Last news in Fakti

25 Април, 2012 11:53 34 263 54

Безопасни ли са автомобилите от Ловеч?

  • great wall-
  • hover-
  • h6-
  • краш-тест-
  • litex motors

 

У нас и в Европа все още се гледа малко скептично на автомобили с щампа "made in China" и много хора логично се питат дали са безопасни китайските коли? Отговорът на този въпрос е още по-любопитен, защото както е известно марката от Поднебесната държава Great Wall стартира производство в България.
 
На този етап сведения по темата ни дава единствено китайската организация C-NCAP, която провежда аналогични краш тестове с тези на европейската EuroNCAP. Китайската организация, абривиатурата на която се разшифрова като China New Car Assessment Program, разпространи резултатите от първите си краш тестове за тази година.
 
Китайците изпитват безопасността при удар не само на автомобили родно производство. Сред десетте тествани автомобила има европейски, японски, корейски и китайски возила. Най-голям интерес за нас българите обаче представлява оценката на модела Great Wall Hover H6, който съвсем скоро ще започне да се произвежда и у нас.
 
Според китайските експерти девет от десетте автомобила, подложени на краш тестове, получават максималните пет звезди за безопасност. С една звезда по-малко е оценен единствено BYD G6. По-важното обаче е, че Great Wall Hover заработва максималните пет звезди. Дали те са аналогични с европейските предстои да узнаем, когато Hover попадне в полезрението на EuroNCAP.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сашо от Ловеч

    6 1 Отговор
    Според мен са абсолютно на нивото на останалите автомобили. Аз съм им фен
  • 2 Гошо от Ловеч

    1 8 Отговор
    Според мен ще са безопасни ако си седят в халето в Ловеч и не излизат на пътя.
  • 3 jjjj

    1 6 Отговор
    Вяра на китайски новини и резултати никога не трябва да се има,там е това,което каже партията,черното става бяло,хубавото става грозно и т.н.,не беше отдавна когато жълтурите искаха да продават кошниците си в Германия ама там АДАК ги изрита като крастави кучета,така че тези платени статиии ще ме извинявате ама не вървят,балъците нека да карат тези ковчези на колела,но аз пари за такова недоразумение няма да дам никога!!!!!
  • 4 Не съм от Ловеч

    1 4 Отговор
    При китайската кола има две неща които са сигурни, едното е , че като я купиш гарантирано си се пре...л, второто е,че тя е най-най-големия боклук на света.
  • 5 Nick

    0 3 Отговор
    В повечето западни сайтове за автомобили, където има класации за надеждността и качествата на колите, изобщо не фигурира марката Greatwall.
  • 6 валпак

    0 3 Отговор
    Антикорозионна защита имат ли?
  • 7 Mitko

    2 0 Отговор
    Имат мн ясно това да нее москвич ...
  • 8 Пламенка Кръстева

    4 1 Отговор
    До JJJJ и Гошо от Ловеч.
    Продължавайте да си носите
    "Маркови дрехи втора употреба" да карате 20г. таралясник
    "Нов внос карана от немска баба пенсионерка до болницата"
    на 200 000 км със още толкова скрити от джамбазите и да плюете българското производство пък било то и с китайска марка.
    А ти Гошко се сети че Литекс моторс хранят и 1500 семейства в родния ти град.
    Аз им желая успех!
  • 9 ловеч

    0 1 Отговор
    Мой познат работи във фабриката в Ловеч и казва че някои части от предницата са леко ръждясали,незнам дали казва истината но това го чух и от други хора имали допир с колата.
  • 10 гост

    2 0 Отговор
    стига сте плюли българското производство.ако всички продължаваме да сме толкова скептично настроени в БГ ще става по-зле!
  • 11 снегорин

    2 0 Отговор
    що за загубеняци сте не били безопасни а по безопасни ли са колите на 20 години който караме?Били Китайски ако се огледаме около нас всеки втори предмет е китайски !
  • 12 Don Peyote

    2 0 Отговор
    Едно време Наполеон след визитата си в Китай казал, че Китай е спящ дракон и когато се събуди дракона ще разтресе света
    Даде им половината свят да им произвеждат стоките, че уж по евтино, та хем хората останаха без работа, хем китайците забогатяха толкова много ,че вече и в автомобилната индустрия настъпват със сериозни темпове, и да са се поизхвърлили с тази класация няма голямо значение, скоро ще догонят големите по един или друг начин, само дето накрая много страни пак сами ще си сглабяме автомобилите или ще си купуваме премиум автомобили от Китай, преди правихме москвичи и други таралясници сега ще правим Грейт Уол, ами Ровър, Вовло ...и печалбата отива в Китай...
    а ние иначе нека си ги плюем...
  • 13 FMC

    2 1 Отговор
    Да, явно за Китай стават. Те и руснаците си имат свои изпитания, които ако бъдат преодоляни, автомобилите им се пускат в производство. какво от това? EuroNCAP извършва съвсем различни изпитания и дава съвсем различни оценки. Дори резултатите от различни години не винаги могат да бъдат съпоставяни, защото изпитанията стават все по-строги. Преди време гледах интересен краш тест от руснаците, направен с два автомобила ОКА, произведени в различни заводи. Оказа се, че купето на единия е много по-слабо от купето на другия. Така, че минаването на даден тест не означава, че всички произведени автомобили ще го издържат. Но тук става въпрос за нов модел на GW. Друг е въпроса, какво става с нашите стари модели в Ловеч. Но каквото и да става, каквито части дадат китайците, такива и ще сглобяваме. Дано все пак са си оправили качеството. Все пак Китай са най-големият производител на стомана в света. Може и да са понаучили нещичко за качествените материали ;)
  • 14 Aleh

    0 1 Отговор
    GAzova uredba na mqstoto na auspuha pravete si sami smetka dali e ok.
  • 15 124-ката

    1 5 Отговор
    По добре 20 -годишен Мерцедес 250 Д (124-ка) от 1992 г. отколкото нова китайска кола.
    Обзалагам се, че 124-та, ще ви изкара по дълго!
    Ако си поддържате добре колата и на 20 години пак си е сигурна.
    Сложили им дръпнатите нова опаковка и айдеее ..., много Убави сЪ.

    Коментиран от #18

  • 16 za 124-kata

    5 2 Отговор
    Kolko si elementaren...
  • 17 Кирил

    3 1 Отговор
    Да си призная все повече и повече ми допадат тия китайски пръчки. От една страна спестяваш солидна застраховка ... ако си купиш ауди за 40 000 лв - едно 2500 лв ти е застраховката на година ... отделно са апетитни за кражба... а тия пръчки си служат верно и няма да им се втилясваш толкоз ... ще са перфектните работни магаренца.
    Вие сами помислете колко пари давате за да карате стари коли около 15 000 лв и колко части сте сменили по тях...

    за мен ако ще е стара поне да е без пари - околко 2000 лв.
    ----------------------------------------------------------------------------------
  • 18 Енн

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "124-ката":

    @15 Няма по циганска кола от 124-ката

    Коментиран от #19

  • 19 bmw fen

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "Енн":

    @18 imam 124 i si e noo qka kola nqma po zdrava ot 1005 do sa ne sam pipal ni6to po neq osven maslo filtri remaci i zadaljitelnite ne6ta nqma po zdrava kola
  • 20 гост

    4 2 Отговор
    Коя е най хубавата кола- НОВАТА било то и китаиска.По добра е от всички стари кочини та даже и мерцидеси. Защо на заппад ги хвърлят и си купват нови щом са толкова добри.
  • 21 bmw fen

    0 2 Отговор
    iskah da kaja ot 2005 g
  • 22 SpliTT

    3 0 Отговор
    За китайското незнам,но японското е номер едно!!! и все пак да не го обръщаме на автомобилен спор.На визия не са лоши все повече се срещат по улиците,но нека да мине време и ще се види що за кола е
  • 23 Димо

    0 2 Отговор
    Ловешкия олигарх ли плаща за неспирната реклама на китайските возила?
    Досега на два пъти правих грешка да купувам части за Мерцедеса произведени в Китай - и двата пъти не станаха, смятайте какви боклуци произвеждат...

  • 24 Пловдив

    0 1 Отговор
    Бре,бре,бре - то бива голяма уста,ама малко мярка да имат.
  • 25 friend

    1 1 Отговор
    Тези коли са пълни боклуци приятеля ми купи и на втората седмица на таблото светиха три лампички,предницата тропа доста и колата не ще да върви след 130 сега е на сервиз,но ми каза че ремонтът щял да бъде безплатен,нещо от тоя сорт.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 До №20

    0 1 Отговор
    На запад като се сменят стария Мерцедес с каква нова кола го сменят според теб? С китайска тоалетна ли или с друг Мерцедес?
    И ти сега на западняк ли ще се преструваш като се натовариш в чисто нов китайски кенеф.
  • 28 Контрол

    0 2 Отговор
    Нищо чудно това китайско недоразумение да бъде забранено в Германия, Австрия и няколко други държави.
    Санкциите за шофиране на Great Wall щели да са еднакви с тези за шофиране в нетрезво състояние. А пък китайския отпадък ще се праща веднага обратно в Китай, да си го карат китайците ХАА-ХА-ХА-ХА
  • 29 Личо

    2 1 Отговор
    на мен лично ми харесват много особенно пикапа тия нашите могат да сложат в малкия си джоб по КПД полвината пародии на 4x4 дето ги срещате по пътищата е че били маркови то последните години май само емблемите им останаха маркови

    Коментиран от #31

  • 30 гост

    0 0 Отговор
    До 27 прочети по добре какво съм написал с ГОЛЕМИ букви и като цяло тогава умуваи УМНИКО...
  • 31 Име:

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Личо":

    @29 Мога да ти кажа че един пикап от 80те в добро състояние ще го надживее тоя лъскав скрап. Тогава са се правели истински коли. Новите са по-добри само и единствено в едно отношение безопастността. Мен лично тоя фактор хич не ме вълнува. Предпочитам активната безопаснот пред пасивната. (някои от вас няма да разберат за какво иде реч)
  • 32 FMC

    0 0 Отговор
    Абе не сме толкова малоумни, колкото искаш да ни изкараш :) Видяхме ти аватара така, че споко. Сигурно си роднина и на Шумахер, значи още по-малко трябва да се притесняваме от теб.
  • 33 ivo

    0 2 Отговор
    NQMA ZA6TO NQKAKAV IZMISLEN KITAISKI SI TEST DA MI KAZVA DALI SA BEZOPASNI-AZ VI KAZVAM 4E NE SA

    Коментиран от #35

  • 34 Jack Western

    1 2 Отговор
    Безопасността на колите винаги е била нещо относително и като цяло маловажно. По-интересното е полезен ли е завода икономически ? По-скоро не. Фактите - Ловешки олигарх дава достъп до европейския пазар на китайците. Повод да не ни обичат цивилизованите нации. Автомобилите не се произвеждат, а само сглобяват в Ловеч,т.е. местната икономика не се подпомага особено.Корпоративните данъци у нас са ниски, т.е. и обществото не печели от "инвестицията" Да, известен брой работници ще намерят препитание, но отрицателните ефекти преобладават !
  • 35 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "ivo":

    @33 ti si gi probval i znaesh .
  • 36 Реалист

    1 0 Отговор
    Абе,хора!Тия в космоса сами си излетяха,единствения действащ маглеев е в Китай,да не говорим за онзи им влак де се качва на 4000 м. надморска и е херметик отвсякъде.Компа,ТВ-то ми,телефона ми и кво се сетите е китайско.За дрехи и храни па да не говорим!Дали па една кола не могат да сглобят кадърна,а?Как мислите?Наскоро гледах видео за китайски безпилотни изтребители.Фъркат и си улучват целта безпогрешно.Моя позната следва в Пекин.За кви чудеса разказва!!!А на китайския и лаптоп с китайски уиндоус тръгва всичко.Дори и лин. приложения!За кво говорим въобще!?Колите сглобени у нас ако да са китайски са по добри и от Даяич,и чине ми се и от Шкода даже!

    Коментиран от #37

  • 37 Stoyan

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Реалист":

    @36
    Там е работата, че не се качваш върху лаптопа и не скачаш от третия етаж с него.

    За да се направи безопасен автомобил, трябват много опит, познания, дизайн ...

    Китайци и руснаци (ваз,газ,), такива неща не им трябват, хора много...

    А китайците, спомената Шкода, скоро няма да стигнат.

    И китайски софтуер (win,linux....), на практика няма, само евтина работна рака без екология лепят чипове ....

    Никога копието не може да надмине оригинала.
  • 38 инж.

    0 0 Отговор
    Много злоба има в Ганьовеца и това си е!!! Колата може и да е хубава и сигурна. В Китай има стоки, които се произвеждат с премиум качества не само боклюци. Това, че при нас пристигат нискокачествените не е критерии.
  • 39 pacoran

    0 0 Отговор
    da v kitai pravat super stoki i tam ima mnogo bogati hora verno 4e tuka pristigat boklucite ama nali sme utaikata na evropa i kolite i stokite sa ni na dunoto za sujelenie
  • 40 чайна таун

    0 0 Отговор
    Само едно кратко пояснение. Качествените "китайски" стоки всъщност не са китайски, заводите, машините, технологиите и качествения контрол принадлежи на някоя западна корпорация, използват им само евтината работна ръка.
    Така, че когато си купувате лаптоп Дел правен в Китай, това не осначава, че е китайски, а е само сглобяван в Китай. Така е и с всичко останало.
    Влака Маглев в Пекин им го правиха германците и го поддържат пак германци, даже познавам германец, който е работил в Пекин. Немците много са се гаврили с китайците, имат ги за 2 ра ръка хора, както и нас де :)
  • 41 зззз!

    1 0 Отговор
    В цял свят има китайски стоки, не само в България
  • 42 NetNotebook.Net

    1 0 Отговор
    чайна таун
    Отговор
    "Качествените "китайски" стоки всъщност не са китайски, заводите, машините, технологиите и качествения контрол принадлежи на някоя западна корпорация"

    Нищо подобно.
    Всичко, което се намира в Китай е собственност на Комунистическа партия.
  • 43 comment

    3 0 Отговор
    Добри-лоши, все тая. Важното е, че дават заплата на българи, плащат данъци в България и ако се закачат за пазара ще започнат да дават заплата и на още предприятия и работници за части по изработката и поддържането им. Хейтърите и "разбирачите" могат да се гръмнат колективно или поединично, избора им се предоставя!!!
  • 44 хохохо

    0 0 Отговор
    платена статия
  • 45 батко

    0 0 Отговор
    китайски коли , за тия пари си взимам бмв х5 дали не е по - оферта според вас
  • 46 мао

    0 0 Отговор
    Не е важно каква е котката,важно е да лови мишки.
  • 47 бате гойко

    0 0 Отговор
    Абе не е лошо и да е с нежна кожа и готино дупе.
    Както е казъл мечо Пух "Колкото повече, толкова повече"
  • 48 мангал

    0 0 Отговор
    това е! Нова звезда на пазара.
  • 49 мангал

    0 0 Отговор
    има ли некво видео на тестове?
  • 50 Реалист

    0 0 Отговор
    Глей с 37, аз ти говоря за неща дет лесно можеш да провериш и не ми се спори. Китайския уин си го има в нета и е без пари. Тегли,тествай и тогава списвай. Преди доста години вече, на видео Ванта 16 мб и сменчхме едно транзисторче само и софтуера я препознаваше като 64 про.Това можеше да се направи обаче само на китайска двупластова.Оригиналните бяха 3 или 4 пластови и директо изгаряха при същата конвенция!!! И още нещо ще ви кажа.Дърво са ментетата правени в Китай и това се поущрява там.Но за китайска марка недодялана,направо си имат закон по който те съдят за ,,уронване пристижа на държавата"!!!! Така че стига сме ги броили за маймуни. Техния космически кораб си излетя от първия път(за разлика от американските с по 10 отловени старта) и си се призими на 30 метра от планираното(за разлика от руските често с по над 150км отклонение).Ако можех да си го позволя,бих си купил точно автомобил от Ловеч по ред причини.
  • 51 Пресиян Костадинов

    0 0 Отговор
    Разбира се, че е качествено! Кое производство стартира от нулата (без никакви традиции) и автомобилите веднага се оценяват положително от завода-майка... Нормално е европейците да са настроени скептично - все пак това си е троянски кон в задния им двор. Представяте ли си една малка България да започне да произвежда повече от една марка китайски автомобили при положение, че в тях е бъдещето? Как ще го преглътне това Турция или Румъния...или Германия? Невъзможно!
    Моето мнение - бих си купил автомобил българско производство и бих го карал с голяма гордост, въпреки всички произтичащи проблеми, каквито в много има и в най-добрите "премиум" коли. Успех на ловченлии.
  • 52 патриот

    0 0 Отговор
    №51, намаш повод за гордост. Нама български автомобили, има китайски, сглобявани в България. От този факт може да се гордее само собственика на завода, при положение че печели от това.
  • 53 ozzy

    0 0 Отговор
    В момента няма нещо, което да не се произвежда в Китай и не знам кога хората ще преодолеят този си скептицизъм към всички тези стоки, дали въобще си дават сметка, че дори да си купят известна марка, наложила се на пазара, тя пак се произвежда там или поне части за нея, така че нека се радваме, че произвеждаме автомобили, защото от години насам това е най-позитивното нещо, което се е случило!
  • 54 Doni

    0 0 Отговор
    Китай в момента са водеща сила. Можем само да се радваме, че са инвестирали в българско производство. На всички, които мърморят и плюят, мога да кажа да си карат старите таралясници и да се успокояват, че са по-„безопасни” от новите бг коли.