Last news in Fakti

20 Септември, 2012 09:54 7 618 27

800 коня за най-мощното Porsche

  • porsche-
  • 918 spyder

 

В интернет се появи доста интересна информация, разкриваща още подробности за новия суперкар на Porsche. От тези данни става ясно, че 918 Spyder, когото от компанията наричат "най-съвършения автомобил", ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3 секунди. Още по-интересното обаче е, че от 0 до 200 км/ч 918 Spyder ще ускорява само за 8 секунди. Максималната скорост на суперкара е 325 км/ч. 
 
Тази уникална динамика се постига от съвършена аеродинамика, максимално олекотено купе и най-вече от хибриден силов тракт. Последният има системна мощност от 800 (!) конски сили. Включва бензинов V-образен осемцилиндров мотор с мощност 580 коня и два електрически двигателя, всеки от които разполага със 110 к.с. Трите агрегата работят съвместно с иновационна скоростна трансмисия с два съединителя, която също допринася много за отличната динамика.
Електрическите двигатели на новото Porsche няма да се използват само за допълнителна мощност. Автомобилът ще може да се движи и само на ток. Това може да стане на разстояние 25 километра, като през това време не се използва никакво гориво. В т.нар. "зелен" режим 918 Spyder ще може да ускорява до 150 км/ч, което си е доста приличен показател. Производството на 918 Spyder ще стартира точно след една година.
 
От компанията възнамяват да произведат 918 бройки от модела 918 Spyder, всяка от които ще струва около 700 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PlimP

    2 1 Отговор
    струва ли ми се или е наследник на Carrera GT
  • 2 Венцислав Кацарски

    1 3 Отговор
    И после VW не правят хъбави коли .. а бе просто красота и мощ

    Коментиран от #5

  • 3 Пацо

    0 1 Отговор
    струва ли ми се или това ще е "най-съвършения автомобил", който ще разбие на пух и прах цялата конкуренция
  • 4 Цветомир Попов

    1 0 Отговор
    Ще чакам комби версията
  • 5 мухаха

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Венцислав Кацарски":

    @2 Автомобил за 700 000 евро няма как да не е хубав. Но масовите коли на VW са пълна скръб.
  • 6 Евгений Чавдаров

    1 0 Отговор
    Ето това е чиста красота и мощ, продукт на модерното изкуство.Въпреки, че са една компания те все пак са различни марки безсмислено е да се споменават ВАГ и Порше заедно.

    Коментиран от #13

  • 7 Кофти

    1 0 Отговор
    Не знам колко трябва да си ограничен, за да оплюеш подобно произведение на изкуството (и аз мразя ВАГ много, но да не си кривим душата - това е уникално!)
  • 8 кик

    0 0 Отговор
    памела ще си я купи за 15 дена престой в брадъра...
  • 9 ВИП АМГ

    0 2 Отговор
    tova porshe e za hora kato men deto si vadqt parite s biznes i dalaveri imat skupi drehi s mnogo djobove pulni s dolari i evro na vas vi preporuchvam opel kadet kabrio s izkurpen gjuruk
  • 10 ВАГ

    1 0 Отговор
    Не ми пука дали ще разбие конкуренцията и дали други коли ще се продават по-добре. Важното е, че това просто е страхотен автомобил. Само погледнете хармонията на визията. Всъщност дори и първите поршета имат една характерна линия, която и досега се пази (за бегачките става дума, а не за тези като 924 и т.н.) и само се усъвършенства. За двигателите да не говорим.
    Все пак трябва да знаете, че едно порше се управлява доста по-трудно от Ферари. Аз карам Фиат Темпра и не би трябвало да имам мнение по въпроса, но преди година карах на писта в Англия Порше 911, Ферари Енцо и Астън Мартин ДБ 9 (срещу заплащане разбира се) и Енцото се караше най-лесно и беше най-стабилно.
    Все пак не бих отказал едно порше.
  • 11 Петър

    0 0 Отговор
    И колко даде за това удоволствие? Защото както и да го гледам, за да седнеш зад волана на Енцо, трябва да тръснеш многократно над цената на твоя автомобил. Ако може да кажеш и пистата коя беше, в Англия живея и може и да ми е близо.

    Коментиран от #12

  • 12 ВАГ (почти Шумахер)

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Петър":

    Мисля, че пистата беше Rockingham Motor Speedway, но не съм много сигурен. Бях за първи и последен (засега) път на гости на сестра ми и зет ми и за 50-та ми годишнина ми подариха шофирането. Не ми казаха точно, но май са платили около 180-200 паунда. Може да заявиш максимум до 5 автомобила, но и цената става по-висока с всяка нова кола. Имаше и други модели Ферари, Ламборгини, Мазерати и само 2 броя Макларън Ф1. Зет ми беше правил резервацията и беше избрал тези коли. До там отидохме с кола и пътувахме около час, но не ме пигай откъде сме минавали. Отсреща има и картинг писта. Имаше инструктаж (около 20 минути) и после по 3 обиколки с всяка кола - една опознавателна и после те оставят да натиснеш педала. Задължително си с инструктор в колата и за всяка кола беше различен. Този в Поршето ме остави да правя каквото си искам, но не направих нищо опасно, понеже да си призная малко се стреснах в началото като натиснах газта. Най-комфортно вози Астън Мартина, но пък то си е повече шосейна кола, а не бегачка и там не ми разрешиха да изключа системата за контрол в завой, така че с нея бях най-бавен. То и не направих нещо впечатляващо, защото натисках само на правите, но с Феро успях да стигна 270 (макар и за малко), което за мен си е постижение, тъй като съм имал само слаби коли.
    Абе има адреналин в изобилие, ама скъпичко излиза, но пък може би работиш за свестни пари и може да си го позволиш.
    Пожелавам ти го, страхотно е.

    Коментиран от #14

  • 13 Иван Вълчев

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Евгений Чавдаров":

    Да де само дето шефът им е един и същ от край време ;)
    Колкото до активите - Порше щеше да купува VAG, ама дойде кризата и минаха на план Б...
  • 14 Петър

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "ВАГ (почти Шумахер)":

    Разгледах им сайта, но Енцо или Ф1 нямат, а мен те двете ми бяха най-интересни. Иначе има и Астън и Ферари и Ламборгини, но не са нещо необикновено, ако може да се каже така де. Просто 360 и Гаярдо се срещат по-често, докато Енцо и Ф1 я видиш, я не. Но определено ако успея, ще си запиша час там. Иначе за 4 месеца напред са заети, а и транспорта ми е към 40 паунда.
    За сега не съм заработил, все още уча, но определено бих се разходил до там.

    Коментиран от #15

  • 15 ВАГ (почти Шумахер)

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Петър":

    Нали ти казах, че не съм сигурен дали е тази писта. Помня, че беше на изток, но ме возеха, като чувал картофи, пък и беше преди година, година и половина. А Ферото си беше Енцо, а Макларъна не го видях на живо. Имаше само снимки. Ламбото беше Галярдо - жълто и бяло. Мен доста ме затрудни левия волан и по-точно смяната на скоростите (само Мартина беше автоматик). Там доколкото разбрах има и възможност да караш и собствената си кола и тогава е без инструктор, но тази опция я има и на други по-малки писти. А и мен ме бяха записали доста по-рано. Станах свидетел и на това, как след опознавателната обиколка свалиха един от колата и не му дадоха да прави бързи обиколки. Нещо прецениха, че не става и може би ще му върнат част от парите. Зет ми също каза, че Феро се кара най-лесно за начинаещи.
    Пожелавам ти да се изучиш добре и после да си намериш добра работа (независимо къде), за да можеш от време на време да пускаш кранчето на адреналина на по-голям дебит.

    Коментиран от #27

  • 16 Евгений Чавдаров

    0 0 Отговор
    Мисля да си купя Порше 924 някой запознат ли е с материала.Имам няколко въпроса.

    Коментиран от #18

  • 17 Евгений Чавдаров

    0 0 Отговор
    Интересува ме най вече дали дава усещане за марката, усещане за бърз автомобил от по висок клас или е нещо като БМВ 318.Някой ако притежава този автомобил моля да ми каже дали си заслужава.
  • 18 520 zender

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Евгений Чавдаров":

    Ама какво 924-със 2.0-125кс или 2.5 и неговите разновидности.Разликата е в мощноста и динамиката,вероятно и в разхода на гориво.Двулитровия е двигател на Ауди с механичен инжекцион ако не се лъжа..Е със сигурност взема старта на 318...
  • 19 Евгений Чавдаров

    0 0 Отговор
    Този с двигател на Ауди 2.0-125 коня то мисля, че модела има много разновидности по отношение на двигателя има май и с боксер двигател а дава ли по различно усещане? Заслужава ли си парите у труда ?

    Коментиран от #20

  • 20 Марио

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Евгений Чавдаров":

    Ако ще е 924 да е S версията при нея има по-добро поведение и по-динамичен ПОРШЕ мотор. Струват около 3 000 лв +-500 лв. Не съм карал лично ,но знам че е добра. Иначе е най-добре да се изръсиш за 944 при което вече знаеш за какво плащаш :] Ама всичко си е с цената на Порше де сметките ще ти напомнят какво караш :D
  • 21 натурален българин

    0 0 Отговор
    взимай 911 австрийските не струват
  • 22 Евгений Чавдаров

    0 0 Отговор
    Ако имах пари и аз знам какво ще взема ама какво да се прави 944 е добър между другото по добре да се чака малко за истинско Порше место подобие само с надпис Порше.
  • 23 натурален българин

    0 0 Отговор
    щом пише значи е порше те никога не са правили компромис с колите си обаче ако искаш когато минаваш всички да се обръщат 944, 924 и 928 не вършат работа
  • 24 Евгений Чавдаров

    0 0 Отговор
    Знам, че не стават за салтанатлък но искам нещо за за себе си, нещо за душата заради усещането за спортен автомобил от по висок клас.Иначе 928 визуално може да не красив но е едно истинско Порше като се има предвид екстрите който притежава, конските сили дай боже на всеки такъв автомобил.
  • 25 VW Фен

    0 0 Отговор
    В последно време Порше набраха много скорост. Новия Бокстер е невероятен прогрес спрямо стария. Кайена е супер, а сега излиза и наточената дизелова версия. Изобщо, нещата вървят много добре за Порше...

    Коментиран от #26

  • 26 Дошо

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "VW Фен":

    Новия Боксер ще бъде Фолксваген с други тенекии с двигател на Фолксваген 1.6Т
  • 27 Петър

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "ВАГ (почти Шумахер) ":

    Ще потърся определено. И мерси много, успех и на теб :)