Last news in Fakti

13 Юни, 2012 12:15 3 106 6

Ще има ли Thema Coupe?

  • lancia-
  • thema-
  • chrysler-
  • 300c-
  • fiat

Lancia произвежда купета на базата на най-големите си модели откак съществува. Традицията бе прекъсната с Thema (1984–1994) и Thesis (2002–2009), а последният флагман на марката е толкова италиански автомобил, колкото камъните Сваровски са скъпоценни.

FIAT Group пести всяка стотинка заради кризата и двуврата версия на новата Thema -  пардон, Chrysler 300C - надали ще оправдае инвестицията. Големите италиански купета никога не са се харчели като топъл хляб.

Според немалко експерти обаче, ако държи да си възвърне поне част от някогашния имидж, Lancia трябва да започне отнякъде и немско-американската платформа със задно предаване на 300C е добро начало.

На по-късен етап такъв автомобил може да бъде пуснат в продажба в Щатите, където все още съществува немалък пазар за луксозни купета. Работата на италианците би се изчерпала общо взето с дизайна, в който са традиционно силни.

Интерес към сегмента на големите купета напоследък проявяват доста производители. Говори се, че във Volvo усилено разработват подобен модел на базата на S80. Lancia има сериозни традиции в този клас и с подходящото планиране една бъдеща Thema Coupe определено би имала шанс - особено с двигател V8.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виктор

    4 0 Отговор
    Ще бъде много яка ако я пуснат. Разбира се че големите купета не се харчат много. Като я гледам базовото 4 врати на Chrysler 300c - Thema е 55 000 евро - почти колкото Мерцедес S класа а BMW7 - тия коли не са за всеки
  • 2 гост

    1 4 Отговор
    НА КОГО МУ ПУКА?
  • 3 fasfa

    4 0 Отговор
    Ако направят това купе, това може би ще е най-добрата новина, която съм чувал за Lancia. Въпреки че не одобрявам това, коетоправят, а именно да използват купета и платформи на други автомобили, но все пак криза сме, а и специално за мен се получава нещо много готино Това е така, защото харесвам и Chusler 300C и Lancia като марка
  • 4 Юлиян

    1 0 Отговор
    Този автомобил ми харесва ! Колата има онова излъчване на италиянска кола което кара хората да губят ума и дума !
  • 5 Tomas

    1 0 Отговор
    Браво, а дано
  • 6 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    Lancia praviat dob ri avtomobili.za sajalenie cenite sa dosta visoki za italianska marka.