Last news in Fakti

18 Ноември, 2012 10:33 31 953 69

BMW пуска евтин седан с предно предаване

  • bmw-
  • 1er

 

Недискретна, но доста любопитна информация плъзна в интернет пространството. Става дума за слухове, според които баварците се готвят да пуснат още една разновидност на новата си серия 1. Появата на пазара на този автомобил се очаква да стане през 2016 година.
 
Относно техническата страна на компактния седан не се знае много. Известно е обаче, че автомобилът ще е с нетипичното за марката предно предаване. Още нещо любопитно и нестандартно за BMW са двигателите. Те ще са трицилиндрови с мощност от 95 до 150 к.с.
 
Ще припомним, че по време на автомобилното изложение в Париж тази година, германската марка показа концепцията Active Tourer, която е с предно предаване и се явява предшественик на BMW 1 GT. Тогава обаче никой не каза и дума за седан с предно предаване.
 
Според анализатори тази стъпка (компактен седан с предно предаване и трицилиндрови мотори) е напълно възможна от страна на BMW, защото по този начин те ще запълнят още една пазарна ниша. Автомобили с подобна концепция са едни от най-търсените на големи пазари като Русия и Китай.
 
Що се отнася до цената на компактния седан, то имайки предвид премиум сегмента, в който се позиционира марката, се спекулира с доста атрактивна сума. Става дума за цена от 24 000 евро. Ако това стане, то новото 1er ще е по-евтино от третата серия с около 4 000 евро и ще се превърне в най-евтиния седан на BMW.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tito

    1 1 Отговор
    Ще клекнат няма начин. Ще пуснат кола с предно.
  • 2 wulkan

    0 0 Отговор
    Ами хубаво!
  • 3 ккл

    2 1 Отговор
    Ми те си клекнаха вече, пуснаха три цилиндров двигател, съвместно уж правят разни двигателчета с PSA. Конфекция са си вече, жалко.
  • 4 Mask

    1 1 Отговор
    Уникална кола ще е това. Въпреки, че е по-малка, точно тази кола ще стане убиеца на модели като Джета, Ауди А4 и т.н.
  • 5 БМВ-фен

    1 0 Отговор
    НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
  • 6 ram

    1 0 Отговор
    вие не сте добре бее, кой е клекнал , вие можете ли да мислите ??? хората са решили да направят по подходящ автомобил за хора с по-малки възможности , които не могат да си позволят скъпа кола и след това харчеща много !! а колкото до трицилиндровите зверчета мога да ви кажа, че те са едни от разтегливите и дори турбинирани двигатели, дават нисък разход на гориво и пак си вървят стабилно ;)
  • 7 Парадокс

    1 0 Отговор
    И със средно да пуснат, се ми е тая
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Малкия Джо

    4 1 Отговор
    БМВ ОБЪРНАХА РЕЗБАТА
  • 10 fdsg

    3 1 Отговор
    СРАМ
  • 11 Opel ASCONA

    2 1 Отговор
    haha bmw sa v bezizhodica.Shtom trugvat kum takiva radikalni promeni,neshtata za tqh ne vurvqt dobre.To si e i taka az dovolen 4ovek ot BMW ne sam chuval.Haresvat gi tiq koito gi nqmat i si mislqt 4e sa mn barovski(ciganski)

    Коментиран от #15, #16, #19

  • 12 Бай Гън

    1 0 Отговор
    Колко е разликата в цената между предна и задно предаване.А разликата между 1ца и 3ка.А между нормален двигател и 3 цилиндров.Като се вземе предвид всичко май хич не е евтина.
  • 13 Дърт Пражак

    1 1 Отговор
    Отдавна съм фен на марката и, честно казано, нямам нищо против новата добра идея на ръководството на концерна. Има пазари за разработване и ако се търси това, това трябва да се произвежда - с оглед продажбите! Аз, лично, си карам обикновен седан от 2002, 3-та серия, бензинов мотор, много приятно автомобилче, макар и да се харесва повече на жена ми заради компактните размери. Шофирах и едно Алпина, битурбо от близките една-две години, прекрасен автомобил, изключвайки жестокия разход, но който си купува БМВ може да си го позволи. На пазара има много голямо, дори огромно изобилие от машини, избор - невероятен и да се плюеме по форумите заради симпатиите и пристрастията към определена марка е безмислено. То показва само индивиди, нямащи какво да правят и избиващи комплекси, без по същество да оценяват високо който и да е автомобил! Още повече, в масовият случай иде реч за ПКВ на старо - повече от 6 - 8 години, от който са извадени всички резерви и започват сериозните ремонти. И Опел Аскона така - вероятно се ядосва, че няма пари за ново БМВ, все пак премиум марка и го удря на подигравки, прикривайки своята завист и комплексираност! Не така, бе, момче, че се повредиш! Карай си спокойно Асконата, щом върви и не надничай за чуждите жени и коли - щом е втора употреба и евтина, то със сигурност има сериозен дефект! От мене толкова...
  • 14 триста итридесети

    1 2 Отговор
    кое му е лошото, който иска предно, който иска - задно, има за всички, аз съм си за задното с шестака

    Коментиран от #17

  • 15 520 zender

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Opel ASCONA":

    Незнам какво да ти кажа бе мен.Ако за теб върха на автомобилостроенето е ОПЕЛ АСКОНА ,то просто не мога да разбера защо изобщо коментираш марка автомобили които са от друго измерение спрямо твоето возило.Не искам да те обиждам-ти го направи сам с изказването си.
  • 16 Solidstate

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Opel ASCONA":

    Opel ASCONA Аз пък не съм чул тези които имат БМВта да се оплаквт. Аз лично имам и напротив много съм доволен. Истината е ,че чувството да седиш в БМВ е съвсем различно от колкото да седя в ОПЕЛ. Карайте си ръждавите Опели а оставете класното на нас.
  • 17 520 zender

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "триста итридесети":

    Нека да си го кажем-и двамата не удобряваме идеята на БМВ да изкарат модел с предно предаване.Много добре знаеш че истинското БМВ е със шестак и задно.В крайна сметка бих предпочел четирицилиндрово със турбо и задно.Последната 3-та серия демонстрира как по-точно трябва да се правят нещата като взе първо място в класа си за златния волан както и печели тестове в Ауто Билд.

    Коментиран от #41

  • 18 Камен

    0 1 Отговор
    СРАМ и ПОЗОР!!! Мercedes се развалиха с A,B,R класи....Porsche се усраха с разни SUV-чета и Panamerа...Сега и BMW почнаха да ''обмислят'' концепцията с предно...Я се стегнете там в Мюнхен-това да не е ви Dacia,та да е евтино и с предно !!!
  • 19 Е36 323I

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Opel ASCONA":

    То се вижда колко се кара Опел и колко се карат бмв-та.Едната марка е пред фалит а другата просперира.
  • 20 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    Еми това е бъдещето. Нищо стойностно всички копират успеха на Тойота и Фолксваген за атака по всички сегменти с купища марки и модели . И отделят луксозния клас в собствени или нови марки или придобити луксозни такива .
  • 21 Иво

    0 0 Отговор
    до Иван
    Господинов
    Кой копира фолксваген бе ?? Те копират, от колко години японците и италианците произвеждат малолитражки с много коне ??? VW до последно произвеждаха коли 2.0 с под 200 коня ?? И техния най-голям боклук е бензиновия им 1.4 турбо, за който буталата и турбините са консуматив за всяка смяна на масло. Един приятел работеше във VW и там яко им връщаха този боклук блокирал !
  • 22 Иво

    1 1 Отговор
    до всички фенове на бмв, не мислете, че като карате бмв то е супер здрав автомобил, чупи се наравно със всички останали, а мерцедесите гният повече от опелите. Това, че колата предлага по висок комфорт в салона не я прави по читава. И тя на 70 80 000 километра по нашите пътища си тропа, и тя ще пазарува евтини чарколяци, понеже феновете на бмв са масово кредитни милионери(не съм видял собственик на бмв с пари, всички си хвърлят парите да ги правят и не ги карат а ги гледат пред блока колко са лачени)

    Коментиран от #23, #30

  • 23 520 зендер

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Иво":

    Ти ся кво,даваш ми акъл кво да мисля ли.Не ми казвай какво да мисля за БМВ щото аз имам два броя и ги потдържам в отлично състояние.Все ми е тая какъв собственик на БМВ си видял и какъв не.Достатъчно комплексиран си момко..
  • 24 Иво

    1 1 Отговор
    пич ако бях комплексар щях да си взема бмв 520(харчи много върви малко понеже му е тежко купето и щях да му сложа газ и да сипвам по 10 лв )
    Понеже не съм комплексар си карам малолитражката на бензин, сравнително нова кола, харчи ми малко и ми е нисък данъка ( за това че върви до 100 наравно с 520 е39 няма да го коментирам изобщо)
    Хайде със здраве, ходи сваляй жени с кола понеже не можеш да ги заговориш (поне малките лигли се лепят на бмв както е полепнала калта по стелките на колата ти)

    Коментиран от #25, #39, #64

  • 25 520 zender

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Иво":

    Малко съм по-голям от тебе и не свалям жени с колата-мога го и без нея.Второ-на газ не карам.Трето-твойта колица нито возията на БМВ5 има нито пък каквото и да било.Не че е лошо да караш малолитражка-всеки все пак си прави сметката.Но пък като си правиш сметката,хайде се не ми се прави на състезател.Четвърто-от последното ти изречение си личи колко си нещастен-просто комплексар.
  • 26 Коко Мартинов

    1 0 Отговор
    По-спокойно бе хора ще си докарате някой инсулт....Всеки знае,че колкото му е голяма чергата толкова се шири и толкова,някой имат пари за висок клас кола други не...Както и в случая на който не му харесва,че ще вадят БМВ с предно предаване живот и здраве като събере достатъчно ще си купи друг модел със задно не виждам какъв е проблема... Сайта е за автомобили и що годе добри коментари а тука се обръща всеки път на караници сякаш гледам второкласници да се карат за закуски.Айде със здраве.
  • 27 бате Ицо

    0 0 Отговор
    Евтин и баварец - немислимо,ама никой не е казал,че е за всеки!
  • 28 натурален българин

    1 0 Отговор
    аз например харесвам bmv но никога няма да си купя защото не съм фен на задното предаване защото тук зимата е сериозна а предното е по проходимо а за 6 цилиндъра да не говорим според мен 1.6 кубика е най-сполучливата комбинация на мощност и икономия за това бих си купил такова баварче което да има духа и вида на марката но е проходимо и икономично а за тези с парите мога да кажа само спокойно има и мощни баварци със задно които няма да спрат да се произвеждат за да дрифтите по тротоарите и да пълните моргите с омачкани ламарини
  • 29 джаро

    0 0 Отговор
    do ivo,napravi mi vpe4atlenie tova 4e neizkash da si kompleksar a samoto ti izkazvane e kompleksarsko,malolitrajkata ti varvqla kolkoto e39 (dori i kogato ne si drogiran?) seriozno?! bmw sa hubavi koli
    ne si dlujen da gi haresvash no ne ubijdai tezi koito gi haresvat, 6toto i az sum 1 ot tqh i nqma nekakvi da davat kompetentno mnenie za neshta ot koito nerazbirat qsno li e , a tova ot statiqta 6te e qko
  • 30 Solidstate

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Иво":

    Иво прав си за някои неща значи и БМВто се чупи всяка кола се чупи просто като седнеш в БМВ, Мерцедес нали говорим за хубави зглобки качествени материали и др. Няма такова нещо като да седи пред блока всеки купува за да кара и да много са на изплащане и фирмени лизинги. Разбирам тези хора искат да се кефят и това е Задното предаване е тръпка. От малак все си карам БМВта страхотни коли са. Да обичах да казвам БМВ само ЗАДНО ПРЕДАВАНЕ ама какво да правиш :D
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Solidstate

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Sl 500":

    Това което БМВ винаги прави на Мерцедесите по пътя . Поздравче!!!!
  • 34 alfa romeo 155

    0 0 Отговор
    mercedesa e 100 puti po dobur
  • 35 джаро

    0 0 Отговор
    tuk temata beshe vseki da izrazi mnenieto si otnosno statiqta koqto e pro4el i kolata ,piiete li si hap4etata ot susheni jabi redovno? ponqkoga se pishat ne6ta koito nqmat smisal i sa s edinstvena cel da se pohvali nekoi sam , +1 za solidstate edin obrazovan i vazpitan 4ovek na koito su6to mu e pisnalo kato na men ot bezsmisleni izkazvaniq
  • 36 Drifter

    0 0 Отговор
    Браво!!!Уцелиха правилното предаване!

    Коментиран от #38

  • 37 Светослав Паунов

    0 0 Отговор
    BMW s predno predavane??
  • 38 Shmeker

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Drifter":

    Нищо не са уцелили. Просто се намърдват на пазара и изместват бъдещото А3 седан. Много ясно, че доста хора ще предпочетат БМВ пред Ауди А3, което си е излъскан голф.

    А иначе задното си е задно, за големите седани няма как там да им сложат предно. Ама до 150 коня се ядва предното, те за това и до там им е мощността на предвидените мотори.
  • 39 Shmeker

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Иво":

    Е кво ся тука обиди хората с 520ки, които нито харчат толкова много, колкото ви се иска, нито вървят толкова малко колкото си мислите. И това твоето вече ако не е комплексарщина здраве му кажи. Сигурно те е яд че не те имат за нищо на пътя
  • 40 мухаха

    0 0 Отговор
    Посмях се от сърце на БМВ с тяхното предно и 3 цилиндровите им двигатели. Не само клекнаха ами и се нас*аха.
  • 41 триста итридесети

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "520 zender":

    прав си, поначало аз лично не вярвам, пък и друго, една малка кола с предно е идеалната дамска кола, а жени с пари има мноого, така че това не вреди на имиджа, приеми го като кавалерски жест към дамите
  • 42 hienata

    1 0 Отговор
    Какво му е на мотор от 95 до 150 к.с. не вярвам 5% от тук пишещите да има по-мощен автомобил. Също така не вярвам,че половината от вас биха различили (като управление) кола с предно и кола със задно предаване. Тогава защо е този негативизъм към една идея. Мен ме притесни друго, в заглавието пише "BMW пуска евтин седан.."на цена ОТ 48 000 лева. Ами какво му е евтиното и за кого е евтин, във всеки случай не и за обикновения европеец (да не говорим за българин).

    До коментар #39 от "Shmeker":
    Има доста "малолитржки" които спокойно наказват 520ки по светофарите, а и изглеждат много добре. Ще ти визирам една (производство на BMW) Mini или DS3 на Ситроен, хубави и доста пъргави автомобилчета в които в никакъв случай няма да
    "те имат за нищо на пътя"

    Коментиран от #46

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 триста итридесети

    0 0 Отговор
    хиена, разликата в предно и задно "лъсва" веднага като настъпиш, особено при по-мощните 120 коня и нагоре
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 520 zender

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "hienata":

    Първо,520-ките не са за старт на светофара.Второ,изобщо не може да става сравнение за лимозина от горния премиум клас каквато е БМВ5-та серия със малолитражка.Трето-БМВ5 е магистрална кола-кола за дълги пътувания и точно там моето 520 се справя много добре.Напомням,че имам и 530д-то се справя със всичко по-добре от 520i.А ти понеже си наясно с тунинга ще ти кажа че със чип вече е със 525 Нм и 227кс....
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 триста итридесети

    0 0 Отговор
    сигурно си от жапан паур баровците
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 триста итридесети

    0 0 Отговор
    ей така ще се криеш, цял живот, мишок
  • 53 520 зендер

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "триста итридесети":

    Ти пък кво му се върза-някакъв те е ядосал..Зад компа кара всичко и псува наред-озлобен горкичкия-явно доста ощетен от живота...
  • 54 hienata

    0 0 Отговор
    До коментар #46 от " 520 zender":

    Колега ти си от 5-те % с по-мощни коли, а това за "малолитражките" беше за коментар по-долу.

    До коментар #44 от "триста итридесети":

    И ти си от малкото които знаят за какво пишат, а наздраве на всички.
  • 55 Dedovia

    1 0 Отговор
    Евтино, да..... 24 000 евро, направо бюджетно... то за тия пари дори 1-ва серия е със задно. Това си е мода, купи си БМВ, след 5 години те не струва и наполовина на колкото си дал, след 15 години пък ще го купи някой келеш за да се "гони" по светофарите и да го троши мислейки си, че всяка чалготропка е готова да му направи м....., защото той кара БМВ за 2000лв на 500 000км, купено му от тати. Това е идеала за БМВ в България, за жалост!
  • 56 ккк

    0 0 Отговор
    Ей , на там духа вятъра- нема мачин. Оцеляват не най-силните,а най-приспособимите. Както виждате- мерцедес с мотори рено, бмв с предно -примери още много. Древните римляни са казали една вечна истина- "Времената се менят и хората с тях" С пълна сила се отнася за автомобилите. Нема кво да се тръшкате- всичко в света вече е неистинско.
  • 57 hahaha

    1 0 Отговор
    tuka nqkakuv sednal da se napuva sreshtu e39 razbiram da beshe kazal pone e36 shtqh da se suglasq che sa izkliuchitelno opasni(1,5 stars ot NCAP) i 80% ot keleshungerite karat takiva i se trepqt no e39 si e izkliuchitelno uspeshna kola kato cqlo kef ti sportna versiq m5 iskash ikonomiq ? 520d
  • 58 ККК

    1 1 Отговор
    Првдно предаване УЖАС- УЖАС-УЖАС
  • 59 ХХХ

    0 0 Отговор
    За BMW би било разумно да се придържат към производство на автомобили от средния клас и нагоре, където са признат еталон, не да се опитват "да запълват пазарни ниши" в малките класове.
    Тия ниши отдавна са не пълни, ами претъпкани с френски, италиански, японски, корейски, че и индийски и китайски автомобили.
    Мерцедес пробват вече 15 години и инкасират само загуби.........
  • 60 Пезевенка

    2 1 Отговор
    БМВто не може да бъде никаква кола.Аз имам един Голф -2ка и го карам вече 20г.Нищо не съм сменял по него освен маслото.БМВто е кола за комплексари.
  • 61 Учителя на зендер

    0 0 Отговор
    Иначе си научил какво е премиум клас а не знаеш как се пише лимОзина.Марш бързо на училище неандерталец неизкласил!

    Коментиран от #62

  • 62 520 зендер

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "Учителя на зендер":

    Ела да ме научиш по-отблизо че да ти извия вратлето..

    Коментиран от #63

  • 63 Учителя на зендер

    0 1 Отговор

    До коментар #62 от "520 зендер":

    Като ми извиеш вратлето по умен няма да станеш .

    Коментиран от #66

  • 64 Никола Младенов

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Иво":

    Ааххааха, е ти ме уби, бе бате. Да сравняваш малолитражка със Серия 5 на БМВ - ти ми ставаш комир веднага
    Явно никога не си се качвал на БМВ, а ? Още повече на 5-та серия.
    И по-полека с арогантното си поведение, отностно непознати, щот не е здравословно, ако ме разбираш
  • 65 Хи Хи

    0 1 Отговор
    Вземете едно РПГ и го гръмнете тоя курник дет общото с пре-ми-ум лимОзините е чи има 4 гуми.
  • 66 БУМЕР КАМОР

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "Учителя на зендер":

    abe smeshko pak li se zaiajdash s horata
  • 67 буталото

    0 1 Отговор
    аз пък имам една малолитражка 800 кубика с две турбини, и като дам газ и хвърчат бутала и биели навсякъде, и всички покрай мен спират да видят ко стаа, ама пък аз съм ги изпреварил ве4е, и мноу ма кефи да минавам 518i
  • 68 Йотов

    1 9 Отговор
    От боклук,по-голям боклук

    Коментиран от #69

  • 69 BMW superfan BG

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Йотов ":

    ЕЙ ЕЙ АКО BMW Е БОКЛУК .......................