31 Юли, 2012 11:26 15 732 38

Обновеното Lamborghini Aventador ще е по-икономично и ще e с по-твърдо окачване

  • lamborghini-
  • aventador

 

Обновената версия на хиперкара Lamborghini Aventador ще разполага с нова система, която ще изключва половината от цилиндрите на двигателя. Според шведската версия на изданието Auto Motor und Sport, най-вероятно тази иновация ще се предлага още в стандартното оборудване на автомобила и ще се съчетава с технологията start/stop.
 
Така най-ексклузивното Lamborghini също се включва в пестенето на гориво и в опазването на околната среда. Автомобилът автоматично ще гасне когато е в покой, а при по-спокойно каране ще работят само шест от цилиндрите на уникалния дванайсетцилиндров двигател. Феновете на марката обаче трябва да са спокойни.
 
Технологията е измислена така, че ако водачът реши да подаде рязко газ, независимо дали действа системата start/stop или тази за изключване на половината цилиндри, на автомобила са необходими само 180 милисекунди, за да се превърне в поднатият ни свръх мощен звяр.
Що се отнася до икономията на гориво, то до сега средният разход по заводски данни беше 17.2 литра на 100 километра пробег, а изхвърляния в атмосферата въглероден двуокис 398 г/км.  С иновационните системи Aventador ще харчи вече 16 на 100 и ще изхвърля 370 г/км CO2.
 
Освен технологията за намаляване на разхода на гориво обновения Aventador ще разполага с още по-твърдо окачване, нов приборен панел и различен механизъм за превключване на предавките. Още повече от детайлите ще бъдат изработени от карбон.
 
Най-вероятно обновената версия на модела ще бъде демонстрирана пред публика през месец септември тази година в рамките на автомобилното изложение в Париж. Ще припомним, че съвсем наскоро Lamborghini продаде 1000 Aventador-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цецко

    2 0 Отговор
    Е то голямо подобрение в разхода, 1 литър и то това е по заводски показания...
  • 2 tica2

    1 0 Отговор
    Хубави екстри.Но едва ли този който има пари да си купи колата ще му пука че гори литър по-малко.Между другото 180 милисекунди не са никак малко.Предполагам че ще попречат малко на ускорението.А колата си е звяр както всички ламбота.
  • 3 BMW

    0 3 Отговор
    Абсолютна простотия е това.
  • 4 Дошо

    1 7 Отговор
    Егати и боклука гаден е това ламборджини.Тази немска щайга е кенеф,а най-добри са японските автомобили естествено,начело с Нисан разбира се,а това го знам от личен опит,тъй като предишната ми кола бе лилава Хонда Сивик 1995г,а сегашната ми розова Микра е просто идеална.

    Коментиран от #6, #10, #12

  • 5 PsioN

    2 0 Отговор
    Не, че толкова на някой ще му пука за този един литър, колкото че производителите на автомобили трябва да изглеждат вече загрижени за околната среда.
  • 6 PsioN

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Дошо":

    ЛОЛ :) Помислих, че като казваш "от личен опит" ще споделиш какво не ти хареса на Ламбо-то ти :)
  • 7 цецко

    2 2 Отговор
    Бягайте го тоя Дошо с неговите японски порнографии :D Смятай щом се кефи на Микра къв човек е тва :D:D:D:D:D
  • 8 Доктор Хаус

    2 0 Отговор
    Розова Микра ,розов човек,розови сънища.Или вземаш розови хапчета или е крайно време да ме посетиш.
  • 9 Martinskiq

    1 3 Отговор
    Хаха тоя Дошо Много смешен си бе приятел статия за Ламбо човека за Микрата си говори то е все едно да караш баничарка на рено и се радва.И оргиналните части на Японците са иззвънземни както и немските не са ефтини но оригинални също са скъпи (имал съм Нисан
    Алмера Тино от там го знам) А това Ламбо не можеш да го сравниш с прехвалената годзила ако и двете са сток не обикновенно ламбо срещу тунингован ГТР 3,8 V6 VS 6,5 V12 500-550 vs 700 Резултата ми е ясен ЗА дизайн няма да говоря те и Ферари им завиждат ;)
  • 10 Ico

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Дошо":

    Щях да те напсувам, че Lamborghini е италианска марка, но сега гледам, че от 1998 е притежание на VAG-групата. Както и да е, като чета какви кенефи караш и направо си жалък. Скрий се там и недей да се изхождаш с такива неадекватни коментари. Аман от пубери като теб, дето само знаят да с.р..т под статиите.
  • 11 Martinskiq

    0 3 Отговор
    Дошко коя е най-бързата кола в серййно производство,Коя е изобщо първата кола знаеш ли ? Повече какво да те питам .. Deutschland über alles вземи си го преведи ;)
  • 12 Дидката

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Дошо":

    Тая кола която караш в момента е за 1 вид хора , които са обратни на нормалното общество,не е нужно да изтъкваш цвета на колата,за да разберем от коя страна си- МАРКАТА ГОВОРИ!
  • 13 Martinskiq

    1 1 Отговор
    Да Ламборджини е На Ауди по точно както Мерцедес правят Майбах Тойота Легсус ,БМВ имат ролс ройс.И след теззи години какво са даже по-добри ламбо иначе нямаше да са това Галардо , Мурсиелаго ,Авентадор все страхотни коли правени съвместно с Ауди плюйте колкото искате цифрите се виждат сами само до сега 1000 продадени ламбота което е много за тази кола и с този двигател вашите прехвалени ГТР аа Датсун ще ги прави смешни
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Maurice

    1 0 Отговор
    Чак не ми се вярва,как толкова м...умни хора има в тази държава. "Дошо" ви чете коментарите и се пука от смях. Засрамете се ,О неразумни юроди!! Толкова ли са ви плитки канчетата,че не схващате иронията в коментарите му?? Явно сте закоравели глупаци,от онези в комиксите на Доньо Донев. Мир вам!!

    Коментиран от #16, #23

  • 16 Дошо

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Maurice":

    Ходи се кланяй на жалките немски щайги
  • 17 цецо

    2 1 Отговор
    до #9 martinskiq ferrari завиждат за визия на ламбо :D хахаха не си добре и ти критикуваш а нищо не знаеш 458 italia stock наказва аветтадора да не говорим че и на вид го съсипва а ГОДЗИЛАТА НА МИЛЯ БИЕ И 458 ИТАЛИЯ ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА АВЕНТАДОР добър е но не е нищо особено
  • 18 ида

    0 0 Отговор
    до Martinskiq много добър Авентадора бее месец след като Кристиано Роналдо си взе такъв ми се развали и го остави на пътя много си зле по добре не спами на статията Мерцедес прави лексус и тойота работеха заедно но за кратко и тва не значи че са ги правили те земи се по образовай малко и не се излагай !
  • 19 цецо

    1 0 Отговор
    Martinskiq е ясно че не разбира може да му се върже никой по тъп ама ме съмнява то надали има такъв от всичко което написа няма почти нищо вярно така че не спами!
  • 20 пенев

    1 0 Отговор
    съгласен съм с вас ясно е че има хора като Martinskiq койт си нямат хал хабер от това как стоят нещата
  • 21 Martinskiq

    0 2 Отговор
    Цецо Авентадор сток и Ферари сток го бие както си иска на драг и на писта не ми расправяй тези лично за дизайна всеки имам вкус и мнение за мен авентадор има много по-готин за теб може да е обратно..До ида това за колите не съм споменал да за малко беше а ,може да съм се объркал не се правя на разбирач като повечето тук !! за Нисан кой почна да говори в тема за ламбо за Датсун има други теми !!
  • 22 Martinskiq

    0 1 Отговор
    Да бе ви имате хабер кат ви слуша човек да се смее ли или да плаче и книжки нямате какво ми злобеете форумни ***** говорете каквото искате и се заблюждавайте всеки има мнение което да сподели !
  • 23 Ico

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Maurice":

    Понеже си много отворен- аз като гледам "умника" Дошо не е могъл да схване твоя коментар. Което какво говори- не само, че не го е написал с ирония, но и че е много ограничен милият. Също като теб. И двамата сте един дол дренки. Ей, добре че има такива ерудирани хора като вас, че да ни светнат нас неуките. Ето ти ирония!

    Коментиран от #30

  • 24 Martinskiq

    0 0 Отговор
    а за Мерцедес казах че държат Майбах което си е вярно провери не да ми се правиш на разбирач то ти май не ги разбираш ида !!!
  • 25 Доктор Хаус

    0 0 Отговор
    Бре, бре, бре каква клиантела мога да набера от тук.Каква беше статията а каква стана.Как някои хора ни слушат и не вярват на очите си.Направо размисли и страсти.

    Коментиран от #26

  • 26 Ico

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Доктор Хаус":

    Или по-точко "размисли и пе..расти". Или още по-точно "размисли на пе..расти". Точно така, визирам колегата с розовата кола!
  • 27 тцтц

    0 0 Отговор
    Леле е"аси космическия кораб..
  • 28 Ts@r

    2 0 Отговор
    Подобрението не е много, но пак е нещо, още повече, че от Lamborghini едва ли искрено искат да правят такива точно такива "модификации" по двигателя. Най-вероятно някакви параноици, от поредната "green" организация са се заяли с V12-ката. Напоследък се появиха доста такива организации, които са пълни с промити мозъци и са готови да разкъсат всеки производител на автомобили позволил си да направи двигател с по-голям работен обем от 2.5 литра.
  • 29 MK Ultra

    2 0 Отговор
    This car is not for this life.
  • 30 Maurice

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ico":

    Уффф,ама и ти си един нехранимайко..... В този форум има двама Дошовци.Единия се прави на тъпак с неговата розова Микра и ГТ-Р 0-300 за 7 секунди,а другия е малко по-нормален. Когато едно дете като първия Дошко си драска,то иска да му се обърне внимание.А като теб и останалите,му се връзват и чак забележки му правят.

    Коментиран от #32

  • 31 Петър

    0 0 Отговор
    До единствените двама (!), които написаха НЕЩО по темата...
    BMW #3
    и
    Ts@r #28

    Алоу, момъка с BMW-то... КОЕ ТОЧНО МУ Е ТЪПОТО НА СИСТЕМАТА ?
    Знаеш ли въобще каква е таз система, коя кола (и кога) е внедрила това ЧУДО (да, да - чудо си е, защото си нямаш на представа за каква електроника говорим), в кой модел...

    Ако не знаеш, да отговоря и на двамца ви - системата се казва "D on D", "Displacement on Demand" technology...
    Ето малко допълнително инфо:

    "One thousand horses...

    While GM designers drew inspiration from the ultra-luxury sedan's ancestry, the Cadillac Sixteen is thoroughly modern in its powerplant and technological content.
    The Cadillac Sixteen's 32-valve V-16 concept engine displaces 13.6 liters and is mated to a four-speed electronically controlled automatic transmission. The engine features fuel-saving Displacement on Demand technology, debuting in 2004 on some 2005 GM models, which shuts down half of the cylinders during most driving conditions and automatically and seamlessly reactivates them for more demanding conditions, such as brisk acceleration or load hauling cylinders when the driver needs the engine's full power. The engine produces 1000 horsepower and 1000 lbs.-ft. of torque."

    Хайде сега всички на търсачката и да не чувам млящене и/или скърцане на биберони :D

    ИМАЙТЕ УВАЖЕНИЕТО, МОЛИМ !
    ...особено когато не знаете за какво говорите...
    "Голяма хапка лапни, голяма дума не казвай"
  • 32 до 30

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Maurice":

    Личи ти, че си нов и не си чел Дошовите писания за лилавата Сивик, а после и за розовата Микра.Maurice хем си нов, хем се правиш на най-знаещ, а ставаш само най-смешен.
    Започна ваканцията и такива като теб Maurice, които нищо не разбирате взехте много да философствате
  • 33 lubomir

    0 0 Отговор
    abve kade ste trugnali s teq nisani tuka be vijte samo za kakva kola stava vupros unikalen dizain ,krasota,luks ,burzina da vi e.. v nisanite ,mn golemi razbira4i stanahte tuka,az sam fen na bmw ama ne sam trugnal da e pluq 6toto ot tuka vsi4kite razbira4i kadeto e pluqt nemogat i kapa4kata na gumata da i kupqt ,a ako e imat 6a bude nai dobrata kola v svet.Nali sme v Bulgaria na6e lo6o nqma,puk ne e li na6o e bokluk,tova e zavistliv narod sme !!!
  • 34 диан

    0 0 Отговор
    да му сложат 2 двигателя
    още един отпред 1300 кубика
    със съответния звук
    и да паркира пред кафенетата:)
  • 35 PlimP

    0 0 Отговор
    eee, тъкмо си помислих, че Дошката не се е разписал, ама на, не познах :D

    Коментиран от #37

  • 36 никсън

    0 0 Отговор
    да им имам проблема - 1,2 л. спестява !!!!! моята щайга гори талкова без старт стоп , ако ми падне да го покарам хич не ме интересуват еко-меко простотиите !!!!!!!!!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 3 в 1

    0 0 Отговор
    Ето това се казва икономичност да гори 3/100 и да върви с 500 км./ч., а пърдон да върви ли написах ? Исках да кажа ниско да лети.