Last news in Fakti

8 Май, 2012 11:20 3 193 1

Хибридно задвижване за новата Supra

  • supra-
  • toyota
Хибридно задвижване за новата Supra - 1

Ръководството на Toyota е дало зелена светлина на проекта за наследник на култовото спортно купе Supra, съобщава Motor Trend. Американското списание опровергава  досегашните слухове, че автомобилът ще се оборудва с двулитров турбомотор и ще бъде построен на модифицираната платформа на GT 86.

Двигателят на новата Supra ще бъде разположен в базата и ще предава мощността си на задния мост, а предните колела ще се задвижват от електромотори. Сумарната мощност на 3.5-литровия бензинов V6 и двигателите на ток ще бъде 298 кВт (405 к.с.).

Все още не се знае дали в Toyota смятат да запазят името Supra. Автомобилът обаче със сигурност ще използва шасито на прототипа GRMN MRS, а когато се появи на пазара към 2015 г., цената му няма да надхвърля $60 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име:

    1 0 Отговор
    За да бъде продължение на легендата Супра трябва да бъде евтина бегачка която да носи на тунинг. Известната на вас супра мк3 беше с 3 литров редови шестак би-турбо. Новата с 3.5 литровия мотор предполага добър ресурс за тунинг.