Last news in Fakti

4 Февруари, 2013 14:16 4 771 10

Focus RS се връща в играта

  • ford-
  • focus-
  • rs

Инженерите на Ford са възобновили работата по третото поколение на най-мощния Focus, информира британското сп. Autocar. Очаква се огненият хечбек да бъде готов до 2015 г.

По предварителни данни бъдещият Focus RS ще получи нов 2.3-литров четирицилиндров турбодвигател с мощност около 330 к.с., диференциал с повишено триене и предно окачване RevoKnuckle. Както и досега, моделът ще бъде само с предно предаване.

Слуховете, че от Ford обмислят хибридно задвижване за RS с електромотор за задната ос, бях опровергани от ръководителя на поделението за компактни автомобили Гунар Херман още през август 2011 г., напомнят от Autocar. Реализацията на подобна идея струвала прекалено скъпо.

Миналата пролет Ford обяви, че преустановява работата по новия Focus RS. От компанията обясниха решението с необходимостта инженерите да се съсредоточат върху други модификации на модела, сред които и електрическа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4x4

    1 0 Отговор
    Оооо...... йес ;)
  • 2 Гост!

    0 0 Отговор
  • 3 520 зендер

    0 0 Отговор
    Този Фокус на снимката наистина има респектиращ външен тунинг но аз лично си спомням на времето Форд Ескорт РС.Повече ми харесваше.Можеби най-големия му минус беше че много ръждясваше като всички Ескорти но пък имаше добри пропорции.Бях голям фен на този модел....
  • 4 Maurice

    0 1 Отговор
    Зендер,този също има много голям минус и той е цената му!! Форд и Рено правят най-добрите спортни хечове.Този от снимките обаче слага всяко Рено в джоба си,ако се гледа дизайна.
  • 5 onq

    1 1 Отговор
    ако оставят колата само с предно ще бъде най-големия провалл който някога са правили
  • 6 hienata

    0 0 Отговор
    До коментар #5 от " onq":

    Тука не позна, колата си е много добра и само с предно. Всъщност е много добър за каране автомобил и лично според мен се държи на път с много завои по-добре от доста от колите със задно ( с около неговите коне). От тези които съм подкарвал BMW Z3 и Mazda MX5 са по-добри (чувал съм, че Кайман на Порше е страхотен,но не съм карал), но това са друга категория. Единствения минус на тази кола е ,че не става за дрифт. Карал съм няколко пъти по-предния модел и участвах в тест-драйв на актуалния модел (305к.с) и мога да кажа с ръка на сърцето (не харесвам Ford по принцип), че е страхотна машина.
  • 7 onq

    0 0 Отговор
    Точно пък мога да ти кажа ,че съм познал поради простата причина че на кола с предно предаване повече от 230-240 не вършат никаква работа.Идва момента в които трябва да завиеш и моща коятоо ти е нужна да избута задницата на колата и следователно да я засили от излизане от завоя я няма защото е с предно и тогава идва ефекта на недозавиването.Ако мислиш да си я караш в града няма смисъл та зимаш такъф звяр
  • 8 onq

    0 0 Отговор
    Просто неможеш да и видиш пълния потеншъл :)
  • 9 hienata

    0 0 Отговор
    До коментар #7 от " onq":

    На теория си прав, но почти всеки успял да подкара RS остава приятно изненадан от това,че Форд някак си са преодолели теоретичните ограничения. Не е само мое мнение, а на Маркус Грьонхолм .
  • 10 onq

    0 0 Отговор
    възможно е ,но тук идва и цената дали ще си заслужава да земеш форд с предно за дадената сума ,а не нещо друго