17 Май, 2012 11:51 5 729 6

Skoda показа Citigo Rally с трицилиндров мотор

  • skoda-
  • citigo rally-
  • worthersee tour

 

По време на тунинг изложението Worthersee Tour Skoda показа две нови концептуални разработки, базирани на модела Citigo. От компанията разказаха накратко какво представляват прототипите, като по-интересен е единият - спортен вариант на малолитражката.
 
Този прототип носи названието Citigo Rally и впечатлява с доста спортна осанка. Снабден е с ефектен заден спойлер, силно раздути калници и състезателни 18-цолови джанти. Салонът на Citigo Rally съответства на всички изисквания на FIA, като е снабден дори с вътрешни обезопасителни ролбари.
 
Парадоксът е, че под капака на Citigo Rally е монтиран трицилиндров двигател, който може да ускори наточената Skoda от 0 до 100 км/ч за... 13.2 секунди. Мнозина от специалистите се питат кому е нужна подобна тунинг разработка, но чехите явно имат нещо предвид.
 
Вторият концепт се казва Citigo DJ и както се разбира от името му, представлява подвижна музикална кутия, която има за цел да развлича гостите на изложението. Традиционният тунинг фестивал Worthersee Tour ще продължи до 19 май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло Спасов

    4 2 Отговор
    0 до 100 км/ч за... 13.2 секунди.Жигулите немат шанс вече...особено ако шифиьора е с родата и малко джилязу на покрива,шкодата ще го `дръпне` поне с 1 метър

    Коментиран от #2

  • 2 Име:

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ивайло Спасов":

    @1 Стоковите жигули са далеч по-бавни до 100. А сещаш ли се че в завойте така направената шкода ще ги отвее.
  • 3 Pernik Golf-mania

    1 3 Отговор
    Тва, ако е тунингована машина - аз с моя натокан голф 2ка съм като шумахер с ферари !
  • 4 гост:)

    0 0 Отговор
    А може би хората от Шкода мислят да се пуснат в някой по- нисък клас от рали шампионатите,след като от догодина ще има VW POLO R в световния шампионат.Естествено ще им трябва само по-подходящ двигател,важното е,че шасито е налице:)
  • 5 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    E.ATI KLOZETA.
  • 6 Адолф Хитлер

    0 0 Отговор
    Не знам какво са имали впредвид ,но като знам Фабията която също е с три цилиндъра каква смехория е бих казал по добре да не ми влиза в къщата. 13.2 секунди до 100 че аз с колелото ще ги пробягам по бързо. Ама то от чехите няма какво друго да се очаква винаги са били аутсайдери.