31 Март, 2013 09:00 5 605 6

Bentley вади карбоново купе с 660 коня

  • bentley-
  • continental gt-
  • supersports

 

Британците от Bentley планират да пуснат на пазара наточена версия на обновеното купе Continental GT, която по традиция ще носи наименованието Supersports. Иновацията ще разполага с шестлитров W-образен дванайсетцилиндров двигател, мощността на който ще е увеличена с още 30 коня и ще е 660 к.с.
 
Почти всички каросерийни панели ще са изработени от въглеродни сплави, а окачването ще се характеризира с по-голяма твърдост и респективно с подобрена стабилност. Очаква се конструкторите на Bentley да се откажат от задни седалки заради максималното олекотяване на автомобила и новия Supersports да разполага дамо с две места.
 
Скоростната кутия също ще бъде подложена на сериозна модернизация, като целта е да се намали времето за смяна на предавките. Спирачките също ще са по-мощни. Версията Supersports ще се намести между варианта Speed, който разполага с мощ от 625 конски сили и цивилната версия Continental GT3, която притежава мощност от 685 коня.
 
Новото Bentley Continental GT Supersports ще се появи в дилърските центрове на марката през 2014-а - 12 месеца по-рано от по-горе споменатия Continental GT3. Настоящото Bentley Continental GT Supersports се появи на бял свят през 2009 година. Интересното за този автомобил е, че ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.2 секунди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    1 0 Отговор
    това е колата....
  • 2 фикббмяус

    0 1 Отговор
    По грозен фолксваген не съм виждал

    Коментиран от #3

  • 3 Иво

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "фикббмяус":

    Ти за по хубав ли си мислиш?
  • 4 Михаел Витман

    0 0 Отговор
    Според вас може ли тази високотехнологична изгъзица да се сравни с автомобила от другата статия, за Мерцедеса говоря. Макар, че има една трета от конските сили на това чудо, аз лично така си представям един екзотичен стилен автомобил.

    Коментиран от #5

  • 5 Дошо

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Михаел Витман":

    Тоя кош е от преди 10 години.Какви високи технологии, какви 5лв особено като е правен от Фолксваген с елементи от Фолксваген и Шкода?

    Коментиран от #6

  • 6 ярослав станчев

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Дошо":

    Поредния ти неповторим бисер. То и Ролс Ройс е собственост на БМВ,но продължава да е символ на класа и просперитет,както и Бентли,нали.Сигурно,защото се прави с части от тройките на БМВ и на Мини.