Last news in Fakti

28 Септември, 2012 11:40 3 108 4

Maserati възражда Ghibli

  • maserati-
  • ghibli-
  • levante-
  • париж 2012

Откриването на салона в Париж бе съпроводено от две интересни новини от Maserati. Италианският производител на суперавтомобили потвърди, че серийната версия на всъдехода Kubang ще носи името Levante, а инженерите на компанията вече работят над нов модел от горния сегмент на средния клас.

Бъдещият седан ще бъде позициониран под лимузината Quattroporte и ще позволи на Maserati да предложи директен съперник на модели като BMW 6e Grand Coupe и Mercedes-Benz CLS. Италианците обявиха, че за целта смятат да възродят името Ghibli, което носят едни от най-прочутите спортни купета и кабриолети на компанията между 1963 и 1973-а, както и за кратко през 1992-1997 г.

Изненадващото решение за преименуването на Kubang също си има историческо обяснение. През 1914 г. братя Мазерати основават компанията си на улица "Емилиа Леванте" в Болоня, а честването на вековния юбилей на марката съвпада с дебюта на първия всъдеход в историята й. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скъпи, Дядо Коледа...

    0 0 Отговор
    Искам ги и двете! Надявам се, ако не за тази, за следващата коледа да бъдат в гаража ми.
  • 2 Скъпи, Дядо Коледа...

    0 0 Отговор
    Ако можех да си ги позволя, нямаше да се замислям и за секунда дали да ги притежавам ...
  • 3 mmmmmmmm

    0 0 Отговор
    Седана е страхотен. Много красив и изискан ... Определено радва окото. Дано да го сложат на поточната линия :).
  • 4 1234567

    0 0 Отговор
    Хубав е модела ,но да му измислят друга име . Та това няма нищо общо с Гибли поне да имаше някакви препатки с предишния модел.