Last news in Fakti

20 Ноември, 2012 09:46 7 868 30

Бъдещето на Alfa Romeo е свързано с луксозен седан със задно и кросоувър

  • alfa romeo-
  • 4c-
  • chrysler-
  • fiat-
  • giulietta-
  • ghibli-
  • maserati-
  • giulia

 

Италианската марка Alfa Romeo е една от тези, които най-рядко сменят моделната си гама. От друга страна тя има едно ядро от хардкор фенове, които с нетърпение чакат появата на нов модел. Точно за тях е и информацията, че Alfa Romeo подготвя няколко нови модела.
 
Информацията разпространи лично ръководителят на компанията FIAT и изпълнителен директор Chrysler Серджо Мариконе. По думите на топмениджъра, Alfa Romeo продължава разработката на седана Giulia, който се очаква да стане глобален модел.
Както е известно от по-рано този автомобил ще получи модернизирана платформа от хечбека Giulietta, а версиите му ще включват мотори с обем от 1.6 до 3.0 литра, както и предно и постоянно предаване на въртящия момент към колелата. Не е изключена появата и на шестака Pentastar.
 
Мариконе заяви, че от компанията разглеждат и още един интересен вариант, който е свързан с новия флагман на Alfa Romeo. Твърде възможно е този автомобил да бъде построен на платформата на новото Maserati Ghibli и да е със задно предаване.
Освен гореспоменатите модели от Alfa се занимават активно и с подготовката и производството на кросоувър. Паралелно с това Мариконе опроверга слуховете, че спортното купе 4С ще бъде представено през януари 2013-а в Детройт, като не посочи конкретна дата за дебюта.
 
Той оправда забавянето на 4С с лимитираното производство на алуминиевите двигатели с обем 1.75 литра. Интервюто си Мариконе завърши с твърдата позиция на италианците да не продават марката Alfa Romeo на Volkswagen.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Клаус

    0 1 Отговор
    Отлични рисунки!
  • 2 БУМЕР КАМОР

    1 1 Отговор
    italiancite praviat nai krasivite avtomobili

    Коментиран от #9

  • 3 John Doe

    8 1 Отговор
    Неееееее,не я давайте на ФВ.Ако дадете на нерците Алфата няма да е същата,няма да има сърце и душа,ще е просто продукт от който,ще гледат само да си гушат задниците.
  • 4 Shmeker

    0 1 Отговор
    Алфата има сърце само на емблемата. Иначе си е машина както всяка друга.
    В момента главния дизайнер на VAG е бивш главен дизейнер на Алфа Ромео. Именно той иска да спаси алфа, като попадне под шапката на VAG.
  • 5 ТРОШАЧА

    1 1 Отговор
    СЕРИЕН АВТОМОБИЛ НИЩО ОСОБЕНО С ДОСТА СКЪПА ПОДРЪЖКА !ВИСОК РАЗХОД НА ГОРИВО ДОРИ И ЗА ПО-МАЛКИТЕ КУБАТУРИ КАПРИЗНА ЕЛЕКТРОНИКА ИМА КАКВО ДА СЕ ИСКА И ОТ ХОДОВАТА ЧАСТ . ПЛАСТМАСИТЕ В КУПЕТО МОЖЕ ДА НЕ СКЪРЦАТ И ПУКАТ ТОЛКОВА И ОЩЕ НЯКОИ И ДР. ЗАБЕЛЕЖКИ . ИМА ВИЗИЯ НО МАЙ ТОВА Е НАЙ-ХУБАВОТО В ТАЗИ МАРКА !?
  • 6 Don Peyote

    1 0 Отговор
  • 7 goge_to

    1 0 Отговор
    Факт е, че хора, които не мислят с перспектива "какво и кога ще се повреди"(или "Синдром на японския автомобил в БГ"), а мислят как да шофират завладяващ(и задоволяващ) сетивата автомобил(сериен) "сега и на момента", при възможност за избор, в най-голям процент от случаите избират Алфа! Защо ли... Все пак нямам намерение да ме погребват с колата(да не дава Господ), та да и мисля колко е "надеждна"! Въпроса е в усещането... на никой не му се прави секс с грозни жени, респ. мъже!
  • 8 konsa

    0 0 Отговор
    Карам алфа 156 2.0 ТС(2000г.) от една година.След разходите по нормалното обслужване на автомобила,след обслужване,съм дал за ремонти 200лв.(силиконов накрайник на стабилизираща щанга и нова конзола на ел.пакета на шофьорска врата).Ходовата част,окачването и двигател са ми без проблем до момента.Сложих ГИ за 1400лв,а колата купих за 2700.Колата гори 12/100 градско в София(с ръчкане) и 7/7,5/100 извънградско при каране с 130км/час.За 4500лв имам перфектен автомобилВие си правете сметката,но аз преди да я купя,я закарах на доверен човек-механик.Това е нещо задължително при купуването на всякаква марка.Защото съм се нагледал на сервизи,пълни с коли от всички страни,включително и блокирал двигател на БМВ 330д(2008г.) с чип,струващо 15000лв.
  • 9 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "БУМЕР КАМОР":

    ia menteto e tuka

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 БУМЕР КАМОР

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "ВИП АМГ":

    barnat li VAG Alfa Romeo s tazi marka e svarsheno.
  • 12 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "БУМЕР КАМОР":

    nali znaesh che i decata znaiat che ti pishesh s falshiv nik na БУМЕР
    КАМОР .

    Коментиран от #15

  • 13 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "БУМЕР КАМОР":

    neshto drugo da izmislish?
  • 14 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    mnogo bezlichen avtomobil.
  • 15 ВИП АМГ

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "ВИП АМГ":

    to e vidimo koi pishe s falchiv nik.
  • 16 opel4o

    0 1 Отговор
    дайте да не си говорим глупости!!! алфа е същият кенеф като Ланчия ( Бог да я прости ) и най-големия кенеф ФИАТ !!! това котило чупелници и е крайно време да отиде в небитието !!! Алфонсо е поел към Вещните ловни полета , ама бива да побърза ,че толкова хора се намъчиха с автомобили с голям разход на гориво ,скъпа поддръжка,калпава електроника, постоянни проблеми с окачване и двигатели и какво ли още не!!!
    Пишат тука разни Романтици дето не са яли хурката с Италиански Трошляци и не са висяли по сервизите до припадък!!!
    Хайде малко по-сериозно да се изказваме!!!

    Коментиран от #17, #19, #29

  • 17 ХХХ

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "opel4o":

    Опелчо, Опел ли караш?
    Колкото и да е чудно, има и такива екземпляри, които харесват Вектра, Кадет и прочие.
    Свят широк, хора всякакви.......
  • 18 ОПС

    1 0 Отговор
    Не говорете глупости като сте нямали Алфа (говоря за истинските Алфи) Поддръжка като на всяка друга кола (имал съм и БМВ 318) Имал съм 5 алфи и в момента притежавам две. жалко е , че последните модели на марката не ме грабват - надявам се да се променят нещата. Друго което искам да Ви кажа, че едната ми алфа редовно се вкарва в оборотния диапазон над 7 200 оборота. Сигурен съм , че ако дам този зор на Опела на бащата ще го "убия" много по бързо
  • 19 alfa

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "opel4o":

    Опелчо, имал съм 3 алфи, не съм висял по автосервизите, разхода е по-голям, защото винаги съм ги ръчкал много яко, електрониката е на бош, както на ВАГ и др компании. Не компетентно мнения даваш и си поредния драскач, слушал градски легенди. Алфата е кола с душа, а аз обичем да я вземама, газ до ламарината да е кеф на машината.:))
  • 20 ккк

    0 1 Отговор
    Карай си дръгела бе брат.
  • 21 520 zender

    1 0 Отговор
    Алфа Ромео ми харесват.Тези коли имат душа.Нооо само толкова.Лимузини,премиум ...-несъвместими неща.Поне досега.Нали няма смисъл да привеждам примери.Е ако трябваааа-ще кажа-амчи обърнете внимание колко успех има 166 например.Нали знаете кой е конкурлента от БМВ-там превъзходството от продажбите е смазващо тотално и унищожително.Изобщо не си заслужава да го коментирам.Алфа по-добре да се концентрира върху производството на динамични седани от среден клас както и мощни хечбеци от компактния клас зада вземе парче пай от ФВ например като конкурира Голф с мощен горещ италиански мотор и дизаин -това го може.
  • 22 ITALIA

    1 0 Отговор
    до 520 ...... Какви лимузини бе .ALFA ROMEO е атомобил със спортен дух.Защо споменавате винаги този боклук фолксваген.Самото му име е толкова смешно че изобщо няма смисал от коментар.Какви bmw-та ,какви пенсионерски автомобили като мерцедес.ТУКА става въпрос за спорт.Само ITALIAI са най са най добрите в тази област.Дори и в немския шампионат ДТМ ги направиха смешни.Именно затова ръсите само глупости по техен адрес.15 ГОДИНИ КАРАМ ALFA ROMEO и така ще е завинаги.Колкото пъти седна зад волана на моята легенда толкова пъти не ми се става от нея.Разбирам злобата ви към ТОЗИ ПРЕКРАСЕН АВТОМОБИЛ,колкото пъти ви застигна по пътищата ,толкова пъти ви глледам в огледалото за задно виждане.Някой правят коментари за немската електроника. Най скапаната електроника е .Дори корейците се оказаха по добри от тях.VIVA ITALIA!!!!!!!!.

    Коментиран от #23, #27

  • 23 520 зендер

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "ITALIA":

    Ами погледни и виж че са решили да правят лимузини бе .То бива да си тъп ама ти направо си неспасяем.Те щото са много добри за тва се обезличиха и струват колкото един бонбон на старо.Я се скрии че си смешен.
  • 24 ITALIA

    0 1 Отговор

    до 520 зендер....Направих грешка като се под дадох на глупавите ви коментари.На глупака трябва да се отвръща с безразличие.Карай си немския боклук и не коментирай по -вече този прекрасен автомобил.

    Коментиран от #25

  • 25 520 zender

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "ITALIA":

    Е я опонирай с пример де.Какво от това че на теб ти харесва.Дай пример с успешна алфистка лимузина която да е по-добра от лимузините на бмв примерно.То много лесно само да кажеш че Алфата ти харесва.То и на мен ми харесва 156 и 159 ама само толкова.159 например не се продава повече от БМВ 3-та серия.Не разполага и с по-динамични двигатели.Като се правиш на отворен обори ме де.Какви толкова впечатляващи двигатели има 159-питам те за нея щото наистина си е трепач.Пък за дизели недей ми отваря дума защото там БМВ има смазващо превъзходство.
  • 26 Italia

    0 1 Отговор
    До 520zender.......Извинявай за коментарите ми,просто Alfata ми е в сърцето.Единствения немски автомобил който харесвам еBMW.Сещаш се защо.
  • 27 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "ITALIA":

    debre kakvo si ispanal vrat s taia Alfa.da krasivi sa imat deto e kaza Zender dusha ama inache sa troshliaci.s tia variatori trakashti mi biaha pisnali.imal sa niakolko Alfi i ne sam dovole,no bih vzel Alfa pred klozet ot VW
  • 28 Italia

    0 0 Отговор
    Бумерчо,като гледам как пишеш има нещо трошливо в главата ти.Ако наистина беше така след толкова години едва ли щях да съм фен наALFA ROMEO.
  • 29 Асен Гешев

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "opel4o":

    Опелчо, нормално е типове като теб да са мнозинство! :) Хайде остани си със здраве!...
  • 30 Алфа - фен

    0 0 Отговор
    Алфата винаги са имали страхотен дизайн. И не забравяйте: те са първият шампион във F1. Лично аз имам Голф2 3врати и Ситроен Ксара купе. На голфа само купето му е +. Иначе ми даде почти всички възможни дефекти. Добре, че си го правя сам. Алфа 159 - седан има невероятен дизайн. Може би ще е следващата ми кола.
    Да караш кола е едно, да поддържаш кола години наред, е друго. Иска се познание и опит. Успех на всички с техните любими марки!!!