29 Март, 2012 11:10 56 377 100

Нови рекорди за Lada 2107

  • lada-
  • 2107-
  • 2110-
  • автоваз

 

Марката Lada държи първото място по продажби на нови автомобили в Русия и това е нещо напълно нормално. На пазара за коли втора употреба Lada също е безспорен лидер. Интерес представлява обаче засиленото търсене на класическия модел 2107.
 
След като в края на миналата година АвтоВАЗ спря "седмицата" от производство рязко се увеличи търсенето и на вторичния пазар. По данни на руската агенция "Автосреда" най-продаваната Lada е именно 2107. След нея при автомобилите "втора ръка" се нарежда Lada 2110.
 
Благодарение на тези два модела и основно на 2107 през февруари 2012 година на руския пазар за употребявани автомобили са продадени 121 000 леки коли с марката Lada. Статистиката сочи, че за февруари в Русия са продадени общо 357 100 стари автомобила.
 
Този резултат е с 20% повече от аналогичния период за 2011 година. Това обаче не е за сметка на продаваните нови автомобили. Тенденцията и в този сектор е за повишаване на търсенето, като както вече споменахме Lada е лидер по продажби и при новите автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руснак

    13 0 Отговор
    Не случайно казват на този модел "руската класика"
  • 2 Дошо

    4 12 Отговор
    Жалки немски щайги гадни са чак
    Новите рекорди за Японските автомобили са ненадминати и никоя немска щайга или каквато и да е била не може да подобри рекордите на японските автомобили

    Коментиран от #9

  • 3 борисоввввввв борислав

    2 5 Отговор
    тука си пишат само едно и също и това си е
  • 4 Стойчо

    7 0 Отговор
    Бориславе това са данни за февруари и са съвсем пресни. Има ги по всички световни авто сайтове. Това, че Лада си остава лидер в Русия не е проблем на статистиката.
  • 5 някой

    6 0 Отговор
    Кой те тебе бута та се клатиш бе, какви микри сънуваш, какви 5 лева, каква детска радост бе ?
  • 6 мошо

    2 11 Отговор
    японските автомобили са пьлен боклук

    Коментиран от #7

  • 7 Венцеслав Иванков

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от " мошо":

    @6
  • 8 mix

    0 0 Отговор
    http://vbox7.com/play:e6b52d02dc
  • 9 Петър Сидеров

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Дошо":

    @2 Забавен си
  • 10 nikito_blend

    7 0 Отговор
    В този форум има хора които са мнооого зле. Статията е за лада а те пак се плюят на японски и немски автомобили. Вече дори не сте забавни.
  • 11 хахахаха

    1 10 Отговор
    Лада хахаха егати бракмата става само за изкупуване на желязо и агнета.Японските и немските коли са пълен боклук,италианските са кенефи а френските изневеряващи кучки.Истината е в корейските марки!!!!

    Коментиран от #13

  • 12 Илич Рамирес

    4 0 Отговор
    Който е ходил в Русия знае,че доста руснаци карат Японски автомобили със десен волан защото са по-евтини,но голяма част от тях ги продават и предпочитат родното производство.Точно Ладата е автомобил за нашите пътища,нищо че няма климатик ел,стъкла и др.екстри.Верно е,че и западни автомобили има хубави,докато са нови.Продължаваме да купуваме буклуците на запада.В Грузия караха само лади преди 5-6 години,от тогава и те изкупуват боклука на Европа и сега тук-таме ще видиш Лада.
  • 13 GRO

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "хахахаха":

    @11 Кфо разбираш ти от автомобили , ти живееш в каменната ера . Корейците почнали тука да ми праат свестни автомобили от 5 години и кво ? Хората ги праат вече от 100 и косур години .
  • 14 Дени

    1 3 Отговор
    Фактът, че изобщо някъде лада има пазар, еле пък и е лидер на него, говори изключително красноречиво за нивото му, както и за държавата с прилежащото население изобщо.
  • 15 аеэя

    5 0 Отговор
    Колкото и да ги плюете, класиката е вечна :
    http://img37.imageshack.us/img37/7619/000ladabmw.jpg
  • 16 Батко Батман

    5 0 Отговор
    До Дени - 14 Не знам кой набор си, но очевидно имаш жълто по устата. Руската техника (преди съветска) има своите безспорни предимства, признавани навсякъде по света. Това, че нямаш информация, си е лично твой проблем.

    Коментиран от #18

  • 17 вторична суровина

    0 4 Отговор
    Да караш лада е самоубийство имахме такава в снимката вратите му не се отваряха стъклата не работиха парното още от завода не работеше за да го караш ти трябват здрави нерви и мускули.Но с един два ритника всичко се оправяше.Един ден докато го караше бащами видяхме че предната лява гума изпреварва ладата но го оправихме със заварки и 200 удара с чук
  • 18 Дени

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Батко Батман":

    16, Сигурно ти е трудно да разбереш, че заместването на факти по спора с обиди е най-убедителното доказателство за пълна несъстоятелност. С подобни аргументи единствено подвърждаваш тезата на другата страна. Но, разбира се, това е непонятно за теб. Четейки те, човек остава с впечатление, че творението "лада" е дело на предсъветската индустрия т.е. преди 1917 :) а не е патент на фиат.
    А иначе, да, признатата съветска техника има "достойнството" да се базира на остарели западни технологии, предимно крадени--те за тва се влачат десетилетия зад развития свят и тази констатация се прави вкл и от руски анализатори.
  • 19 соти

    3 0 Отговор
    Абе хора оставете Русия Ладите комунизма и миналото-руснаците да си му мислят.Те имат и потенциала и суровините и настроя на промяна -все някога ще влезат в час.Ама ние кога ще отлепиме от тая тиня бе пичове? Кога наще -бьлгарските произвотства и достижения ще можем да коментираме в този форум?
  • 20 Пичове

    0 4 Отговор
    Какъв пич съм ти аз. Вечерям с едномесечната ти заплата. Къде сте тръгнали да се оправяте? Така сте си добре хе хе хе. Май много си повервахте с тоз европейски съюз.

    Коментиран от #22

  • 21 тодор живков

    0 3 Отговор
    Ако има по смотана кола от ладата ми кажете
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Дени

    0 3 Отговор
    Соти, въпроса си го отправи към редакторите на този сайт / като мен/ . Квато темата, такава и дискусията. На лада кво да й коментираш :))
  • 24 RRR

    0 4 Отговор
    Пак Дошо - мега тъпите коменти тръгнаха - тук не виждам да се говори за немско :Х... а японските си ги заври няма да казвам къде, че става невъзпитано - слезни малко на земята с тия япончета, седни у мерцедесче, у БМВ-нце ;)
  • 25 нормален

    0 2 Отговор
    имах 5-6 такива-други не ни позволяваха.приключение бе да пътуваш от софия до морето(ставало е и безавариино).когато през 1984 влезнах в не нам братска кола изживях културан шок,все едно партиен секретар влиза в карнеги хол.нека мазохистите си ги карат
  • 26 соти

    2 0 Отговор
    ДО № 20 Ще ти отговоря в твоя стил--Щом не си пич -значи си п...ка-нали така??? А с вечерята внимавай-ЧЕ може да има кьсни гости и да ти прес..не МАНДЖАТА!!!!
  • 27 FMC

    2 0 Отговор
    Абе не знам, ама при продадени около 210 000 нови автомобила за февруари и 360 000 стари, си е направо невероятно! да вземем нашия пазар на годишна основа - 20000 нови, повечето от които реизнос и над 350000 стари :) Кога ли ще ги стигнем братушките? Естествено, лесно е да плюем от 15 годишната си кочина - просто отваряме прозореца ( ако работи ел.моторчето) и плюем.
  • 28 PlimP

    2 1 Отговор
    Доше, махни тая микра от снимката, добре се беше ориентирал към ГТ-Р :), кво ти стана , да не си болен

    Коментиран от #38

  • 29 ТОДОР ЖИВКОВ

    0 4 Отговор
    Съветската техника най добрата техника на страните от четвъртия свят.Какво искате бе хора от нещастната държава на улич---и момичета и АКОХОЛИЦИ. И тая лада им е много.
  • 30 qwerty

    0 4 Отговор
    Незнам защо в този сайт публикуват непрекъснато статии за руски боклуци, а спрете се малко какво ме интересува кола която преди 20г. и изтече скрока на годност
  • 31 RRR

    4 0 Отговор
    Комент 29 - мега зле си Тоше.... това отдавна не е държава на улични момичета и алкохолици - по тази логика и тука в БГ трябва да сме сто пъти по зле ако броим по твоите оценки - ако не си ходил - отиди, аз там съм се родил и роднини имам - доста по-отблизо следя как се движат нещата - а че се пие много, пие се, но не означава че не се работи и просперира - това ти не е Елцин - 90те :Х..... :) не може само по ладата да сравняваш страната, която за последните 12-13 години толкова високо излетя като цяло, колкото през целия СССР и 90-те не можа :))
  • 32 FMC

    2 0 Отговор
    Преди да пишете глупости, погледнете тия две статистики:

    http://bestsellingcarsblog.com/2012/03/13/russia-february-2012-lada-granta-up-to-7-hyundai-solaris-up-to-2/

    http://bestsellingcarsblog.com/2012/03/15/germany-february-2012-vw-polo-tiguan-and-audi-a6-strong/

    Не знам какво им е много на руснаците, ама продажбите на нови автомобили са колкото тия в Германия. Казах на някои от вас - плюйте си колкото искате, знаете откъде. Хората ще си карат нови коли, ние ще си лаем по форумите колко били гадни германците и руснаците.
  • 33 Тодор Живков

    0 4 Отговор
    Браво RRR личи си че си рожба на изселена ВАЛЮТНИЧКА във Коми и дървосекач от разградските села. Щом е толкова хубаво там при путин що не си ходиш ами ядеш БЪЛГАРСКИ хляб
  • 34 opel fan

    1 5 Отговор
    ей това е и 2050 година си карайте тея бараки, умствено изостанали братушки
  • 35 RRR

    5 0 Отговор
    До ком. 33 Ами ако не се реализирам тук - ще отида там какво мислиш - живота все още е пред мен - все пак аз обичам и двете страни, но се дразня когато някой още не излязъл от ерата на комунистическия СССР соли сегашната Русия - те нямат прилика ве човек.... говоря като ниво на развитие - друг е въпроса че има неща останали от тогава - като автомобили и оръжия - но оръжията и военната техника поне са добри, нищо че са отпреди
  • 36 логобот

    2 0 Отговор
    едни и са6ти работи и едни и са6ти само коментират това онова и една тема прят 300
  • 37 ГЪЗАРЧЕТО

    3 3 Отговор
    ЕГАТИ ЛАДА АКО Е КОЛА АЗ САМ ИЗВАНЗЕМЕН ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ НИТО ЗА ДЪЛГО ПЪТУВАНЕ НИТО ЗА ГРАДСКО СТАВАТ САМО ЗА СКРАП
  • 38 Дошо

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "PlimP":

    @28 Никога не съм си и помислял за Нисан GT- R защото не мога да си го позволя
    Някакъв ми ползваше ника и изписа куп глупости за мен дори, че съм имал дори Ауди марка, която презирам така както презирам всички немски щайги
    Първата ми кола бе японска настоящата японска и бъдещата познайте каква разбира се японска
    Сега дори твърди, че съм имал Хонда Сивик 2004г- глупости Имах лилава Хонда Сивик 1995г а сега карам розова Микра
  • 39 ЛАДА

    2 0 Отговор
    Велика кола
  • 40 мартин акакка

    0 4 Отговор
    Цялата схема е че нямат пари за другоооо !! !! Я се осъзнайте , хубава била , ... само ме ядосвате тука.
  • 41 трактор

    3 1 Отговор
    Хора осъзнаите се щом си я искат да си я карат това е тяхен проблем.На времито и аз имах 1600 за тогава ставаше но в днешно време..... бес подобрения неги разбирам.
  • 42 Wаско

    2 0 Отговор
    :) Всички ние караме коли с изтекъл срок на годност, защото реално погледнато 4-5 процента най-много в БГ карат автомобили под 5 годишна възраст, могат да си купуват горивото и могат да си ги поддържат във всяко едно отношение и на онези, които си мислят ,че карат нещо по различно от Лада (Фолксвагина, Копел, Бумер или мерджан и т.н.) всеки има право да си кара автомобила, който иска по нашите толкова хубави пътища. Гарантирам ви от личен опит , че лежането над и под капака на двигателя на въпросната Лада е същото, понякога и по-малко от висенето на въпросните западни автомобили по сервизите. Ладата е перфектната градска кола , защото вози доста прилично даже луксозно по великите легнали полицаи :) не усеща кратерите по улиците, а през зимата успешно се справя със снега дори и с гуми Вида спорт произведени в далечната.... 199 и някоя си и на последно място , но не и по важност ... я слезте от автомобилите на бащите си огледайте се в огледалото, спомнете си какво работите и колко имате в портфейла ( ако имате изобщо) и тогава след като сте се почесали по темето стабилно спрете да се комплексирате и си признайте , че не може да поддържате и да карате нищо друго освен въпросните возила с изтекъл срок и с руски произход :) И попитайте бащите си и дядовците си нещо лошо видя ли ли са от старите руски возила и какво ново има донесе западната пропаганда, и също вижте във великата страна Сащ кои автомобили се купуват най-много - източно производство :) БМВ изтегля милион и половина ново произведени автомобили :)
  • 43 СССР

    2 1 Отговор
    а каква е раликата между капиталистическия и комунистическия автомобил ами капиталистическия струва минимум няколко пъти повече от реалната и стойност поправя се постоянно защото се троши постоянно претенциозна е към масла и горива и частите за нея струват повече от самата кола като цяло извод лъскав боклук за много много пари а комунистическия ами обратното на всичко описано по горе е приятен път на всички
  • 44 Насти

    2 1 Отговор
    Да възродят москвича и ще си го купя!!! Мани тия лади московеца му е истината!!!
  • 45 Личо

    2 0 Отговор
    как няма да поставя рекорди по продажба това е желязна кола купуваш я нова и я караш 25-30 години каде ша я сравнявате с тия пласмасовите с дръпнатите фарчета и острите стопчета дето след третата г така се разскърцват и разтропват чеда та я яд да ги караш
  • 46 Стилиян

    1 2 Отговор
    Харчи, не върви, тояга отвън и отвътре - нищо общо със съвременен автомобил ...
  • 47 Майка Русия

    1 3 Отговор
    Добре де , що се дръгнете?. Който не му харесва ладата, да не я кара... и на мен не ми харесва , затова си купих АВЕНСИС.

    Ама , ако продават нови за по 500 лв. и аз бих си купил, за да извозвам гюбрето на животните.
  • 48 мартин акакка

    0 1 Отговор
    ама тя гори 10 на 100 ?! баща ми я имаше знам ... който я иска му пожелавам да я има
  • 49 The Qwerty

    0 3 Отговор
    Сега, половината от тук пишещите си нямат напредстава, но драскат. Лада съм имал, абсолютно дърво. Гори много, на 100000 км основен ремонт, преди това, гумички, клапани, водна помпа, да не изреждам нататък. 25- 30 години я карат пенсионери, които ходят един път седмично на село да копаят и след това я прибират в гаража и я покриват с брезент.
  • 50 жороман

    3 0 Отговор
    КАРАМ ЛАДА ОТ 12 ГОДИНИ И СЪМ МНОГО ДОВОЛЕН ОТ НЕЯ ИДЕАЛНАТА КОЛА ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ , ГОРИ МИ 7 НА 100 И ПОЧТИ НЯМА ПОДДРЪЖКА ЧАСТИТЕ СА ЕВТИНИ И ПОДДЪРЖА 120.САМО НЕ И ХАРЕСВАМ КЛАТЕЩОТО СЕ ОКАЧВАНЕКОЕТО ТЕ ЗАНАСЯ ПО ЗАВОИТЕ И ТОВА ЧЕ НЯМА 5 СКОРОСТ !!! А ЗА ЗАПАДНИТЕ БОЛКУЦИ СЛЕД 2000 Г НЕ ИСКАМ ДА ЧУВАМ !
  • 51 ььь

    0 3 Отговор
    Боклук!
    Взимал съм такава чисто нова, от склад на мототехника и веднага се качваше на канал да се дозатегнат всички бурми отдолу, да не се утрепеш...
    И постоянно нещо се разваля, а на 4-5 години трябва да я кърпиш.
  • 52 миленнн

    0 3 Отговор
    тъпотия наложена от комунизма!!!оооооо,,,забравих в германия мн са ценни,,купуваите и продаваите там!1
  • 53 реално

    3 0 Отговор
    стига сте писали глупости не правете руснаците на глупаци ладата по-нищо неотстъпва на евтиния клас коли
  • 54 Филка Манчева

    3 0 Отговор
    Леле хора, как може така да говорите за Лада?
    Това е адски здрава кола, поне 6-7 години си караш без проблем, лесна за поддръжка. Ладата на племенника ми гори 4/100, сложил и е разни екстри и честно казано я предпочитам пред съвременните коли. По-добре това, отколкото някоя френска бракма като Фиат, която отпред като я удариш леко и направо става на баница, а Ладата държи, държи... По-добро от ладата няма, ако искате добра кола, която лесно да се поддържа - това е колата за Вас ! :)

    Коментиран от #62

  • 55 ррррр

    2 0 Отговор
    имаш право за ладата че е здрава само си поправи грешката че фиат е френска
  • 56 Gost

    2 1 Отговор
    Това че гори 4 на сто е абсолютно вярно, но не са ти уточнили, че е масло!
  • 57 VA60

    0 1 Отговор
    Е ТАЯ ФИЛКА ИЗБИ РИБАТА С ТОВА 4/100, НО СИГУРНО ТОВА СА МЕТРИ НЯМА НАЧИН
  • 58 optimista

    0 2 Отговор
    абе филка ти нормален ли си лада с тоя скапан карбуратор няма да харчи 4 на 100 може ама масло не друго нещо много си заблуден ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЯМИТЕ БОКЛУЦИ Е ЛАДА
  • 59 vaz2107

    2 0 Отговор
    Май някои от вас изобщо не са се качвали на въпросния автомобил, но понеже е стар и най-вече руски го изкарват че еее ....
    Само ще кажа че знам лада на 200 000+ км без ремонт по мотора...
    За кърпенето през 5 години - ако я напълниш с вода и влезе под гумите на дошумето.... то така всичко ще изгние... и харчи 7 7.5 говоря за 1.5 мотора то и другия е същия ... така че мога да кажа че ладата си е много добра кола...
    "The Qwerty" --- качи се във форд фиеста и тогава ще видиш истинско дърво ладата има по добра возия от доста "западни коли" в нейния клас!

    Коментиран от #60

  • 60 520 zender

    0 2 Отговор

    До коментар #59 от "vaz2107":

    59-И Лада съм карал преди 15 години ама моляти се не я хвали.Освен за нивата ,за друго не става.Вярно е че има евтина подръжка и с една газова си на сметка но пък чак да има возия и да е много добра...Е,по-малко се чупи от немските коли щото е доста проста-никаква електроника,но въпреки това не благодаря.На такъв которник повече не се качвам.Пък за издръжливост на мотора не се и обаждай.Ти това200 000 за геройство ли го имаш...
  • 61 kolio

    2 0 Отговор
    optimista... lada se praveshe s karburator da ama po vremeto na babati nishto 4e modela e ot nego vreme v posledstvie ima napraveni mnogo izmeneniya
  • 62 дедушка

    0 1 Отговор

    До коментар #54 от "Филка Манчева":

    54 да лада има много здраво и дебело тенеке за това като се блъснеш някаде си мъртъв,тънката тенекия поема ударната вълна!!!Освен това лада не е здрава а е с ефтини части затова го карат и племеника ти те излъгал че гори 4 хахахахахаха мойта лада гори 3.5 в съня ми
  • 63 hienata

    0 1 Отговор
    59@ Колега ,всяко правило си има изключение (Лада на 200 000 без ремонт), но 99% преди 100 000 са за смяна гумички на клапани и маслообиращи сегменти на буталата (близо до основен ремонт). Това по мотора. Окачване : шарнир оригинален изкарва не повече от 50 000, а следващите 15 000-20 000.(дори и да вземеш за Нива). Ламарини (прагове, калници, под) зависи от това дали я караш зимата и ако е така на 4-5 г са за смяна (малко можеш да удължиш живота на праговете с наливане на масло в тях). За управлението и спирачките няма да говоря, те са ужас. Е какво хубаво има в Лада 2107, освен,че е евтина.
  • 64 2107

    1 2 Отговор
    Мойта лада седмица при 60км в час гори 7 при 70кмч-9 ,80кмч-10-11 На газ под 15 не пада,няма значение с колко караш,със 100км в час реве сякаш двигателя ще изгърми!!!!Между другото ладата е на 90 и няколко хиляди километра купена нова от магазина от дядо ми гаражна е!!!

    Коментиран от #67

  • 65 cvnxh

    3 0 Отговор
    Колкото и да ги плюете, класиката е вечна :
    http://img37.imageshack.us/img37/7619/000ladabmw.jpg
  • 66 Владимир Атанасов

    5 0 Отговор
    карам лада 1500С от 2000г. от тогава до сега само яко каране няма черен път няма главен само газ до ламарината няма зима няма лято а пък парно да не говорим направо пещ.ремонта и е само накладки и един път горни шарнири аз и сложих долни отгоре направо заспа та с ремонта до там 10 на 100 газ много здрав автомобил .имал съм много и прехвалените немски марки дори и сега имам мондео но ладата е бетон .мерцедес 124 сам карал прехвалена работа
  • 67 Илич Рамирес

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "2107":

    @64 Продаваш ли я?

    Коментиран от #68

  • 68 2107

    0 1 Отговор

    До коментар #67 от "Илич Рамирес":

    67-Копуваш ли....

    Коментиран от #87

  • 69 Москвич

    0 1 Отговор
    ...то на сиромах човек и половин автомобил му стига :)))
  • 70 гост

    0 3 Отговор
    Карал съм 20 годишни Лади и Москвичи и сега карам 20 годишен Опел, но Немското си е Немско.

    Коментиран от #71

  • 71 Чегевара

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "гост":

    70 явно си свикнал с москвича, точно сравннение опел и москмич ХА ХА ХА......
  • 72 жужо

    0 3 Отговор
    колко трябва да си зле, че да си купиш лада...
  • 73 мерцедес

    2 1 Отговор
    приятелю ставаш смешен с тия изказвания 124 на мерцедес карат по 1 000 000 км без никакъв ремонт.явно 124 си я виждал само на снимка или някой те е повозил 2 км в нея.Не правете изказвания след като си нямате хал-хабер от автомобили. Благодаря извинявам се ако сам обидил някой
  • 74 The Bear

    0 0 Отговор
    Начетох се на мнения от различни по-различни! Съгласен съм с @42, @43 и @47. Моят опит показва, че 10 годишни Опел, Фолксваген, Фиат, Форд, Пежо, Мерцедес, Ауди, БМВ и т.н. предлагат различно усещане за шофиране и сигурност, по-голям обем на салона, много са по-добри като изпълнение от Ладата, но излизат много повече пари за поддръжка и евентуален проблем... Ладата дори и по-често да се налага да се потяга, там става въпрос за жълти стотинки. Возията на 2107 че си е добре - добре си е - и то по-добре от повечето модели на горните марки в нейния клас. Не трябва обаче да се кара с такива скорости. Като цяло - бюджетна кола, с ниски данъци и такси и ниска поддръжка, а ако се кара нормално и разходът не е страшен. Автомобилът е въпрос на избор - крайни мнения не са удачни. Аз например ако нямах възможност да карам нещо по-ново и голямо, бих си купил Лада, и то именно този модел..
  • 75 dido

    1 0 Отговор
    da napalno sam saglasen s @74 lada ta si e lada nqma ekstrite i udobstvata na zapadnite analozi no za smetka na tova e s mn eftena podrajka na nqkoi hora ot tuka deto mama i tati sa im dali pari za kola im e lesno da govorqt gluposti no tova e normalno svobodni hora sme v svobodna darjava
  • 76 инж.

    1 0 Отговор
    Няма друг автомобил, който да има издържливостта на ладата, както и евтината подръжка. Спирачна помпа 20 лв, шарнир 5 лв, амортисьор - 20 лв комплекта, просто става дума за жълти стотинки, а всички т.нар. "западни и японски " боклуци които се внасят набичкани с електроника, и не знаеш кога за какво ще ти светне "чек енджин", па хайде карай я на диагностика. Вземи една 10-15 годишна лада, и един западен автомобил да видим коя е п о- голяма морга. на колегите жужо и мерцедес мога да им пратя няколко клипчета, които лада нива дърпат закъсали джипове мерцедеси, може да ги пуснете на свои приятели, когато ви дойдат на гости. :) Когато западен автомобил издържи карането по българските пътища, което издържаха лади и жигулита , елате ми се обадете.

    Коментиран от #77

  • 77 Stoyan

    0 2 Отговор

    До коментар #76 от "инж.":

    @76

    Може и да е евтина, но каруцата е по-евтина и има същият комфорт.
    И при удар с 30кмч си пътник ако си в ладата.

    Важното за ладата, че като всеки руски продукт - не е направена за удобство на ползвателя.

    И check enginе не е за друго, а закона го изисква - нямаш право да караш с кола която не е изправна.
  • 78 Фидел Кастро

    1 0 Отговор
    Ей, толкова не съм се смял отдавна, както в тая тема. Разбирател до разбирател! Абе Ладата е направена за определен кръг хора от обществото. Защо я намесвате с Мерцедеси? Нито им е на парите, нито на ремонтите. Същото мога да кажа за сравнението между стара Лада и стар Мерцедес. Ами айде да не се излагаме кое как и защо. Който иска да се изхвърли, взема стар Мерцедес. Който иска просто да се придвижва, та било то и от време на време, взема нещо от рода на стара Ладичка или кара тая, останала от баща му или дядо му, докато и ошлайфа ламарините. После минава на нещо друго, та да качи и някое гадже. Това е. Аз Лада съм нямал, ама имах Запорожец. Всеки трябва да мине по подобен път, та било то и с друга, евтина марка. Един шофьор според мен се ошлайфа, когато се качи на руска машина.Тогава научава не как се включват скоростите, а защо изобщо се включват. Научава, че спирачният педал е доста често наименован така неправилно. Научава, че зимата не му трябват помощници, за да излезе от някоя пряспа или заледен участък. Просто слиза и тика, без да го е страх, че ще изтърве колата. Научава къде стои двигателят, скоростната кутия, какво е това сегмент и клапан. Кога иначе ще научи подобни неща? В предния брой на Ауто Билд имаше една статия за Куба. До миналата есен там е била забранена продажбата на нови автомобили. Кубинците обаче са се нагодили много добре към обстановката. Почти всеки от тях знае да ремонтира автомобил. И как няма да знае, като не са рядкост 50 годишните им антики? Вие говорите за 25-30 годишни Лади, хората за 50-60 годишни не курници, а кочини, ползвани за курници!
  • 79 Ботев Пловдив

    0 2 Отговор
    Селянин с Лада! Няма друга по-яка любовна връзка в света!
  • 80 520 зендер

    0 0 Отговор
    Вижте какво,при всички положения съм съгласен с вас-прави сте.Но това си е автомобил в нискобюджетния сегмент.Вярно е-евтина потдръжка.Но когато човек си надмогне мастрафа едва ли се сеща за Лада.Настоящия автомобил ми излиза доста скъпо-не го отричам но пък за сметка на първоначалната солена цена имам динамичен турбодизел който на всичко отгоре е и комфортен и има дори и ненужни екстри като парктроник примерно.Като човек който почти всеки ден минава повече от 300-350км аз се нуждая от автомобил който да е мощен и комфортен.Съжалявам за лададжиите но не това е Лада.Междо другото,любим модел на Лада от комунизма ми беше 1600S.Беше върха на руското автомобилостроене-можеби аналог на някое бмв в днешно време-по-големите ще ме разберат.....

    Коментиран от #82

  • 81 БМ-21

    0 0 Отговор
    Кола модел от преди 30г.Няма смисъл за сравнение с нашите сегашни коли в Б-я. Проста кола за народа. Ама здрави м..ка им болшевишка.По здрави и от нашите 15 -20 годишни демократични коли вече станали трошки.За мен най-хубавата кола е съветска ......модел Т- 72 ,която лично съм управлявал.
  • 82 The Bear

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "520 зендер":

    @80 - да бе, но знаеш ли колко метаморфози може да претърпи човек по отношение на финансите:) Така, че - днес Лада, утре БМВ, в други ден колело, после пак Лада - според джоба, зора и кефа:)
    Ха да са живи и здрави всички и да работят за просперитета, демонополизацията, дециганизацията и най-накрая демокрацията!

    Коментиран от #83, #84, #85

  • 83 520 зендер

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "The Bear":

    82-Лично аз съм убеден че демокрацията в България е за балъците.Дано да греша но надали.Така или инъче се оправям по-добре отколкото да работя за шефа.Решил съм -скоро напускам.Моят бизнес е свързан с хазарта така че при мен всичко е преходно и аз не го забравям-днес може да се хиля но утре може да се озъбя.За сега си правя сметката добре,но само за сега-нямам сигурно бъдеще,че кой в тая страна пък го има..Относно автомобилите,оставам с бмв.Да-дебело излиза спрямо Лада но не бих казал че има база за сравнение........
  • 84 БМ-21

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "The Bear":

    82-Точно в десятката.
  • 85 520 зендер

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "The Bear":

    82-По-скоро в българина робията и лизачеството е генетично заложено и не говоря за последните 45-65 години.Не се и надявай на демокрация-ако искаш да я видиш в чистия й вид по-добре забягвай...

    Коментиран от #86

  • 86 The Bear

    0 0 Отговор

    До коментар #85 от "520 зендер":

    @85 - О-ох - в много никакво положение съм - на 43 години с две малки деца - на 4 и 6 г., с разклатено здраве - къде да ходя и как да я почвам отначало.... Не знам дали ще доживея, но вярвам, че всички тунеядци от олигархо-политическата класа един ден ще осъзнаят, че трябва да хранят тези които се надяват да доят, и да ги пазят и чистят от паразити (каквито са м...лите, крадците, апашите и др. дребни) - т.е. за да бъдат те на върха (едрите грабители), трябва числото им да е по-малко, да ни скубят с мярка и да няма дребни грабители:)

    Коментиран от #88

  • 87 Илич Рамирес

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "2107":

    @68 Колко пари и искаш?
  • 88 520 зендер

    1 0 Отговор

    До коментар #86 от "The Bear":

    86-Аз лично,не вярвам дори и в това.България е ДОЙНА КРАВА.Така си мисля аз-последните 23 години го доказаха..и не си мисли че обикновенният избирател може да ги накаже...по-скоро може да им помогне-убеден съм в това.Вече ми писна от политика-затова го удрям на бизнес и гледам по-малко да се ядосвам макар че това е неминуемо.Добре знам че греша с тези си деиствия но вече нещата са неспасяеми.На власт са престъпници цигани и кучета а обикновенния човешки живот струва по-малко и от бирена капачка.

    Коментиран от #89

  • 89 The Bear

    0 0 Отговор

    До коментар #88 от "520 зендер":

    @88 - Да за съжаление... Айде много черни мисли станаха...
    Лека нощ!
  • 90 лададжия

    0 0 Отговор
    Зендерчо... Само един въпрос имам - Когато прехваления от теб турбодизел замръзне през зимата заради калпаво гориво, какво правим тогава? А другаря, който ми обясни че чек енджин било заради изправността на автомобила - в голяма заблуда си другарю. По твоята логика всички коли с ЕКУ трябва да са изправни, в което дълбоко се съмнявам. На работа служебната ми кола е последен модел ПЕЖО 607, с абсолютно всички екстри за модела , и знаеш ли какво стана когато замръзна нафтата през зимата нито една от екстрите не помогна.

    Не е въпроса кой какво може да си купи, а това, че в съвременните автомобили наливаш пари за нещо, което не е направено да ти служи на теб, а с всичката тази електроника ти служиш на колата, вместо тя на теб. Не знам колко по - просто да го кажа!
  • 91 Радка Байкова

    0 0 Отговор
    Страшен фен съм на автомобилите Лада.Аз самата карам Лада 2105, 1990г.,на 25 000 реални км.,всичко оригинално,в отлично състояние.И ако реша да я продавам ще търся добра цена-не по-малко от 2500лв.Това найстина е "бойна руска машина" ,както мнозина хора се изразяват.Преди тази Лада съм карала Лада 1300,Жигули и др.под.И много хора ми се възхищавам,че успявам да се справям с Ладите на фона на много по-маневрените и комфортни западни коли.Поздравиления за феновете на марката!

    Коментиран от #92

  • 92 520 зендер

    0 0 Отговор

    До коментар #91 от "Радка Байкова":

    91-Ама тя тая Лада за туй е в това състояние.Ако беше на 250000 друга приказка щеше да разправяш.Все пак ти желая безавариини километри момиче.Сега-номер90-какво подяволите искаш да ти кажа бе момче младо..До сега бях на бензин-200конски сили-голям харч-при гонка-20-25 на 100.Второто ми БМВ е 530Д-193КС.Икономично е.Сега за зимата.При минус 21-пали но малко трудно...но пали и не изгасва.Тропа на място около 5 минути и чак тогава тръгвам на път.Понеже съм новобранец при дизелите не съм слагал добавка-разбра ли-не съм добавял нищо към горивото си и не съм имал проблеми.Но твърдя че високата покупна цена на автомобила ми си заслужава-внос естественно от джермани...
  • 93 666

    0 0 Отговор
    Туй бмв страшна кола-пали при-21,малко трудно ама пали засега,даже и не изгасва. Страхотия,че и икономична.
  • 94 520 зендер

    0 0 Отговор
    Да бе-ясно е че ще критикуваш-кажи примерно как да премина зимата по-лесно като знаеш много.Или просто нищо не знаеш ама си против дизларките ..
  • 95 666

    0 0 Отговор
    Както я минават професионалистите по зими в сибир-с ВАЗ !!!
  • 96 666

    0 0 Отговор
    Даже и в народния фолклор е описано.


    +10°C Жителите на панелни жилища в Хелзинки си пускат парното.
    Лапландците садят цветя.
    +5°С Лапландците се припичат на слънце.
    +2°C Италианските коли не палят.
    0°C Чистата вода замръзва.
    -1°C Дъхът става видим. Лапландците ядат сладолед и пият студена бира.
    -4°C Котката иска да се мушне с теб под одеялото.
    -10°C Време е да се планува една почивка в Африка. Лапландците отиват да плуват.
    -12°C Твърде студено, за да вали сняг.
    -15°C Американските коли не могат да запалят.
    -20°C Може да си чуеш дъха.
    -22°C Френските коли не палят вече.
    -23°C Политиците започват да съжаляват бездомниците.
    -24?C Немските коли не могат да запалят.
    -26°C От дъха могат да се нарежат блокчета за строежа на едно иглу.
    -29°C Котката иска да се пъхне в пижамата ти.
    -30°C Нито една истинска кола не пали вече. Лапландецът ругае звучно, рита гумите и пали ладата.
    -31°C Твърде студено за целувки, устните замръзват една за друга. Лапландският отбор по футбол започва тренировки за пролетния сезон.
    -39°C Живакът замръзва. Твърде студено, за да мислиш. Лапландците закопчават най-горното копче на ризата.
    -40°C Колата също иска в леглото. Лапландците си обличат пуловер.
    -44°C Финландският ми колега си мисли евентуално да затвори прозореца на офиса.
    -50°C Моржовете напускат Гренландия. Лапландците затварят прозореца на тоалетната.
    -70°C Белите мечки напускат Северния полюс. Университетът на Рованиеми (Лапландия) организира ски излет.
    -75°C Дядо Коледа напуска Полярния кръг. Лапландците нахлупват шапката над ушите.
    -120°C Алкохолът замръзва. Следствие – лапландецът е много вкиснат.
    -268°C Хелият става течен.
    -270°C Адът замръзва.
    -273°C Абсолютната нула. Брауновото движение на частиците спира.
    Лапландците си признават, че е малко студено и поискват още една ракия на клечка.
  • 97 520 zender

    0 0 Отговор
    666-Не съм сибир пък и не мисля да ходя особено пък през зимата така че не ми се натягай толкоз за зимни температури.За сега се справям при положение че карам почти всеки ден през зимата стига да е почистено долу-горе..На краставичар краставици не продавай-не че няма какво да на науча-напротив,но не и от теб..
  • 98 Мартин

    0 0 Отговор
    На тази лагерница, дето някои я наричат кола, просто не и отиват хвалбите! Класика било - егати масохизма!
    Все тая... Желая живот и здраве на всички! :)
  • 99 дойче

    0 0 Отговор
    Тия руснаците, явно още не са прехвърлили 70 те години на миналия век.
  • 100 Profesora

    0 0 Отговор
    Ладичката е желязна.