Last news in Fakti

1 Септември, 2012 10:51 25 052 44

Шварценегер смени Hummer-а и G-класата с Unimog

  • арнолд шварценегер-
  • unimog-
  • u1300-
  • mertec

Бившият губернатор на Калифорния бе заснет да се радва на най-новата придобивка в колекцията си по улиците на Санта Моника, предава TorqueNews. Unimog-ът на Арнолд Шварценегер е модел U1300. Проектиран е за армейски нужди, за гасене на горски пожари и за спасителни операции.

Всъдеходът на Терминатора е доработен от немската компания Mertec GmbH, създадена от бивш служител на Unimog. От фирмата запазват дискретност за направените изменения. Стандартният U1300 се оборудва с 5.7-литров дизел с мощност 170 к.с. и въртящ момент 560 Нм.

Докато бе губернатор, Шварценегер въведе най-строгите ограничения на вредните емисии в историята на Калифорния, отбелязват ехидно местни медии. Завърналият се към актьорската професия политик обаче никога не е криел пристрастеността си към огромните всъдеходи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССР

    0 8 Отговор
    Абсолютна грозотия е това нещо...
  • 2 Щангелмайер

    3 4 Отговор
    Тя неговата работа - не ме гледай какво карам, а ме слушай какво ти говоря...
    Уж екология, уж това - онова, а накрая кара камион. хАмериканска му работа...

    Коментиран от #4

  • 3 Милен

    0 6 Отговор
    То пък това на нищо не мяза толкова да си пристрастен към големите возила чак пък камион е доста пресилено.
  • 4 adss

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Щангелмайер":

    Ми той Арни малко не е хАмериканец ама щом казваш...
  • 5 dex

    0 5 Отговор
    хехе тоя е .аси селската пръчка :)
  • 6 Йордан Русев

    3 1 Отговор
    560 Нм. Тоша напрашо ще събаря дървета :D
  • 7 хмммм

    3 2 Отговор
    Селска пръчка ама вие голтаци и гумата на тва неможете да си позволите
  • 8 Стар Българин

    2 1 Отговор
    На бат Арни , ще му предложа да кара Камаз (самосвал), че вдъхва по-голям респект.
  • 9 Киро Киров

    2 2 Отговор
    ами само да споменем,че във Калифорния(на която 2003-2011г. беше губернатор) се набляга на алтернативните горива на бензина(биоетанол) и на дизела( истинския биодизел от рапица и сходни растителни култури) така,че не виждам нищо лошо все пак първото хъмви за цивилно лице беше произведено за него!!! и той е Австриец по-между другото
  • 10 dex до 7

    3 1 Отговор
    Ти откаде знаеш какво мога да си позвола бе колега, айде стига с общите приказки моля.
    Но дори и да си прав тва не променя факта че човек дето върти с тоя камион за гасене на пожари в града е тъп реднек, само една крава му липсва в багажника.

    Коментиран от #12

  • 11 Йордан Чомаков

    2 0 Отговор
  • 12 Владо

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "dex до 7":

    Ами това са щатите, ово е стандарт. Реднешко е тук, щото няма място 2 смарта да се разминат по жалките ни улички. А в ЛА няма нищо странно да караш нещо с размерите на събърбан, че по-голямо. Освен това не намирам никакво лицемерие - ограничаването на вредните емисии се състои в това да се направят такива возила немасови, а не да се спрат изобщо и всичко да подкарат при(м)уси. Акоможе да мине СМОГ тест, значи всичко си е ОК. Че е малко позьорско е вярно, ама е Терминатор, някак му приляга повече, отколкото на тукашните .
  • 13 tumbaka

    1 1 Отговор
    Сетила се Мара....камион да подкара!!!!!!!!!
  • 14 Щангелмайер

    1 4 Отговор
    Хахаха, селски пръчки, Арни не бил хАмериканец! Ами какъв е да ви попитам? Я го питайте него какъв е? Питайте и президента на щатите какъв е Арни, като е бил губернатор и изобщо може ли губернатор в САЩ да бъде чужд гражданин. Аман от кухи лейки ей. Бил австриец... Бил е някога си преди мнооого години, когато сте били още в ергенските гащи на бащите си. Иначе му се кефете, че карал камион. То това е мечтата на всеки безмозъчен толуп от нашите географски ширини. Слагайте минуси на воля. Това е показател, че и вие сте със същото мислене.

    Коментиран от #16

  • 15 ЧеренНегър

    2 0 Отговор
    Това нещо е само за Българските така наречени пътища!
  • 16 Киро Киров

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Щангелмайер":

    ами ти си селска пръчка Шварценегер е Австриец!!!! Брус Уилис е немец(Валтер Брус Уилис) Ван Дам е белгиец!!!!! и да не ти ги изреждам,че времето няма да ми стигне!!! като не знаеш не се дърви ами бягай на село да пасеш овцете!! и да може да е Губернатор след като не е коренен американец!! единствено НЕ може да стане ПРЕЗИДЕНТ защото не е роден там!!! Хвани и се по образовай малко и след това пиши!!!!!!!
  • 17 той1

    1 0 Отговор
    Това българите сме е.ати и черногледата и завистлива нация , за това ни натискат и толерират малцинствата и ще успеят да ни затрият макар, че ако са по умни само да ни гледат как сами ще се унищожим
  • 18 Илиян Василев

    2 0 Отговор
    до Щангелмайер:
    Ти моето момче като нямаш представа какво е Унимог тогава коментирай какво искал да подкара всеки "толуп" .
    Това не е на баща ти Ифа-та или на майка ти изгнилото клио.
    Вземи се образовай малко наистина, почети и тогава пиши коментарите си.
  • 19 Щангелмайер

    0 4 Отговор
    @Марио
    Начев,
    май ти е трудно да направиш разлика между някой термини, като местожителство, гражданство, месторождение, етнос и националитет? Оказва се, че не си просто селска пръчка, а голяма такава. Значи хАмериканците не са такива, а са англичани, германци, испанци и т.н., защото според твоята тъпа и ограничена логика само индианците са истински американци, защото са си живели винаги там и не са дошли от никъде. Ами продължавай в същия дух да си мислиш, но ставаш глупав в очите на другите! И какво е „коренен американец“ селка пръчко? Какво? Индианец ли? Хахаха .аси. Значи само индианци могат да стават губернатори? Я вземи провери дали някой НЕамериканец МОЖЕ да бъде губернатор! Провери и пак пиши глупости! За оФцете ще го пропусна, защото, ако аз пасях такива, ти трябваше да си между тях в стадото.
    @Илиян
    Василев
    ти как разбра от какво имам представа и от какво не? Някакво стъклено кълбо ли носиш със себе си? Ифи, Клиота, ама ти наистина си много, много зле. За образование ми говориш? Имам странното усещане, че ти спешно се нуждаеш от такова. А колкото до Унимог , когато съм се качвал на такава машина сигурно си нямал на представа, че съществува. Със снимката на този Катерпилар на много вървежен се правиш нещо. В инженерия батальон в който бях на времето имахме 6 Катерпилара, 2 Унимога и много друга руска техника. Всичките съм ги карал. Така, че го давай малко по-полека!

    Коментиран от #23

  • 20 анти

    0 0 Отговор
    само не можах да разбера как от 2 снимки на Арнолд се стигна до такива смешни коментари :D :D :D
  • 21 аз

    1 0 Отговор
    аз да ви кажа,пържолите на скара са си най добре,ех ако имаше и едно печено агне,ууууууууу
  • 22 33333

    2 0 Отговор
    Оооо,
    щангелмайчочо , ма ти си бил хапкарче !?!?
    Прощавай ! Дълбок поклон пред твойта величаюша особа!
    Само да не захванеш сега за калашника Тетата идруги казармени истории.
  • 23 Киро Киров

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Щангелмайер":

    ами селска пръчка си ти!! аз съм роден и отрасъл във град! но това не е от значение !!! той е роден във Австрия следователно е австриец!! и родителите му са такива!!! а това че е получил хАмериканско гражданство не го прави американец!!! неговите деца могат да бъдат наречени американци ако са родени там( и ще са Австро-Американци) И според твоята логика аз ако получа Китайско гражданство Китаец ли ще съм бе?!?!?!?! отивай да караш багера и спри да размиваш темата!!!

    Коментиран от #33

  • 24 Nikolaus

    2 0 Отговор
    Аз ще се абстрахирам от всичко написано по-долу.. Щото доста "долно" ми изглежда... :) Всъщност само едно не ми хареса в статията - заглавието, по простата причина, че Арни не е сменил HUMMER-a и G-класата, а просто е добавил поредната си играчка. И не е истина колко простотия се е изляла в коментарите ви "УВАЖАЕМИ БЪЛГАРСКИ ПРИЯТЕЛИ". Тоя манталитет верно ако скоро не го сменим, ще си останем в каменната ера. Айде приятна Съботна вечер.
    p.s. към №21 (аз) - не е истина колко си прав колега.. :)
  • 25 super-сте

    1 0 Отговор
    голяма селска пръчка ГЕГА :)))):Д:Д:Д
    докаде я докарахме :))Чакаме най малкия повод да се захапим :))
  • 26 varna

    1 0 Отговор
    golemi ste snobari hora!4oveka prosto ima vazmojosti!
  • 27 hienata

    0 0 Отговор
    Момчета, това камионче по комунистическо време го ползваха от "Чистота" ,беше оборудвано с четки и малка цистерна за вода и беше оранжево. Доработката е супер , като знам какъв беше оригинала. Между другото с неговите си гуми,а не с тези балони е изключително проходимо, късо междуосие, голям просвет, бавно оборотен дизел, изобщо чудесен камион за в гората.
  • 28 кик

    0 0 Отговор
    кировец к-701 с духалце(двигателя е иденти4ен с Т 55)
  • 29 куку

    3 0 Отговор
    Определено на унимог ще се качи, все пак е разработка на /Щаер Пух/,което е австрийската /част/ от концерна /Даимлер Мерцедес/ а и Г класата е разработка на същата фирма, демек родното е най качествено...
  • 30 стоян димов

    0 0 Отговор
    много сте умни ...БАСТУНИ!!!
  • 31 haha

    0 0 Отговор
    EGATI !
  • 32 D0kT0pA

    0 0 Отговор
    Еее хора евала ви правя :):):) Коментирате по-ожесточено отколкото темите за цените на горивата :):):)

    Коментиран от #34

  • 33 Владо

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Киро Киров":

    Нещо не ти личи да си виждал град ти. И ако получиш китайско гражданство, ще си китаец, да. Щом си взел гражданство, значи си го искал, сиреч си си такъв по душа(или си бил дете и като порастнеш, можеш да се върнеш - а той не се върнал, станал е губернатор). Бурс Уилис германец... Ама ти сериозно ли??? Надали някой по света го познава като друг освен като Американцец. А за теб може и зимбабвец да си е.

    Коментиран от #42

  • 34 Владо

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "D0kT0pA":

    И защо трябва да кометираме цените на горивата? Някой зорлем ли те кара да си караш изгнилата кочина? КАто не ти харесва, взимай си парцалите и заминавай!
  • 35 Азиш Мразиш

    1 0 Отговор
    I'M ANOLD SWARZNEGGA, I'M BADASS MUTHERF*CKA!
  • 36 кик

    1 0 Отговор
    забележете за разлика от родните наследници на баба и дядо нивите той не е с ланци, верса4ета, колци и габани не кара пулмани, м палари няма 30 4овека охрана 5 бронирани кабриолета и тем подобни щуротий а има пове4е власт и пари и влияние от вси4ките паля4овци тук в абсурдистан
  • 37 PlimP

    2 0 Отговор
    Арни е прозрял истината, като ще е OFF да е OFF, няма да си играем на дребно я :)
  • 38 професор инженер доктор

    1 0 Отговор
    Аналогичен случай. В нашто село един опъна коча и рогите му се изправиха.
  • 39 Топчо

    2 0 Отговор
    Арнолд е най- големият - и като актьор, и като спортист и като политик.
  • 40 Оня

    0 1 Отговор
    До всички изявили се тук селяни и граждани. Те се знаят, кои са.
    В българския език няма дума, на която формата за множествено число да завършва на Й-кратко.
    А сега пак обсъждайте Унимог-а на Арни. Ходете да проверите в Балкан Стар, колко струва един Унимог, с каква цел се произвежда и т.н. За разлика от вас, батко Арни може да си го позволи, че и тунингован на всичкото отгоре.
    Вярно е, че е австриец и че Брус Уилис е роден в Германия, обаче отдавна са американци и ги боли г*за за вас,които плюете.
  • 41 Да бе да

    0 1 Отговор
    Следващата стъпка е да си купи БТР, а после танк...
  • 42 Киро Киров

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Владо":

    мухахаххаха заболя ме стомаха!!!

    Евала на бате Арни, аз се кефа на такива хора!!!!
  • 43 Щангелмайер

    0 1 Отговор
    Оставете го Марио Начев!
    Момчето малко не вдява, като му се обяснява. Стомаха даже го заболявал от смях. То да беше за смях разбирам, ама неговата работа е по-скоро да ревеш. Дано поне да е разбрал, малко от малко някой неща за това кой какъв е и какво му е гражданството. ;)
  • 44 ghost

    0 0 Отговор
    Сега открива топлата вода
    http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=4&act=4&adv=41344703339500414&f1=details