Last news in Fakti

10 Май, 2013 10:38 10 440 4

Двумоторните Range Rover-и дебютират на есен

  • range rover-
  • sport-
  • хибрид

 

Още с появата на моделите Range Rover и Range Rover Sport стана ясно, че в тяхната гама ще се появят и варианти с два мотора. Хибридните Range Rover-и ще се задвижват от дизелов агрегат и от електрически двигател. Сега стана ясно, че дизел-електрическите хибриди ще бъда представени още тази година. Това ще се случи през септември, по време на автомобилното изложение във Франкфурт.
 
За съжаление от компанията все още не разкриват допълнителни подробности, като например дали двумоторните Range Rover-и ще могат да се зареждат от битовата електрическа мрежа. Въпросителните са много, но най-вероятно дизеловият мотор ще е познатия ни трилитров V6 с турбо, като и мощността му няма да бъде променена - 248 к.с. и 600 Нм максимален въртящ момент. Интересното обаче е, че електрическият двигател ще бъде разположен между гореспоменатия турбодизел и осемстепенната автоматична трансмисия на фирмата ZF.
 
Някои от по-песимистично настроените експерти са на мнение, че само на ток хибридните Range Rover-и ще изминават доста малко разстояние. Техният скептицизъм се базира на показаната концепция на модела, която е в състояние да измине на ток само 32 километра. Батериите обаче ще са разположени под пода на автомобилите, като по този начин няма да отнемат пространство от салона и от багажника, а разпределението на тежестта между двата моста ще е оптимално.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 маляка

    1 1 Отговор
    RANGE Q7
  • 2 Петър Петров

    1 0 Отговор
    Карал ли си нещо от марката, че си на това мнение?
  • 3 Борис Георгиев

    1 0 Отговор
    Наскоро си купих джип но преди това добре се информирах за различните марки , тяхната проходимост,подръжка,резервни части ,данъци и т.н.Естествено цената беше едно от важните неща на което обърнах внимание.Оказа се че Ровер(Land Rover Range) е само едно име което почива на стара слава.Пиша това защото сравних модели на Ровер от 2006 - 2008 г с модели на други марки.Останах с усещането че трябва да си голям снобар с много пари за да си купиш Ровер. Например и отвън и купето отвътре на Мерцедес МЛ или GL са много по красиви от дървеното обзавеждане на РОВЕР.Отвън Ровер е също толкова грозен като G класата на Мерцедес.Една грозна кутийка - а цената му до небето.....Вътре уредите , копчетата , волана - някак си старомодни и груби-с брадвата сечени.Единственото хубаво нещо е проходимоста.За мое успокоение обаче аз не ходя по далеч от Боровец или Пампорово така че един Туарег ми върши работа и то за по малко пари.И накрая да спомена за цените на резервните части - БОЛИ,много БОЛИ...
  • 4 Петър Петров

    1 0 Отговор
    Дизайна е въпрос на вкус. Карал съм не веднъж Land Rover Discovery 4 2013 година. Новия мотор е е с доста впечатляващ, SDV6 256 коня на близо 3 тона купе и почти никаква аеродинамика. Както казах дизайна е въпрос на вкус, но проходимостта на конкретния модел може да се сравни с тази на G-класата. ;)