16 Август, 2012 14:30 20 367 41

Коя е страната с най-лоши шофьори?

  • zoover-
  • лоши шофьори
Холандската туристическа агенция Zoover проведе едно любопитно изследване, което има за цел да определи кои са най-лошите водачи в Европа. За наше съжаление или радост холандците не упоменават България. Или сме извън показаните 15 държави, или въобще не ни имат за европейци. Според нас последното е по-вероятно, но да преминем към статистиката.
 
Допитването е направено сред 30 000 души, като от отговорите им се избистря становището, че най-лошите шофьори са италианците. Това твърдение са подкрепили 23.7% от анкетираните. На второ и трето място са класирани гърците и поляците. Южните ни съседи не са одобрени като шофьори от 15.6% от участниците в изследването, а полските водачи получават 14% неодобрение.
 
Много интересна и любопитна е четвъртата позиция, която е отредена на германците, чието поведение по пътищата много често се дава за пример. Петицата на най-лошите шофьори в Европа се допълва от французите. Германците получават 7.9% неодобрение, а франсетата - 7.7%.
 
Още нещо любопитно е, че 28% от самите италианци определят съотечествениците си като най-лошите водачи. Почти аналогично е положението и в Гърция. Доколко може да се вярва на това изследване, преценете сами и дайте своето мнение по темата в коментарите по-долу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 11111

    3 3 Отговор
    Напълно нормално и Българин да питате и той ще ви каже че най-лошите шофьори са Българите.
  • 2 николай манолов

    7 1 Отговор
    Българите в собствената си държава карат както си знаят и не спазват правилата, но излезнат ли навън всичко се променя, и какъв е извода - Не сме лоши шофьори - манталитета, корупцията, кой съм аз, и тн е виновника :)
  • 3 PlimP

    5 0 Отговор
    поляците са гола вода, личен опит, както и тези от бившите руски републики, а в по-белите евро страни хората просто спазват правилата, щото знят, че чичко фарфуй ше ги шляпа, това допринася за доста глупави изцепвки в сложна ситуация, като са свикнали всичко да им е подредено и нагласено се стига до липса на опит, дето се вика "не питай старило, питай патило", но пък от друга страна е доказано, че като си спазваш правилата определено си е по-безопасно, може би перфектният шофьор ще е този дето спазва правилата, но и мисли трезво, щото в определени моменти правилата са вредни, ама такива са малко, повечето приемат шофирането, като забава и развлечение, а то определено не е
  • 4 Макака

    3 0 Отговор
    Аз също съм на мнение, че италианците са най-калпавите шофери. Пътувал съм доста, но като в италия, особено в южна, е нема такива

    Коментиран от #15

  • 5 ВИП АМГ

    2 1 Отговор
    jabarite i ispancite sa nai kucite shofiori.
  • 6 луд съм мамо ям паркет

    0 8 Отговор
    Коя е страната с най-лоши шофьори? българинът.
  • 7 луд съм мамо ям паркет

    0 8 Отговор
    Коя е страната с най-лоши шофьори? България.
  • 8 ЪОГ

    3 1 Отговор
    Арабите
  • 9 ххх

    4 0 Отговор
    Румънци и италианци
  • 10 колоездач

    4 0 Отговор
    Явно не сте били в Турция!
  • 11 шофьорът

    2 0 Отговор
    До коментар 2 Николай,абсолютно съм съгласен с коментара Ви.Много слаби водачи наблюдавам по цял ден с разбирасе с разни "резачки"или джипове.Най много ме ядосват онези които като дойдат в София решът да се доказват и не мърдат макар да чуват сирената и виждат лампите а в огледалото се чете:"ЛИНЕЙКА"На всички пожелавам безаварийно пътуване!
  • 12 vaz 2107

    0 2 Отговор
    BULGARIA.ve4e!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 13 МаКсИТуУу

    0 2 Отговор
    До N:2.Защо си мислиш че българина в джужбина е по стриктен от колкото в бг? Къфто си си у бг такаъв си и където да утидеш.

    Коментиран от #22

  • 14 Боби

    1 0 Отговор
    Научи се да пишеш преди да се правиш на стриктен. :)
  • 15 Кофти

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Макака":

    Съгласен! НЯМА по-зле от тези, затова и никога не си купувайте кола от Италия - всичките са съсипани и непотдържани!! Иначе за мен Турция е на второ място безсъмнено, а Гърция определено на трето. Който мисли, че в БГ карат зле май не си е показвал носа в чужбина...
  • 16 ред

    1 0 Отговор
    Българите са комплексно обучени шофьори, да карат между дупките по улиците, да паркират на тесни пространства, да избягват радарите, да се сбият на кръстовището, ако не им се даде предимство, всеки знае, че по-скъпия джип има предимство и ........
  • 17 Красимир Костов

    0 0 Отговор
    Турците изобщо няма да ги обсъждаме, те не са европейци... В Солун почти не видях кола, чийто брони да не са многократно сплесквани по малко и напомнят на рекламата на 206.

    Италианците също са пословични с арогантното си шофиране, липсата на култура по пътищата както и нулевата поддръжка на автомобилите си.

    Но трябва да признаем че румънци, сърби и българи също се набиваме на очи и си личим от километри. От собствен опит мога да споделя, че пътувайки от Централна Европа към България, водачите стават все по-лоши, нямам впечатления дали поляците са лоши шофьори, но унгарците са.
  • 18 Красимир Костов

    1 0 Отговор
    Турците изобщо няма да ги обсъждаме, те не са европейци... В Солун почти не видях кола, чийто брони да не са многократно сплесквани по малко и напомнят на рекламата на 206.

    Италианците също са пословични с арогантното си шофиране, липсата на култура по пътищата както и нулевата поддръжка на автомобилите си.

    Но трябва да признаем че румънци, сърби и българи също се набиваме на очи и си личим от километри. От собствен опит мога да споделя, че пътувайки от Централна Европа към България, водачите стават все по-лоши, нямам впечатления дали поляците са лоши шофьори, но унгарците са.
  • 19 Онзи

    3 0 Отговор
    Моите фаворити
    1.Турция
    2.Албания
    3.Русия (и бившите републики)
    4.Сърбия (и бившите югославски републики)
    5.България

    Коментиран от #24

  • 20 aha

    0 0 Отговор
    a kipar,kato sprat na ulicata i si prikazvat drugite voda4i sedqt i 4akat po 20-tina minuti da se naplqmpat :D,4e kato nablijat carkva i puskat kormiloto da se krastqt,za6toto sa mnogo vqrva6ti ;)
  • 21 Peet76

    0 1 Отговор
    няма по-лоши шофьори от българите!хникой не дава мигачи и никой не спазва предимство и не се съобразява с другите на пътя

    Коментиран от #23, #27

  • 22 николай манолов

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "МаКсИТуУу":

    Защото съм бил в чужбина и знам закво става въпрос.. там неможеш да си караш както си знаеш, всичко се спазва иначе много ти улеква джоба. Иначе докато бях в Англия съм виждал 70 годишна бабичка да кара със 70 в крайно ляво плътно (обратно движение да се уточня) и когато я минах видях, че си сложила на волана една книга и си чете чете... Така, че навсякъде има лоши шофьри, въпроса е какви са законите на самата държава, глобите и корупцията.
  • 23 _FMC_

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Peet76":

    Може би и ти не даваш мигачи, та затова смяташ така. Лично аз винаги давам мигач, дори в огледалата ми да няма нито един автомобил, нито пък пред погледа ми да има пешеходец или дори някаква вероятност да се появи. А това се случва често при мен, пътувайки сутрин в 5 за работа. Иначе си прав. Много от българите не се съобразяват, но напоследък нещата се променят. Рядко се движа пеша, но оня ден ми се случи да пресичам булевард на пешеходна пътека не зебра. Навремето водачите бяха задължавани да дават предимство само при завой, но сега май го промениха. Не съм сигурен, защото постоянно се променят разни неща и човек най-добре да си кара внимателно, вместо да задълбава надълбоко. Та тогава един циганин с ремарке и някакъв стар опел, спря на средата на крастовището за да даде път на мен и още един човек, пресичщ с мен. Щом циганина спря и ни изчака, значи нещо се е променило. Също така забелязвам, че в моя град са малко водачите, които не дават предимство на пешеходеца. Наистина, трябва една акция "мигач", защото много малко шофьори подават сигнал при престрояване. Забелязал съм, че обикновено това са шофьори на служебни автомобили, но има всякакви типове. Също така трябва да се предприеме една акция и за това, да се ползва правилната лента. Ето, снощи карам зад някакъв пред мен, джижещ се в лявата лента с 30-40, тръгващ бавно от светофарите и изобщо нее.аващ, че има два фара зад него, та да даде мигач и да се престрои вдясно. Малко ми остана да се изнервя, з
  • 24 николай маринов

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Онзи":

    " Онзи " , чети внимателно ! Става въпрос за водачи в европейски страни иначе африканците или арабите биха завоювали първенството безапелационно . А за милата ни татковина статистиката е безмилостна - процентно от населението за 2011г. най много убити при катастрофи с автомобили и мотоциклети , а в класацията за загинали пешеходци на пешеходни пътеки сме неоспорими първенци.
  • 25 _FMC_

    0 0 Отговор
    И защо толкова убити на човек от населението? Не са само калпавите пътища и липсата на култура, защото преди време бях чел за някаква община в Германия, дето премахнали всички знаци. Това накарало шофьорите да бъдат внимателни и произшествията намалели. В Англия пък решили да не оправят повече дупките в някакъв град, като по тоя начин накарали водачите да карат по-бавно. Така пак намалели произшествията с фатален край. В България как е? Ами имаме 20-25 годишен автопарк. Ето това е причината за многото загинали по пътищата ни!
  • 26 inFy

    0 1 Отговор
    Ето класицията според мен:

    1)Румънци -хем спират на паркинг гадно и нагло а на платното са направо УЖАСНИ !
    2)Турци -за тях и включително за румънците те нали си имат пари глоби не важат плащат в брой и си заминават :)
    3)Чешките шофьори -карат много нахакано
    4)Словаци -спазват знаци но изпреварват супер гадно
    5)Българи -за нас има някой който са много толерантни на пътя но за съжаление има и такива който си карат както си знаят (глупаво) в превод: Аз карам МЕРЦЕДЕС и джоба ми е пълен!.. :X
  • 27 Иван Кисов

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Peet76":

    значи не си пътувал по пътищата на Италия
  • 28 Kusoagaki

    0 1 Отговор
    Аз имам Българска и Американска книжка ,но се возя с Автобус и е много по-добре и пари се спестяват от бензин , застраховки и плащане за паркинг и не го мислиш. :)
  • 29 georgi stefanov

    0 0 Отговор
    italiancite i garcite sa mnogo zagubeni shofyori karat ne ramno darjat se arogantno.agresvno i ne spazvat nikakvi distancii kogato spirat ili parkirar
  • 30 MMA

    0 0 Отговор
    Uchudvam se, che sa propusnali Kipur. Tezi tuk sa pulni tapanari i sa mnogo,ama mnogo dalech ot istinata i Evropa kato cqlo.
  • 31 oldroker

    0 0 Отговор
    ние сме номер 1 в тази класация !!!!!!?

    Коментиран от #33

  • 32 Тони

    0 0 Отговор
    Дайте суха статистика, не някакви допитвания.
  • 33 konsa

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "oldroker":

    От много ММА си пропуснал факта,че Кипър не е в ЕС.Иследването е само за ЕС.
  • 34 shisho

    0 0 Отговор
    според мен румънците са най-зле
  • 35 Тони

    0 1 Отговор
    Кипър не е в ЕС?!?!? Е как може да има такива като тебе konsa?!?!
  • 36 GEORGI

    1 0 Отговор
    Определено, Гърците са фаворити в тази класация.http://www.youtube.com/watch?v=sKddgT2GEAo
  • 37 aide be

    0 0 Отговор
    и как Кипър да не е във ЕС.я ми кажете със каква валута се пазарува във Кипър.И наистина във Кипър са едни от наѝ лошите шофьори.
  • 38 topol4o1

    0 0 Отговор
    има един лаф ;спрял като румънски тираджия; много са прости горкки4ките румьнци
  • 39 ksar

    0 0 Отговор
    Румъния са номер едно.Там няма правила там няма закони там няма държава ............................
  • 40 Јован

    0 0 Отговор
    Најлоши шофери, значи најсигурно се Албанците. Кај нив немаше воопшто полагање на шоферски тест. Се носеа коли од Италија а немаше ни семафори во тирана до преди 10 години. Таму на секоја кривина има по 10 загинали. Нај сериозно. Кој не возел таму не знае. Румунците се смешка за них.
  • 41 ruse

    0 0 Отговор
    Не знам колко от вас са карали в Румъния, но ви уверявам, че в страната си румънците са кротки като агънца. Изключвам пиковите часове в Букурещ, когато правилата наистина не важат много-много. Румънците си показват рогата само като минат Дунав мост, иначе на север от Дунава ги дерат здраво при всеки засечен опит да кривнат от правилата.