Last news in Fakti

16 Ноември, 2012 11:21 4 246 14

Maserati ще представи Ghibli в Шанхай

  • maserati-
  • ghibli-
  • шанхай 2013-
  • женева 2013

По-малкият брат на Quattroporte ще дебютира на автосалона в Шанхай, твърди публикация в Automotive News. Ghibli може да бъде представен и в Женева, но което и изложение да изберат от Maserati, новото попълнение в гамата им със сигурност ще стъпи на пазара до средата на следващата година.

Петметровият италиански седан ще се произвежда в бившата фабрика на Carrozzeria Bertone, която FIAT купи преди три години. Ghibli ще мери сили с Audi A6, BMW 5er r Mercedes E-Klasse.

Новото Maserati използва същата платформа, на която са построени Chrysler 300 и Dodge Charger. Все още няма 100-процентова яснота с какви двигатели ще се оборудва моделът. Най-вероятните кандидати засега са турбинираният V6 Pentastar с 395 к.с. и V-образният осмак на Ferrari с обем 3.8 литра и мощност 495 коня.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 М_SUx

    1 0 Отговор
    Супер, ще го избера пред немската тройка, не защото е по-добър технически, а защото на хората им писна да гледат 5ци, Е класи, А6ци и всички други сродни. Колко от вас като видят МЛ или Q7 или Х5 се заглеждат, тук вече са нещо обикновено.... спомням си като видях първата Q7-ца..... 3 дни говорих за нея, а в момента не мога да я понасям и ми се драйфа от нея.

    Коментиран от #2, #5, #7

  • 2 John Doe

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "М_SUx":

    Много прав.
  • 3 Киро

    0 1 Отговор
    Ама разбира се, италианска кола с американска платформа на 8 години, която пък е вариант на десетгодишния Mercedes W211 - със сигурност ще има грандиозен успех! Смешници
  • 4 diviner

    1 0 Отговор
    До "Киро":
    Смешникът си ти!!! Истината е, че изобщо не е ясно нито на каква платформа ще е, нито как ще изглежда, нито с какви мотори ще бъде. Ясно е само, че ще има такъв модел. Освен това, айде първо иди се ограмоти по въпроса за това що е то платформа и необходимо ли е да се проектира нова за всеки нов модел, както и за средния живот на една успешна платформа в автомобилостроенето. Тогава ще ти стане ясно, че говориш идиотщини - чути недочути от тук и там. Твърдението, че ще се ползва платформата на Мерцедес датира от пет години и беше пуснато първо във вразка с по онова време планираната за проектиране Алфа Джулия. Едва ли положението ще е такова с това ново Мазерати. Що се отнася до двигателя на Пентастар, трябва да ти кажа, че това е изключително успешен двигател - двигател на годината за миналата година - и не виждам защо да не се ползва след като така и така компанията е вече фактически тяхна. И вземи си провери списъка със заводи на Мерцедес и после ми обяснявай за немски, италиански и американски коли. Има по-голмяма вероятност да спечелиш от Тото-то, отколкото да улучиш нов Мерцедес, произведен в Германия. Ще е или мексикански или китайски или, в най-добрия случай, малоазийски. Но най-вероятно е да е мексикански. При това дори суровините няма да са немски - произвеждат си ги изцяло в Мексико. Така че да, определено ще предпочета италианска кола, на изпитана немска платформа, произведена в Италия или САЩ, пред нещо - неясно какво - произведено от маймуни в Мексико. Ако си ходил някога в Америка, ще знаеш, че от латиносите по-мързеливи и неточни работници няма!

    Коментиран от #9

  • 5 Красимир Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "М_SUx":

    Ако тука се напълни с този модел в което обаче се съмнявам,пак ще ти писне да го гледаш и нормално като всяко ново нещо винаги ти е интересно,а и тези модели които си изброил са доста старички вече и имат по 4-5 поколения .
  • 6 Крум Янкулов

    0 0 Отговор
    прекрасна кола
  • 7 520 zender

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "М_SUx":

    Истнината е че ти е писнало да гледаш ГОЛЯМЯТА ТРОЙКА,но пък това е качествена немска стока-кара се-това е.Особенно Е-клас и БМВ5.Кога ще срешнеш подобно Мазерати или пък ксаквото и да е Мазерати по пътищата.То е екзотика и не ти го препоръчвам.Що-ми щото е все едно да подържаш Ферари.Затова.И като приказват за Мазерати GHIBILI че е конкурент на БМВ5 мога да изкарам поне 2 двигатела които ще засенчат споменатите двигатели на италианците.Зада пробиеш горния премиум клас в Европа обаче задължително ти е нужен и непобедим дизелов агрегат.И точно там Мазерати го закъсват.НЕВЕРОЯТНО-Точно италианците които са измислили комън-реила нямат алтернатива на бемемвейския 3.0тд.Ми тогава за каква конкуренция става на въпрос а...Отсега е ясно -това Мазерати ще удари на камък.Ще се копува но ще бъде екзотика-вероятно неговите собственици ще ценят това но пък тогава и дума да не става въпрос за конкуренция на А6 Е-клас или серия 5.
  • 8 ITALIA

    0 0 Отговор
    Стига с тези BMW-та и мерцедеси,тука става въпрос за нещо истинско не за сиви и безлични автомобили.Една прекрасна кола която само Италианците могат да направят.

    Коментиран от #10

  • 9 Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "diviner":

    Едва ли има смисъл да се обяснява на очевиден сектант, но от дивотиите, които си избълвал толкова пространно, получих сърбеж по ръцете. Та по ред на номерата:
    - В текста съвсем ясно се посочва каква платформа ще ползва моделът - същата като на "Lancia" Thema. Носи името LX platform и е разработена от Chrysler през 2003 г. със заимстването на множество компоненти от Mercedes-Benz W211, който пък е проектиран в края на 90-те години.
    - Не знам каква врАзка сънуваш между Alfa Giulia и Mercedes-Benz. Говорим за платформа от горния сегмент на средния клас със задно предаване. Giulia трябва да замести 159-ката, която има напречен мотор и предно предаване - като повечето модели в този сегмент.
    - Не, съвсем не е нужно да се разработва нова платформа за всеки следващ модел. Само че за елитна италианска марка да ползва десетгодишна немска платформа, ашладисана от детройтските корифеи, с едничката цел да спести средства, е най-сигурният начин да прее.еш и продукта, и имиджа си. Това Maserati ще го докаже нагледно, както се случва с второто поколение на Quattroporte, от което са продадени точно 14 (четиринайсет) бройки. Причината? Отдолу е Citroen SM.
    - Pentastar е обявен за двигател на годината от американската Ward Auto. Такъв двигател няма да срещнеш в класацията International Engine of the Year, където се съревновават истинските играчи. Всъщност единственото споменаване на името Chrysler в архивите на IEOTY датира от 1999 г. в категорията концепции съвместно с Daimler, когато двете компании бяха една.
    - Не съм чувал някъде в Мала Азия да се произвежда Mercedes-Benz. Допускам, че си имал предвид Малайзия. Прилагателното е "малайзийски", а не "малоазийски". В същата връзка, освен в Мичиган двигателите Pentastar се произвеждат в Салтийо, Мексико. Maserati с платформа от Chrysler W211 и мексикански мотор! Ако все още си готов да платиш примерно 100 000 евро за такава комбинация - действай.
    На мен просто ми е тъжно, че от много тарикатлък тоя грездей Маркионе ще погребе поредна легенда в портфолиото на Fiat.
  • 10 520 zender

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ITALIA":

    Да бе така е-само че както казах и преди става въпрос за екзотика.Просто изобщо не става въпрос за реална конкуренция на голямата немска тройка в класа си.И потдържам тезата си че БМВ има поне два двигатела които конкурират тези които са афиширани за Мазерати.Кои са те ли-Еми например 4.4 туин турбо-404кс или 4.4 -битурбо 560кс.-горат твърде малко спрямо мощноста си...
  • 11 ITALIA

    0 0 Отговор
    Като са толкова добри с направата на спортни автомибили къде са във формула1,нещо не ги виждам.
  • 12 VVV

    0 0 Отговор
    Super ne6o novo !!!
  • 13 1234567

    0 0 Отговор
    Дано не се изгаврят с името "гибли" така. Не носи и 1-на 10-та от харизмата и стойката на старото Гибли
  • 14 Бял човек

    0 0 Отговор
    Че защо в Шанхай
    В Бусманци на правата на Околовръстното са най-големите разбирачи
    Четох го по форумите - от старото матр'ял няма по-убаво
    Т'ва баварец 99-а, т'ва Гоуф 3 ГТИ, т'ва Астра с джанти петолъчки
    Какъв Шанхай, дайте го в Бусманци