Last news in Fakti

14 Ноември, 2012 11:12 8 125 21

Купуват ли германците Lada?

  • lada-
  • priora-
  • granta-
  • kalina

 

Отговорът на този въпрос едва ли ще се хареса на почитателите на руската класика. Едно интересно проучване, направено от немското автомобилно издание Auto Motor und Sport показва, че немците все по-рядко стават собственици на руски автомобили.
 
Потвърждение на този факт е статистиката за месец октомври 2012 година, която сочи, че за този период на територията на Германия са продадени само 3 автомобила Lada Kalina и 3 - Lada Priora. Продажбите на двата модела се сравняват с тези на Lamborghini Aventador и Aston Martin DB9.
 
Впрочем, този анти рейтинг не се оглавява от Lada. Отзад напред руската марка е на трето място по продажби за миналия месец. Второто място в антикласацията с по две продадени коли се държи от Citroen C-Crosser, Lamborghini Gallardo, Aston Martin Virage, Aston Martin DBS, Maseratti Quattroporte и Subaru Impreza, 
 
Водачи само с по един продаден автомобил през изминалия месец са Wiesmann GT, Subaru BRZ, Lexus LFA, Aston Martin Rapide, Rolls-Royce Phantom, Rolls-Royce Ghost и Bentley Mulsanne. Повечето модели са екзотика или прекалено скъпи, но е странно попадането в тази класация на масови марки като Citroen, например.
 
За девет месеца от началото на годината, руската марка Lada е успяла да реализира в Германия 44 автомобила Lada Kalina и 58 - Lada Priora. На фона на тези резултати за мнозина от специалистите е странно намерението на АвтоВАЗ да стартира вноса в Германия на новия си нискобюджетен модел Granta.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил

    0 1 Отговор
    Тази лада на долната снимка е по хубава,по качествена,по икономична и по бърза от голф 6 и 7 базов бодел!!!!

    Коментиран от #2

  • 2 anhhhhhhhhh

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Кирил":

    ААААААААААААААААААААААААхахахахахахахаххахахаххахаххахахахахаха НЕДЕЙ ТАКА, не бях седнал хубаво на фотьойла и щях да падна!!!!!!!!!!
  • 3 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    Тая статия пак ще направи сто коментара!
    Много са харесвани тези за ЛАДА.
  • 4 аз

    1 2 Отговор
    Ама знаете ли на кого са продадени тези 3 автомобила? Единият е на немска фирма за краш тестове- за да докажат, че това е самоубийствен автомобил за камикадзета, а другите два за филмовият им гигант- за да снимат някой друг филм , където да потрошат ладите без задръжки.
  • 5 кик

    8 1 Отговор
    вси4ки руски коли са абсолютни боклуци
  • 6 Бай Онзи

    1 2 Отговор
    Не! Ако ми подарят някоя нова лада ще я покарам малко!
    Но да дам пари за нея - абсурд!
  • 7 Лада

    1 0 Отговор
    Защо не се купува в Германия, просто - няма реклама, лош спомен от миналото и най богата държава в Европа, имат си пътища и не ги интресуват толкова неща като здравина на ходова част и евтин ремонт, просто защото не им се налага толкова.
    Дачия какво, имаше агресивна реклама, удари кризата, дотациите за нови коли и се продадоха доста и там и после какво... вече Логан седан не се и предлага в Германия. Продават се основно работни магарета МЦВ и Дъстър за бедни германци дето нямат за джип, новото си е все пак ново.
    Малко по на изток в мизерията където сме ние Лада е идеалната кола, затова се произвежда в тоя си вид и на тая цена... ако беше няколко класи по нагоре нямаше да струва 14-20000лв. Не че немогът да я направят, могът ама защо, има доста други които го правят...
  • 8 Стефан Никодимов

    1 0 Отговор
    Всъщност, това че C-Crosser-a има изобщо продажби мен ме изненадва, защото той вече не се произвежда, съответно не се и продава, така че каквито бройки са отчетени са били на изчерпване.
  • 9 Катерицата

    3 1 Отговор
    И германците вече разбраха, че ситроен са пълни боклуци.
  • 10 buhalov

    1 0 Отговор
    В бензиностанция на EKO България, в София ул.Каменоделска, успяха да съберат 50.11литра в резервоар 47литра.
    А и да не забравя - в резервоара имаше поне 7литра /не беше светанала лампата за резервата/
    Многократните ми опити да се свържа с някой от фирмата се оказаха неуспешни.
    Обяснението на управителката беше уникално: "Г-не засечете и ще видите, че ще изминете повече километри"
    Дами и Господа не знам от кой край на света сте, но има една хубава дума :ТРАГИКОМЕДИЯ

    Коментиран от #11, #21

  • 11 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "buhalov":

    Мен в 5литрова туба са ми събирали 7 литра на Шел
  • 12 Japoneze

    1 0 Отговор
    Хавремето купуваха 2107 защото бяха без пари със задно предаване-и теглеха каравани и ремаркета с тях -вместо кон!Сега тия Лади с предно предаване само-не съм и по вкуса!
  • 13 bosshoss

    0 1 Отговор
    скрап
  • 14 hienata

    1 0 Отговор
    До коментар #10 от " buhalov":

    На мен в 30 л бутилка ми сипаха 33 л пропан-бутан,но след 5 минутна гоненица около колонката и обещания за скалпиране и т.н. от моя страна, се разбрахме аз да платя 20 литра,а останалото да го платят намиращите се на работа.
    Относно статията нищо чудно, те германците са си националисти (макар да се обиждат ако ги наречеш така), ще платят и повече за немска кола. Другият проблем е ,че Лада се облага с такси защото не е продукт на ЕС т.е. за същите пари могат да си купят Шкода Рапид или Пежо 301 (по-добри коли от Лада)
  • 15 драйвър

    1 0 Отговор
    Кой , по дяволите , ще купи тези грозотии ?! Само вижте на какво прилича Приора , старата коруба с някакви странни фарове като от друг модел , изглежда като катастрофирала отпред . Калина пък е върху талигата на Клио 1или 2 май беше малко по-добре изглежда , ама за 1993година , а не за 2013 г. Само пенсиониран агент на ЩАЗИ би си купил такъв автомобил от носталгия и политически подбуди !!!

    Коментиран от #16

  • 16 Лада

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "драйвър":

    Приора е в продажба от 2007-ма, калина от 2004-та в този си вид. Не са нов модел, и за тия пари какво очаквате...
    Е това не мога да разбера на нашенеца все му е скъпо като купува, пък като продава нещо все му е евтино го дава. И пак казвам - претенциите за тоя край на света повечето хора могът да си ги оставят наум само... защото ресурса им стига да си купят обикновено само гумите с джантите от тая лада, ама иначе всичко разбират...

    Коментиран от #20

  • 17 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    az tarkalqm edna lada 1.3 karburator i mislq za 4ist barter za nqkoq s klasa do 3000$ ladata q prodavam za 3000$ ima sopotska gazova i novi tasove
  • 18 ехооо

    1 0 Отговор
    Само някой от ГДР-то може да си купи такъв боклук. Някой дърт комунист, дето си спомня с умиление, че някога са били на власт.
  • 19 galaxy

    1 0 Отговор
    Тази кола е Голям Срам за Русия. Дори и стедентчета от Техническия университет в София, ако се хванат ще направят нещо много по-добро.
  • 20 драйвър

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Лада":

    Къде прочете в поста ми нещо за цена и пари ? Коментирам само ужасния външен вид и това ,че са морално остарели тези бангии. Аз съм имал Лада Самара 1500 от нова и повече такъв руски анти-автомобил няма да пипна , а камо ли да си купя без значение , че ги продават на цената на един скъп велосипед или ги подаряват.
  • 21 бате Ицо

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "buhalov":

    Същият номер са ми правили на Шел в Пловдив - без да ми е свършила газта(разбирай поне 3-4 литра в наличност) в 25 -литровата ми бутилка се събраха 27 литра газ!!