27 Октомври, 2012 09:00 20 091 30

2.38 млн. евро за първата Pagani Huayra

  • pagani-
  • huayra

 

Дилърският център на Pagani в Щутгарт изложи за продажба първата бройка от серийния суперкар Pagani Huayra. Цената на автомобила с всички данъци и налози е 2.38 млн евро. Суперкарът е със специална табела, на която е обозначен сериен номер 1.
 
Автомобилът е направен през месец юни тази година, а заводските тестове са извършени лично от собственика на компанията Хорацио Пагани. Купето е боядисано в червен основен цвят и е оборудвано с карбон-керамични спирачни апарати.
 
Генерацията е титанова, а още от екстрите включват уникална навигационна система, камера за заден ход, кожен салон и специална система за преминаване през "легнали полицаи". Последната при необходимост повдига носа на автомобила.
 
Pagani Huayra е оборудван с шестлитров дванайсетцилиндров двигател, който разполага с максимална мощност от 700 к.с. Този високотехнологичен агрегат работи съвместно със седемстепенна роботизирана скоростна кутия.
 
Динамичните характеристики на Pagani Huayra също са доста впечатляващи. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3.3 секунди, а максималната скорост е 370 км/ч. Тази година от фабриката ще бъдат произведени 33 бройки, а през 2013-а - 40.
 
Цените на най-базовите модели ще стартират от един млн. евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професионална идеи

    1 1 Отговор
    кенеф ....

    Коментиран от #21

  • 2 VW GOLF 4

    1 1 Отговор
    аз голяма разлика със Зонда-та не виждам, освен задните стопове

    Коментиран от #4

  • 3 Робин

    1 0 Отговор
    Струва си! Само парите от къде да намеря............?
  • 4 PlimP

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "VW GOLF 4":

    2, а с ПРЕДНИТЕ СТОПОВЕ, как седят нещата :D, лафчееее
  • 5 Кофти

    1 2 Отговор
    Само се загледайте хубаво в дизайна: Ферари Енцо + Макларън Ф1 = тази Зонда.

    Коментиран от #6

  • 6 ЛУДОСТ

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Кофти":

    Всички крадат от ферари, даже не го крият, а се гордеят от това. Ако погледнеш и страничната линия на Макларън ф1 лесно ще разпознаеш линията на ферари отпреди 5-10-20-30-40-50 години.
  • 7 Евлоги

    1 0 Отговор
    "Суперкарът"... каква е тази дума? Български превод няма ли си, че се ползват такива ?!
  • 8 Росен Николов

    1 1 Отговор
    Два милиона евро за кола...........бих си купил зазка, но толкова пари за кола си е чиста лудост, за тези пари трябва да може да излиза и в околоземна орбита.
    И ми е интересно какъв ли пробег има, на колко се сменя съединител.....колко туби трябва да си носи допълнително човек ако реши да измине примерно 400 км. без да спира на бензиностанция

    Коментиран от #9

  • 9 Maurice

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Росен Николов":

    Човече,никой не те кара да си купуваш този автомобил! Специално заради теб,хората по света са създали около 8691 различни автомобила,които са на много по-ниска цена,изглеждат по-добре от запорожец и изминават над 1000 километра с един резервоар. Защо на българите никога няма угодия,когато света е толкова щедър и има такъв голям избор за всичко.Аз ако печелех 1000 пъти повече от колкото сега,с удоволствие бих си купил автомобил за 2,38 милиона.Просто имам страст към автомобилите. Пий едно домашно вино,а ако още не е станало,прекарай няколко часа в нета,за да намериш кола като за теб.
  • 10 Пешо

    1 0 Отговор
    Като ги пуснат с фабрична газова уредба ще се позамисля ...
  • 11 ahaha

    1 3 Отговор
    Pri 40 000lv za Carerra 3 v Sofia.... nikogi6 nema a si zemem papugani zonononda :) Tova v koi magazin mu prodavat nakladkite v Kaspi4an li imat service? Ili v Sofia neide da imat sve6ti i remuk za papagani?
  • 12 gost

    1 2 Отговор
    Ми, не си струва според мен. Навигация, кожен салон и камера... ОнЕкални екстри:) Динамичните показатели също не са извънземни. Да, бърза е и красива, но 2 300 000+ евра... Мисля, че за тези пари, човек може да си купи Ферари, Ламборгини, Порше и ГТР, че и да му останат.

    Коментиран от #14

  • 13 ahaha

    1 0 Отговор
    http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11250676992138674&f1=details&slink=117j8i

    klo mui? pagani magani...... s ostanaite pari 6te jiveia 45 godini sus 100 000lv na godina = 8000/mesetz.
  • 14 Робин

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "gost":

    И все пак ако беше милиардер, и си падаш по високите скорости, вероятно щеше да искаш да имаш и тази кола, а не някакви си масови ферарита и ламборгинита, дето ги карат мизерните милионери.
  • 15 яко

    1 0 Отговор
    жалко, че тая марка нямат преставителство в русе. тука има само стандартните салони като мерцедес, явно пак мерцедес ще планувам да си купя, преди пак тъй планувах

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Shmeker

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "яко":

    Тая кола и да я имаш ти трябва и писта за да й се накефиш както трябва.
  • 17 Народен

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "яко":

    Ако ще даваш милиони за автомобил за удоволствие, надали липсата на представителство в Русе ще те спре да си я купиш... В кой век живеем? Да не говорим, че след като се поръчат, тези автомобили се чакат период от време...
  • 18 руси

    0 1 Отговор
    toooa paa:D 4udi se dali da si kupi pagani i poneje nqma predstavitelstvo v ruse 6e si zeme mercedes :D :D :D aaa e.asi sme6nika lele... :X
  • 19 IVO

    1 0 Отговор
    Kvi sa tia ogledala ve . Nishto osobenno ne vijdam . Samo cenata i specialna . Kolkoto 2 Bugatita Vaeron , ujas . Daje GTR-A she ja izjade na starta.
  • 20 GLL

    0 0 Отговор
    Не схвана ли сарказма? Преди ПЛАНУВАХ Мерцедес, сега пак ПЛАНУВАМ.
  • 21 Хулиган

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Професионална идеи":

    1во в Сърбия си пишат на кирлица и латиница - както искат,а НИЕ не сме такива. В Н.Р.Б-я се пише само на КИРИЛИЦА!!!! Другото е т..ак. Научете се да пишете само на кирилица и то грамотно! Зачитайте Българската азбука.

    2-ро: Тази цена е само за ПЪРВАТА бройка :) Базовата е с 2.38 пъти по-малка. Наколатащеисложимегаз,задаможемдаязареждамеикарамеакосиякупимеслед20-30г
    Това горното, ако го прочете някой, който не пише на кирилица или неграмотно, е за да му стане ясно как се чете написаното от тях от останалите.

    Коментиран от #24

  • 22 2324

    0 0 Отговор
    Smeshnomiekaksesmenivremeto:)
  • 23 D0t Dr01D

    0 0 Отговор
    Поганая хуяра. =D
  • 24 Капиталист

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Хулиган":

    Не знам за теб, но аз от има-няма 22 години живея в Р.Б, а не в Н.Р.Б! Айде със здраве и който не може да си позволи колицата, да не пише глупости. ;)
  • 25 Japoneze

    0 0 Отговор
    Този път Мистър Пагани се уля-хубави са му колите-каквото научил за шасита от Ферари и му сложил МерцедесАМГ мотор,чудно колко ще продаде-има доста хора които могат да си я позволят.
    В технологично отношение -може и с по-малко да се купи подобно качество!
  • 26 Христо Ковачев

    1 0 Отговор
    С ТИЯ ОГЛЕДАЛА ЦЕНАТА БЪРЗО ЩЕ Й ПАДНЕ
  • 27 кик

    0 0 Отговор
    невероятно грозна барака....струва 5 млн лева..абсурдза тези пари и с 1/20 такъв тунинг ще си направя 4е ще е по във всяко отношение
  • 28 иво с

    1 0 Отговор
    Пак се уверявам, че управия нямааа трябва ли само глупости да пишете, да спамите и да обиждате, като не ви харесва нещо или завижате, че не можете да си го позволите просто подминете. Като само евтиния и спестявания са ви в главата "аз ако имах 5 милиона едиси кво щях да направа, тва е боклук" ми кой ви е спрял изкарайте и да видим какво ще направите... аз съм на 15 години уча здраво и си изкарвам пари сам не, че нашите нямат доста са добре даже просто не искам да завися от когото и да било. Писнало ми е хора на 20,30,40 години само да мрънкат, че нямало работа как може кележ на 15 да изкарва по 300лв. на месец а един възрастен да го мързи и само да се оплаква. Влезте малко в час бе хора, дори чужбина не е решение щом майка ми, баща ми и брат ми изкарват пре достатъчно пари в бг значи секи може.....
  • 29 optimista

    0 0 Отговор
    абе дати кажа не е така ама хич не си прав е ако бащати и майкати са мошеници може да изкарват и тука пари самоче факта е че работника тука с заплата от 290 до към 600 лв няма как да живее нормално при тези цени на стоките такаче мисли малко поне преди да говориш излагаш се хората неса тъпи знаят на кое разглезено дете родителите са добре такаче неми претендирай че е с работа
  • 30 Minuvach

    0 0 Отговор
    Е не е като Пасат комби, от където и да го погледнеш. :).. даже и като 220CDI не е.
    Всъщност е една от най-великите коли за момента.
    Отличен 6+ за Пагани и компания,за това произведение на изкуството.
    А че няма да можем да си я купим... сигурно няма. По същия начин няма да можеш да си купиш Мона Лиза , това обаче няма общо с величието на картината.