Last news in Fakti

8 Май, 2013 09:48 23 351 12

Немските аутобани били ужасни

  • германия-
  • аутобан-
  • пътища

Състоянието на пътищата в Германия, които винаги са били смятани за едни от най добите по света, стана обект на яростна критика в страната. Според президента на Съюза на немските търговско-промишлени палати Ерик Швайцер пътната мрежа се нуждае от 2.5 млрд. евро за спешни ремонти и поддръжка, тъй като е в ужасен вид.

Според Швайцер за финансиране на строителството на нови аутобани и разширяването на съществуващите през следващите 10 години ще бъдат изхарчени поне 22 млрд. евро. На същото мнение е и транспортният министър на ФРГ Петер Рамзауер. "Твърде дълго си затваряхме очите за съществуващите проблеми - особено за необходимите ремонти и модернизации", заявява той.

От качеството на немските пътища се оплакват и на регионално ниво. Според министъра на транспорта на федералната провинция Северен Рейн-Вестфалия Мехаел Грошек "пътната мрежа в цяла Западна Германия се намира просто в ужасно състояние", а страната се нуждае от поне 7.2 млрд. евро само "за поддръжката на инфраструктурата в поносим вид".

Сред предлаганите мерки за набиране на необходимите средства най-често се споменава въвеждането на такси за движение по аутобаните и увеличаване на данъците за автомобили с тегло над 3.5 тона. Оплаквания от състоянието на немските пътища не се чуват за пръв път.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Господинов

    1 1 Отговор
    Тия пък ако техните пътища са ужасни то на нашите трябва да изпадат в кататонен ступор от ужас и изумление .
  • 2 хххххххххххх

    1 1 Отговор
    Не просто като качиш германец от летище София и тръгнеш по магистралите Тракия и Хемус и гада почва да се радва и да вика off road, off road.
    Не че са ни лоши просто не са магистрали, а изпитателен полигон за проходимост на военна техника.
  • 3 ivaylo mihaylov

    1 1 Отговор
    Там не усещаш дали се движиш с 90 или 180 км/ч, а с 140 крайна лява лента при изпреварване само правиш задръстване на големите мерцедеси и аудита. Тук със 100км/ч по магистрала Тракия ми се одруса колата, то не са дупки,кръпки и неравности. Срам и позор, дори първокласните пътища са много по-добри от т. н. магистрали.
  • 4 Николай Христов

    1 1 Отговор
    Btw коментар 2 ми хареса :D ... ами какво да кажем за магистрала хемус.... аз като си карам пасата, (двойка) 23 годишен и там на ония бабуни по така наречената магистрала, всяка една я усещам с бъбреците си, а карам нормално със 100...
  • 5 ярослав станчев

    1 1 Отговор
    Ееее от 60 години само карат и чак сега ще си ремонтират аутобаните.А нашите докато направят 1 километър "магистрала" и почват да я ремонтират
  • 6 Dinko Stoychev

    3 1 Отговор
    Ало господа немци, я вземете Бате Бойко за вицеканцлер - с Меркел ще се разбират на нашенски, а пред медиите ще е ВУНДЕРБАР. Лили Попова ще наблюдава директно ремонтите, а след зимата ще започва новата ремонтна сесия. Ей това е немско ПЕРПЕТОМОБИЛЕ... с български двигател... :)
  • 7 wulkan

    4 1 Отговор
    Ахааа! Най-сетне доживях. Нашите пътища по-хубави от германските, а? Техните щом са зле, значи нашите са идеални. Божеее, Боже! Това е да си европеец и да си разглезен. Да минат веднъж насам и веднъж натам по нашите, и още 20-30 години няма да правят ремонт на техните магистрали. Така ще им се сторят, че нищо си им няма.
  • 8 Симеон Тасев

    1 1 Отговор

    ДАБЕ И АЗ ТАКА СИ МИСЛЕХ ПО-ГОЛЯМА ЛЪЖА НЕ БЯХ ЧУВАЛ ВЪПРЕКИ ЧЕ РЕАЛНО Е ВСЕ ТАЯ ТОЯ ДЕТО Е ПИСАЛ СТАТИЯТА НЕЗНАМ КАКВО ИСКА ДА КАЖЕ С ТОВА ЧЕ ГЕРМАНЦИТЕ СА ПОЗЛЕ ОТ НАС С ПЪТИЩАТА ЛИ ИЛИ ЧЕ МУ Е ПЛАТЕНО ДА ПУСНЕ ТАКАВА СТАТИЯ
  • 9 rocco bocco

    1 0 Отговор
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0EutGUdwHQQ[/youtube]

    ето пък как се кара Баварецо в братска Грузия :)
  • 10 Реалист

    1 0 Отговор
    По-добре старите магистрали да не ги трошат, да ни ги дадат на нас, че нашите нови са по зле от тяхните стари!
  • 11 ГАП ГАП

    1 0 Отговор
    ot germania kato minavam s kolata vsedno karam v1v v1zduha s dve tri dumi amortisiori ne ti trqbvat v germania :D
  • 12 Михаил Михайлов

    0 1 Отговор
    Ми да си зимат Бат Бойко шъ им ги опрай даже шъ ги открий и щъ им среже и лентатал