Не защото не мога, а защото няма смисъл. Има много други конкуренти които си заслужават - по-комфортни, по-надеждни и по-евтини. Дори и Хитлер ще ми каже браво, ако избера неговия Фолксваген :) А всеки, който има 2000 лева кеш, може да се вози на Мерцедес. Това отдавна не е никакъв проблем. Въпросът е, ЗАЩО?
  • 37 Адолф Хитлер

    1 0 Отговор
    Да с 2000 лв ще се возиш на мерцедес на 20г щото един мерцедес набор на ЗАЗ няма да ти стигнат парите да му платиш само данъците.Знаеш ли колко струва мерцедес 2012г?А ти няма да си купиш мерцедес точно защото НЕ МОЖЕШ защото ходиш да бъхтиш за една заплата .А ако искаш съпостави един ЗАЗ от 1980г и един мерцедес от 1980г Виждаш ли някаква прилика щото аз не виждам.Пак ти казвам един ден жена ти ще ти каже .Защо ли си изгубих живота с теб .И ше е права женичката.
  • 38 бай Георги

    1 0 Отговор
    Ах,бедни ми рибарю,още 40 години трябваше да караш ЗАЗа,за да разбереш,че караш моторна щайга!Погледни,има и други видове коли,не само ЗАЗ и Москвич!
  • 39 садасдас

    1 0 Отговор
    Копие на Kalos, само ебмлемата е различна
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ЗаЗ 968М

    0 0 Отговор
    Адолф...някои от подчинените ми карат Мерцедес, а аз Форд :) Така, че не може да ме уплашиш. Чисто и просто не уважавам тая марка толкова, че да си я купя. И да, знам колко струва един Мерцедес. Ако ме питаш, какво харесвам от тая марка, ще ти кажа - новата А-класа и естествено SLS. Всичко по средата става, но не бих си го купил. Не мога да разбера, защо сравняваш ЗаЗ с Мерцедес. Колата си бе кола за времето, когато най-доброто бе Лада 1500 S. Евтина при покупка и за поддръжка, проходима и нормално харчеща евтино, нискооктаново гориво. Лично аз си взех 968 M на старо поради две причини - носталгия по колата на баща ми, лека му пръст и за работа, защото по него време ми трябваше за нивата. А кажи ми, как да ходя с Мерцедес из нивята и да ги товаря с мотики, пръскачки и зеленчук? Не става. А и времената бяха такива, че западните автомобили бяха малко по нашите пътища. Тая кола си свърши работата и я дадох на едни цигани за скрап. От там нататък си купувам все нови автомобили. Всъщност, тоя Запорожец го купих и за да се отракам малко като шофьор. Успях да го блъсна леко или да ме блъснат мен също леко, само 5 пъти за 5 години. Представи си сега, че бях се насочил към Мерцедес. Какво правим с ремонтите? И какво правим по нивите с него? Не става. За всеки влак си има пътници. Карай си Мерцедеса със здраве, ако имаш такъв, а ако не, пожелавам ти да си купиш такава кола. Само не се меси в теми за бедняци. нали не си такъв с твоя Мерцедес? какво правиш да спориш с простолюдието като мен?
  • 42 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "соти":

    @22 Соти по времето когато се произвеждаше ЗАЗЗЗЗЗЗЗ Украйна беше част от СССР това съм имал предвид не друго... А и все си мисля,че украинците са украинци,колкото македонците са македонци,ама айде да не размивам коментара,не ми се спори,щом си казал,ОК моя е грешката. Относно пиенето не вярвам да ми е много,човек с чувство за мярка съм,а и едва ли мога да се сравнявам с вас в Сибир За да ми следиш коментарите значи са ти направили впечатление,което само може да ме радва,а за самочувствието да имам си,наще не ме мачкаха като малък,не са ме и били,а ме подкрепяха и ме оставяха аз да избера кое е най-добро за мен Съмнявам се,че не ти харесва ЗАЗЗЗЗ при положение,че ми се пениш в статията и очевидно показваш някаква ''загриженост'' за него и лаеш срещу хора,които не го харесват. Комплексиран не съм,но се вижда отдалеч че ти си,ако не беше нямаше да скърцаш със зъбки,докато пишеш коментара и чупиш копчето на клавиатурата за удивителен знак след всяко изреченийце в защита на този ''прекрасен автомобил''. За света няма какво да чета,защото за разлика от теб,който чете,аз ходя на място и виждам кое и как е,а когато е трябвало съм чел,а между другото много неща се промениха на запад,остави я тая ''Комсомольская правда'' и ''Дума'',уверявам те че ще останеш впечатлен от ''прогнилия'' Запад,който за разлика от ''Союз нерушимый'' (вече в историята),си стои там и си се развива. Сега да ти напомня,след последното ми изречение,да ми кажеш/напомн
  • 43 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор
    кажеш/напомниш каква заплата взимаш в Сибир,колко е голяма тя,как там те имат за бял човек и т.н.(знаеш си репертоара),а иначе Приората върви ли? Тежка зима беше тук,за там не знам,ама Наварата под -35 градуса не е излизала от гаража предполагам?

    @28 За глупак не знам да съм,все пак не защитавам нещо,което с излизането си от завода е било вече морално остаряло и недоказало се по никакъв начин с нещо РЕВОЛЮЦИОННО,или не..... греша,всъщност имаха ''революционна'' модификация! Гледах го по Top Gear,спираш върху замръзнало езеро и в пода има дупка,отваряш капачето и може да си ловиш рибка,а на таблото може да се закачи лампа с кукичка (също много революционно това го няма в Мерцедес признавам си!).

    ''Ако беше умен, нямаше да караш или се възхищаваш на подобни коли по простата причина, че за много по-малко пари получаваш и по-качествени и по-надеждни автомобили.'' Ако бях умен... хммм интересен въпрос за размисъл.Е след като не съм умен,ще пропусна възможността да се възползвам от продуктите на ЗАЗЗЗ и ще си остана с Мерцедес (в момента карам 4-ти). Ти наистина ме разкри (да не си психолог),тия Мерцедеси тцтцтцтц как съм се ''набутал'' ужасссссс,пия от мъка в момента и плача. А имах опции като го купувах в Балкан Стар колебаех се,приятел ми каза ''Купи си Дачия бе!'',друг ми казваше ''Брато много на сметка се продава сега Лада Калина,нищо че й се заключва волана сам в движение,най-много да се праснеш в някое дърво,но няма страшно и без това не вдига п
  • 44 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор
    повече от 50-60''. А аз глупака НЕ ТА НЕ,е... ''прекарах се'',сега не ми остава нищо друго освен да пия


    @41 Твоите подчинени как ги подчиняваш точно? (шегувам се) ''някои от подчинените ми карат Мерцедес, а аз Форд :) '' Вярно ''подчинените ти'' имат избор все пак има Мерцедеси и за по 1000-2000лв.,а ти с Форда си направил много добър избор! От ЗАЗ на Форд,иначе казано в една народна мъдрост ''от трън та на глог'',има и една друга тя е по-скорошна ''Ром(визирам малцинството,да не го объркате с питието) и Форд,зимно време не работят''. А иначе си прав за нивите,Мерцедес е кола произвеждана в Западна Европа където селския манталитет е дефицитен или поне,не в такива размери като в България и не е замислен като аграрна техника. А и хората имат пътища и до най-затънтените села и няма да тръгнат с него през нивя и паланки,за да стигнат до ''бяла спретната къщурка с две липи отпред'',където да го натоварят с няколко кила сланина,2 щайги с компоти,а на задното стъкло кора с яйца. В този случай съм съгласен,че ЗАЗ-а е ''в свои води''.
    ''Тая кола си свърши работата и я дадох на едни цигани за скрап.'' Отново съгласен дори мога да кажа,че е изпълнила първоначалния си замисъл,който се крие в последната дума на цитираното изречение.
    Благодаря за пожеланията за здраве,аз ти пожелавам същото да ти се връща,придружено с хубави моменти и щастие в личен план. А за финал да се обърна към теб и ''соти'' пичове не се стягайте за глупости,това е един
  • 45 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор
    форум и целта му е да го ползваме през свободното време за забавление. Отпуснете си душите малко и го давайте по-свободно,а не сериозни като комунист на разпит,не съм ви засегнал лично(надявам се). А също така някой от вас ме нарече ''хлапак'' не ми се занимава да се връщам назад да търся,но ще кажа,че хлапаците висят по цял ден в сайтовете и refresh-ват страницата в чакане на нов коментар,а сега вижте броя ваши коментари и моите колко са! Айде много здраве и карайте каквото ви душа иска,аз като ''прецакан'' с Мерцедеса напускам спора!

    П.С. Коментара ми трябваше да е един,но сайта го резна и трябваше да го дописвам в няколко отделни,за което да ме извинят модераторите (ако е проблем разбира се)
  • 46 Адолф Хитлер

    1 0 Отговор
    Прав е колегата Мерцедес.Форд и РОМ зимата не работят.А има и още един лаф.Форд ром и коза никой не иска в къщи защото много бързо мрат.ЗАЗ968 разбирам ,че имаш подчинени това е добре за теб ,но не е достатъчно.Трябва да си собственик на фирма като мен за да усетиш свободата.Живота е прекалено кратък и не виждам нищо лошо в това ,че досега съм сменил поне 10 Мерцедеса и ще ги сменям докато господ не реши нещо друго.А ти си карай фордчето и да не ти пука.Не е достатъчно да си купиш Мерцедес той трябва и да ти отива на начина ти на живот.
  • 47 соти

    1 0 Отговор
    От коментара ти се вижда че си много доволен от себеси.Дано да е така !?! Единствения бьлгарин който казва че е супер!!! А относно мойте коментари каде живея --значи ти сьщо следиш и поне си запомнил това което сьм написал.Колкото до това каде сьм ходил по света --бьди сигурен че много сьм видял.Живях и работих вьв много дьржави и в момента сьм се спрял в Русия-лично мой избор.Когато написах коментара си кьм теб нарочно не го адресовах--ти сам разбра че е именно кьм теб!!!! И нескьрцам сьс зьби-прекалено е ниско нивото на общуване и темите са дьлги за обсьждане.Колкото за мойте коли които имам тук -от една страна право на избор от друга атмосверни условия и трето финансови вьзможности.Слава богу мога да си го позволя-Навара и Приора женами Камри а сина ми Субаро.А сега ще ти кажа лично на теб:твоето сьстояние сьдейки от коментарите ти до мен се нарича Личностен канибализьм-----ти позна -психолог сьм .Повече нямам време да пиша днес УСПЕХ ти желая.Забравих-заплата не получавам -парите сам си ги изкарвам.Надявам се че несьм те обидил.
  • 48 соти

    1 0 Отговор
    А колкото до комунизма имам свое мнение -избягах от Бьлгария през 1982 година- това по повод твойте писания-СССР и тн....Това сигурно трябва да ти говори нещо .Здраве и успех!!!! И БОГ ДА ПАЗИ БЬЛГАРИЯ!!!!
  • 49 Добри Няма

    1 0 Отговор
    Нов Запорожец !? Не Благодаря...
  • 50 Тенев

    2 0 Отговор
    Искам Волга, ама преди намесата на Chrysler. А старите модели може да се окажат по-добри от новите. Заза ми е любим, кагато приличаше на "Prince". Защо всяка рукса машина прилича на нещо западно? Може би Русия само се прави на независима, а вече да е тотално в примките на западните банки.
  • 51 snaiperisto

    0 0 Отговор

    Копие на Авео , което всъщност си е жив Калос , които пък си е направо Ланос , който си е 100% Рейсър , който е 100% Кадет , който е 100% Леманс (Понтиак) от 70те години...катто вдигнеш капака на Леманса от преди 40г , виждаш същото като на гореизброените модели (изключвам двуваловите) , имал съм всичко гореописано , до Ланоса (99-12г) включително , тези коли бяха наистина здрави , надеждни и изключително издържливи , Калос (пред блока ми е ) , Авео...а и този ЗАЗ са пълни боклуци.