12 Април, 2012 13:36 10 175 31

Новият Mustang ще се продава по цял свят

  • ford-
  • mustang

Следващото поколение на култовия Ford Mustang ще стане истински световен автомобил, съобщава Auto Motor und Sport. Моделът се разработва в съотвествие със стратегията на компанията One Ford, съгласно която новите автомобили от Диърборн трябва да отговарят както на американските, така и на европейските стандарти за безопасност. Новата генерация на Mustang ще се произвежда и във версия с десен волан.

Изтекла неотдавна информация сочи, че във Ford смятат да се откажат от ретро дизайна на бъдещия "жребец", но ще се стараят всячески да запазят световноизвестния стил на колата. Как точно смятат да постигнат това, не става ясно, макар вече да има някои предположения под формата на любителски рендъри.

Сред главните нововъведения в следващия Mustang ще бъдат независимото задно окачване и четирицилиндровият двигател с непосредствено впръскване на горивото и принудително пълнене. Моторът ще бъде с ходов обем 2.3 литра и мощност 275 к.с.
 
Следващата генерация на легендарния модел ще очаква през 2014 г. Дебютът й трябва да съвпадне с половинвековния юбилей на Mustang, чието първо издание се появява на бял свят през 1964 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 shelby gt 500

    0 2 Отговор
    маитап си правят тези мустанг никога няма да прелича на европеиски кош
  • 2 Mitaka

    0 3 Отговор
    ЮТези картинки са много обещаващи! Много прилича на Maseratti GranTurismo.
  • 3 Kobester

    0 2 Отговор
    Тоя мустанг поне прилича на нещо, дано поне върви за разлика от стария; въздух под налягане, само бучи и нищо не прави.

    Коментиран от #6

  • 4 Путин

    2 0 Отговор
    Никой не знае как ще изглежда. Това на снимката е лично творчество. Сетих се за новото Capri. Дали пък няма да се опитат да ги обединят по някакъв начин? А дали върви, не знам. Със сигурност обаче това Shelby върви и то доста напред с вратите :) и как иначе, след като има над 1000 к.с.? Колко ли автомобила в света разполагат с подобна мощност?

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NReUz_9TtCo
  • 5 Sashkooo

    0 2 Отговор
    Mustanga spored men muscle car i trqbva da bade gruba i s golqma mosht. A tova gore prilicha na sportna kola koeto e savsem razlichno ot muscle car. Lichno az sam karal Ford Mustang Cobra SVT i tova e neshto nesravnimo sami rev na dvigatelq prosto ti vdiga adrenalina.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Атанас Велики

    1 0 Отговор
    Да не убият чара на колата само... Че чара си и беше - груба, мачовска визия + ниска цена и остарели технологии(близки до тези на класическите мъсълкари). Сегашната генерация на мустанг се оказа изкл успешна! Най-вече заради класическата визия! След тоя мустанг, всички се юрнаха към ретро визията! Специално Додж, Крайслер и Шевролет. Предишната генерация мустанг беше супер умряло куче! Според мен най-добрите мустагове бяха до 70те и настоящата генерация! Всички през този времеви период е дупка!
  • 8 Дошо

    0 3 Отговор
    Стига сте ни натрапвали постоянно разни немски щайги, а освен това ни натрапвате и този скапан Форд. Пред този скапан Форд бих взел и най- дъртата Микра.
  • 9 Путин

    1 1 Отговор
    Не знам колко модерна ще е визията, но мен тая машина ми харесва заради класическата визия + страшния звук от мотора. За жалост не съм имал възможност да карам тая кола, но имах възможност да и чуя гласчето при една фотосесия на плажа. Успях и да я снимам. Все пак бе Shelby GT500, а не Мустанг в смисъла, в който се разбира, но честно да си кажа, дълго време си мислех за тая кола. ПОследните 2 години Мустанг сдаде първото място в Щатите. Затова вероятно и искат нова визия. Не знам каква им е идеята за глобализацията на тоя модел, но определено нищо не трябва да променят, ако питат мен. То точно това и привлича - американската визия на muscle car. Ако това не го разбират американците, явно някой трябва да им долее акъл. Това не е Мондео, Фиеста или Фокус, че да се опитват да го продават с еднаква визия по цял свят. Те и без визия ще се продават, защото тая марка се купува най-вече заради качествата и цената. С Мустанг си мисля, че нещата не са точно така. Ако американците купуват заради ниската цена на техния пазар, в останалите части на света едва ли някой се интересува от пари, купувайки си тоя автомобил. Ама ако го пуснат за 30 бона и тук, нямам нищо против да му сменят и визията :)
  • 10 Дошо

    1 3 Отговор
    Най- добрия Форд е продадения Форд
  • 11 Дошо

    0 1 Отговор
    Купи си Форд за да си горд
  • 12 Дошо

    1 4 Отговор
    Форд и циганин зимата не работят
  • 13 Дошо

    0 3 Отговор
    Абе какво ви става на всички? Бе само аз ли виждам, че това недоразумение от статията е боклук?
  • 14 2014

    1 0 Отговор
    Точно пък тоя вариант е най-малко вероятния, защото няма и грам от концепцията Evos за която от фирмата казаха, че ще е основа за дизайна в следващите години. Особено задната част, която не знам откъде я изсмукал дизайнера и няма нищо общо нито с Evos, нито с Мустанг от 60-те.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Дошо

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Дошо":

    @15 Не ми пиши с ника, а това което си написал го знаем всички
  • 17 Путин

    1 0 Отговор
    @2014, прав си. Сега и аз обърнах по-голямо внимание на снимката. Всички Фордове след Фиеста 2008 са със страничен ръб, минаващ през дръжката на вратата. Тук ръба е отдолу, което само по себе си говори за Фалшификат. Много интересно обяснение даде един руски журналист за тая линия. Според него, това е доста голяма мъка за матричарите - да направят вдлъбнатина за дръжката точно по средата на която минава тая линия. Та такъв труд на вятъра...не ми се вярва, при това голямо пестене на пари от страна на Форд.
  • 18 Mercedes W116

    1 1 Отговор
    Това тук няма нищо общо с Форд.Прсто някой е взел снимка на Мазерати ГранТуризмо и си поиграл здраво с Фотошоп.
  • 19 Путин

    1 0 Отговор
    Ако се загледа човек, може да открие и нещо от BMW единичка. Нали скоро американците сложиха тоя автомобил сред мъжествените :) Сигурно на някой му се е приискало и Мустанг да е мъжествен, заедно с F-150.
  • 20 Дошо

    0 4 Отговор
    Абе не виждате ли, че тази немска щайга е боклук? Гадни немски щайги, само японски автомобили JAPAN POWER, а разни ми там мустанги и магарета
  • 21 Zsivko

    1 0 Отговор
    Много ми е интересно каде видя тука немска кола?!
  • 22 herot

    2 0 Отговор
    ако това е немски автомобил аз съм французин.
    Ей много неуки хора има които се правят на интересни в днешно време :Д:Д:Д:Д:Д
  • 23 deu

    0 1 Отговор
    тотално преоразиха модела от 1967 година , а обещаха да не го правят :X
  • 24 Нема Бира

    2 0 Отговор
    Супер! Ако му докарат и цена
  • 25 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    krasota
  • 26 Младши

    1 0 Отговор
    Дошо .. .. къде виждаш немска кола тук ?? .. Немски щайги .. че ти кога си карал Мерцедес .. БМВ .. Ауди ? .., че ги наричаш щайги .. иначе Японските коли са си корави .. ама малко се съобразявай ..т'ва ,че ти харесва дадено нещо не означава , че трябва да оплюваш друго ..
  • 27 лейки

    2 1 Отговор
    A бе вие или не сте били тук когато пишеше истинския Дошо или сте бавни ли , наивни ли .......... Как може да се връзвате на тоя долу уж "Дошо" не виждате ли че пише едни и същи неща под всяка статия. Спамер.
  • 28 кост

    1 0 Отговор
    бях скиптично настроен но мустанга ще е с 2.3 литра мотор, така че може да се продава америка ограничава производството на коли с големи двигател musel car няма да има след една две години яко нали?
  • 29 Лицето

    0 0 Отговор
    Странно напомня на старите Мазерати-та! :)
  • 30 лейка до @27

    0 0 Отговор
    Пишем отдавна и точно така си пише Дошо. Дай му само японски автомобили и нищо друго не му трябва. Първо мисли преди да пишеш и после ни обиждай.
  • 31 ZZYYU

    0 0 Отговор
    NICE NICE !!!..... AMA U Bg ne q o4akvaite skoro otbite se v mobile.de I si prigotvete nad 90 bona