Last news in Fakti

24 Юни, 2022 14:35 6 326 7

Porsche-то с 1400 коня на Кен Блок счупи мотор преди Пайкс Пийк

  • кен блок-
  • porsche-
  • 911-
  • пайкс пийк

Известният състезател ще трябва да отложи старта за следващата година

Porsche-то с 1400 коня на Кен Блок счупи мотор преди Пайкс Пийк  - 1

Екстремното Porsche 911 с прякор Hoonipigasus беше подготвено за участието на Кен Блок в прочутото състезание Пайкс Пийк. Розовата спортна кола със средноразположен двигател получи усъвършенстван аеродинамичен екстериорен комплект, автоматична система за промяна на клирънса по отношение на GPS координатите, както и четирилитров боксерен битурбо двигател, чиято мощност беше увеличена до 1 400 конски сили.

Изненадващо, именно тази свръхнаточена кола не позволи на популярния спортист да участва в 20-километровото изкачване. Според Кен Блок един от клапаните на Hoonipigasus се е развалил, което е довело до цялостна повреда в двигателя. Екипът на пилота се опита да възстанови агрегата, почти напълно демонтирайки го от двигателния отсек, но безуспешно.

Освен това специалистите отидоха в Калифорния при най-добрите инженери на Porsche, специализирани в моторните спортове. Всички усилия обаче бяха напразни. Спортистът не се класира, като обяви, че няма да може да участва в надпревара номер 100, която ще се проведе на 26 юни.

Въпреки злощастната повреда, екипът не се обезкуражава и планира да подготви модифициран суперавтомобил за следващото изкачване на Пайкс Пик, което ще се случи през 2023 година. В средата на юни Кен Блок демонстрира суперавтомобила Hoonipigasus преди да изкачи Пайкс Пик. Модифицираният автомобил бе тестван на околовръстния път в Колорадо.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАБЛЮДАТЕЛ

    11 1 Отговор
    дааа, а Форда не чупеше
  • 2 Иво

    15 2 Отговор
    След Кайен и Панамера с дизелов двигател най малко очаквах да видя розово 911 но Порше явно са твърдо решени да следват джендър-тенденцийте в автоиндустрията.

    Коментиран от #4

  • 3 Феномен Д

    5 1 Отговор
    Това се очакваше
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Карай си

    7 0 Отговор
    Субаруто.Може да звънне на Продрайв
  • 6 един от стадото

    9 0 Отговор
    тука имам един клапан от Варшава, много е курав. Дайте адреса
  • 7 механик

    3 0 Отговор
    Човекът дава хиляди евра за ремонти, а можеше да я докара в сервиза на бай Иван в Мездра, ще му сложи клапан от Варшава, два карбуратора от Жигула, бутало от Вартбург, клаксон от Ниса, спирачки от Москвич и ще е готова за състезание след 1 седмица!