Last news in Fakti

8 Април, 2012 10:40 8 840 19

Представиха тайно SUV-то на Lamborghini

  • lamborghini-
  • volkswagen-
  • audi-
  • porsche-
  • 4x4-
  • suv

 

По предварителни данни официалната премиера на Lamborghini SUV трябва да се състои в края на април по време на автомобилното изложение в Пекин. Преди това да се случи обаче, италианската марка реши да направи тайна презентация на модела.
 
Тя бе предназначена само за отбрани клиенти на компанията и беше закрита за журналисти. В интернет обаче изтече информация за модела. Разпространи я Ед Болиан, директор на Motorcars of Georgia - компания, която е представител на марката В САЩ.
 
Болиан разказа за новата концепция на италианците в своя сайт, но много скоро информацията беше изтрита. Чешкият портал Autoforum обаче успя да копира изнесените данни, според които новото SUV на Lamborghini е близко по габарити до Audi Q7.
 
Силуетът на автомобила, пък приличал доста на BMW X6 - информация, която съвпада с публикуваните рендъри на модела от италианското издание Quattroroute. Именно тези компютърни графики ви представяме и ние.
 
Според очевидци на тайната презентация, предната част на концептуалния модел е направена в стила на седана Estoque. 4х4 Lambo-то разполага с каросерия, изцяло изработена от въглеродни сплави.
 
SUV-то на Lamborghini е направено на платформата PL71 на концерна Volkswagen, на която са построени и моделите Porsche Cayenne и Volkswagen Touareg. Автомобилът разполага и със свръхекстравагантни 24-цолови джанти.
 
Последните са заимствани от представения преди месец концепт Aventador J, като под тях ясно се виждат карбон-керамични спирачни апарати. Седалките пък са заимствани от един друг концепт - Sesto Elemento.
 
За двигателя обаче не се споменава абсолютно нищо. Специалистите обаче са на мнение, че под капака на високопроходимото Lambo ще се монтира известния от Gallardo 5.2-литров V10 двигател, който ще разполага с 600 к.с.
 
Повече подробности за SUV-то на Lamborghini очаквайте след 23 април, когато отваря врати Пекинското автомобилно изложение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Don Peyote

    7 0 Отговор
    Трудно ми е да възприема Lamborghini SUV, но това на снимките много ми харесва, направо кърти
  • 2 Милен Николов

    0 1 Отговор
    санг ьонг
  • 3 кик

    4 1 Отговор
    защо бе защо бе защо бе ......сега и комби да пуснат после миниван и малолитражка
  • 4 simspsi

    2 1 Отговор
    АААААААААА , че тя няма да вдигне повече от 244км
    тя сега и цената ще е друга ,ама я нашите гъзари да вземат по една та да знаем за кво иде реч.
  • 5 Какво му плащаш

    2 1 Отговор
    Да, става, хубава машинка. Най-вероятно може да се вземе на добри лизингови условия, а пък ако е на фирма да се приспадне ДДС-то. Ще огледам офертите още малко, пък може и да намеря някой изгоден авендатор.
  • 6 Мариян Димитров

    1 2 Отговор
    ima forma na x6
  • 7 The Bear

    2 2 Отговор
    Безсмислена машина - само за да докажат че могат да правят такива.... Който си взема Ламбо, си го взема заради това което са спорните коли, а не да има СЮВ.... ама времето ще покаже, в края на краищата това е само мое мнение.....

    Коментиран от #17

  • 8 пепи

    4 0 Отговор
    То и Кайена е безмислен ама откакто го пуснаха е най-продаваното Порше,а да не говорим че ги спаси от сигурен фалит
  • 9 Неутрал

    2 0 Отговор
    Много красив СЮВ .. и не мисля , че е безмислен .. я помислете .. Ферари по рано направи същото .. джип/сюв .. Мерцедес никога не правеше малки градски колички ама сега я вижте .. има няколко класи .. Порше също е производител на спортни коли , а направиха Кайен .. и както каза колегата е най-продаваното Порше .. сигурен съм , че има още мн0г0 примери .. така че пичове по-добре задръжте безмислените си коментари като .. "защо бе .." .. "безмислено" .. и т.н ;)
  • 10 пепи

    1 0 Отговор
    Колега не казвам че е безмислен.коментара ми беше отправен към номер7.а все пак в последните години тъй наречените безмислени автомобили стават най-големият хит
  • 11 ото

    1 1 Отговор
    Просто времената се променят и нещата които преди бяха немислими вече са реалност , а и под шапката на VW италианското мързелуване свършва .
  • 12 ML 320 CDI

    4 1 Отговор
    АКО НАИСТИНА БЪДЕ КЪМ 600 КОНЯ ЩЕ СТАНЕ НАЙ МОЩНИЯТ СЕРИЕН СУВ ВЪВ СВЕТА.И ТОГАВА БМВ Х6М,АУДИ Q7 В12 ТДИ,МЕРЦЕДЕС МЛ 63 АМГ И ПОРШЕ КАИЕН ЩЕ ГО ЯДЪТ ГОЛЕМИЯ !!!!
  • 13 кик

    0 1 Отговор
    тиии возил ли си се в ку 7 12 тди?
  • 14 кик

    0 1 Отговор
    ами брабус г 12
  • 15 ML 320 CDI

    2 0 Отговор
    казвам ви сериен сув,без тунинг брабус мрабус
  • 16 Don Peyote

    4 0 Отговор
    Да видим сега кое е безсмислено, преди няколко месеца си говорих с мъжа на най-добрата приятелка на жена ми който е доста богат, та въпросния човек притежаваше Ферари близо 3 години,продаде го и си купи Кайен, на въпроса защо се е разделил с такъв култов автомобил,ми отговори така:пожелавам ти един ден да можеш да си позволиш да си купиш такава кола, тогава ще разбереш че е почти неизползваема, в града сърце не ти дава да я караш, че ще я потрошиш, за дълъг път пак не става,че няма място нито за багаж нито за децата, а да ходя да го карам на писта нямам време от работа, става само да го притежавам като колекционер и да ми събира прах в гаража,а Кайена все пак си е Порше,автомобил с реноме и може да го ползваш ежедневно.
    Това е, пазара се променя с него и автомобилите.
    на всички колеги и безаварийно...
  • 17 Kobester

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "The Bear":

    @7 Абе и за порше така се говореше ама кайена си е уникален.
    @9 Така е, че даже сега и 2ри джип по-малък ще правят, Каджун, Макан, нещо такова.
    @12 Така е и ще е и по-готин от тях(най-малкото защото е нов и е по-различен). Ще се продава като топъл хляб.
    @16 Браво, умен човек е, жив и здрав да е още кайени да си купи.
    Отпред ми харесва много, отзад тоя стоп е ,много готин, ама с тая смачкана форма тип Х6 е супер грозно, като цяло много добър джип, чакам с нетърпение.
  • 18 igen

    0 4 Отговор
    Поредния "преоблечен" ТУАРЕГ. Също като КАЙЕНА, само дето някой си мисли че ще нещо изключително и невероятно чудо на техниката. Изчакайте и Шкода да пусне СНОУМАН и тогава ще си караме едни същи каручки само, че с различни черупки.
  • 19 DFDG

    0 4 Отговор
    BMW X6