Last news in Fakti

28 Юни, 2013 10:32 32 830 28

Най-изгодният нов автомобил е Skoda

  • skoda-
  • octavia-
  • combi

До това заключение достигат експерти от компанията EurotaxGlass, които правят изследване, проведено в няколко европейски страни. Специалистите от международния автомобилен доставчик на търговски услуги определят комби версията на модела Skoda Octavia като возилото с най-висока остатъчна стойност на стария континент.

В проучването основно са изследвани пазарите на Германия, Чехия, Франция, Италия и Великобритания, като се прогнозира очакваната загуба на стойността на новите модели сред марките. Комбито на Skoda Octavia е определено за най-изгоден за закупуване автомобил, като в изследването са включени още универсалите Ford Focus, Hyundai i30, Opel Astra, Peugeot 308 SW и Renault Megane Grandtour.

Комби вариантът на Skoda Octavia постига прогнозна (бъдеща) остатъчна стойност между 49% и 40% след три години ползване, с което недвусмислено побеждава преките си конкуренти. Проучването изследва критерии като пробег/CO2 емисии, съотношение цена/качество, като основно внимание е обърнато и на фактора надеждност. Аспекти като дизайн и марка също играят важна роля. 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 skier

    20 1 Отговор
    Октавиите винаги държат цена на пазара втора употреба. Много добри машинки
  • 2 Николо Макиавелски

    1 14 Отговор
    RE: Специалистите от международния автомобилен доставчик на търговски услуги определят комби версията на модела Skoda Octavia като возилото с най-висока остатъчна стойност на стария континент
    ================================

    Висока остатъчна стойност само в сънищата на прецаканите !


    Шкода трябва да е до 22 - 23 000 лв /Октавията.......Има вече Пежо 508 , Инсигния по около 30 000 лв......

    къде са тръгнали от Шкода ??
  • 3 Zari

    11 1 Отговор
    Хараламби,кандидатствай за работа при тия хора-веднага ще уволнят шефа си и ще вземат теб.
  • 5 Симеон Тасев

    1 1 Отговор
    много разбираш брей и ти си за там дето казваш
  • 6 Симеон Тасев

    1 1 Отговор
    иначе е кофа шкодето

    Коментиран от #24

  • 7 Недялко Генков

    1 1 Отговор
    Ей, добре, че сега излиза тази статия! Ако беше излязла миналата година, не знам как, щях да си продам 5-годишната Астра за 45% от първоначалната стойност

    Коментиран от #15

  • 8 ChicagoCattery Bulgaria

    1 8 Отговор
    По-голяма кофа от ПЕЖо не съществува. Сега карам 508-ца и съм на път да я продавам. То такава каруца нямаааа. На ден по 5 грешки за какво ли не. Появяват се и докато стигна до сервиза дим да ги няма... Шкода е здрава кола бе как моье да говорите такива работи. Тази кола е толкова издръжлива, че пежака в сравнение с шкода вече ми се струва, че карам трабант.
  • 9 аноним

    25 1 Отговор
    много платени писачи на Шкода !
    щом сте мераклии - Купувайте , какво ви спира !

    Шкода си е Соц отвсякъде

    Коментиран от #10

  • 10 Владимир Христов

    1 18 Отговор

    До коментар #9 от "аноним":

    Купуват хората, купуват! Шкода е сред най-продаваните автомобили на пазара!
  • 11 ZXCVBNM

    1 6 Отговор
    Хъм... ако ги направят по- приятни, откъм дизайн, може и да се замисля за шкода.
  • 12 СМЪРТ-ЗА- ТУРЦИТЕ

    1 14 Отговор
    Аман,аман от кочините на ВАГ ! Замислете се,защо продукцията на ВАГ държи смешно ниски цени за 2ра ръка ?!? От кенеф на горе !

    Коментиран от #17

  • 13 мария спасова

    1 12 Отговор
    Нов да ,но чак пък автомобил?
  • 14 мария спасова

    1 15 Отговор
    Купуват въшкарите.Никой уважаващ себе си човек с възможности няма да си купи ШКОДА!

    Коментиран от #16, #21

  • 15 СМЪРТ-ЗА- ТУРЦИТЕ

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Недялко Генков":

  • 16 bandela01 bandela01

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "мария спасова":

    значи не си излизъл от българия, защото в германия и австрия точно шкодата е доста карана това значи ли че са "въшкари" хората, та те си сменят колата с нова през година!?

    Коментиран от #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 mitko stoikov

    3 1 Отговор
    карам астра комби 1,7 ,но си мечтая за октавия комби

    Коментиран от #20

  • 19 мария спасова

    1 11 Отговор

    До коментар #16 от "bandela01 bandela01":

    Много ти е грешна информацията ,но карай да върви това е блус!
  • 20 СМЪРТ-ЗА- ТУРЦИТЕ

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "mitko stoikov":

    ХАхахха,а като си купиш октавия комби,ще мечтаеш за каруца с тасове !
  • 21 Maurice

    1 58 Отговор

    До коментар #14 от "мария спасова":

    Права си к..вентиьо! Уважаващите себе си и заможни люде си купуват чисто нови 10 годишни 320д и 220цди!! А бедните и глупави хора си взимат колите от магазина и изпускат аромата на вмирисаните салони от пот, цигари, заляти с бира, урина, повърня, сперма и мазга седалки. Та друго си е 10-15 годишната чисто нова кола викаш,а??

    Коментиран от #26

  • 22 Добри Бояджиев

    1 1 Отговор
    Седана ми харесва повече като дизайн, а и неговия багажник е само с 20-30 литра по-малък. Все пак всеки може да избира...
  • 23 Ники Николов

    2 1 Отговор
    пасата държи цена , не оставиа та , особено в Бг където както писа колегата си е соц
  • 24 Стар Българин

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Симеон Тасев":

    Кофа е таратайката която караш. Човек, на всяка тема ръсиш тъпи коментари. Като няма ко да кажеш, по-добре не пиши, че да не се излагаш излишно.

    Коментиран от #25

  • 25 Симеон Тасев

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "Стар Българин":

    защо не много добре знаеш какво карат на запад заможните хора там това е кола за работника това че ние тука нямаме стандарт е друг въпрос и фолксваген и рено и опел и шкода и други там се карат от работниците ама тене взимат като нас по 500 лв на месец а взимат по 3000,4000 евро и могат да си позволят нова кола за разлика от нас
  • 26 мария спасова

    1 65 Отговор

    До коментар #21 от "Maurice":

    Maurike, като за начало майка ти и баща ти са пропуснали едни 10 години от възпитанието ти , но важното е ,че това на теб не ти прече а даже се и гордееш с него та си показваш простотията и пред хората.А иначе понеже си си бедна душица на акъла ти идват веднага Цедки и А класи .Знаеш ли колко струва една Sкласа пък била тя и 10 годишна? Със сигурност повече от твоята бленувана Октавия.А и прелага много повече лукс,но това е въпрос на друга тема.А относно миризмата в купето на пот.Не S класата не мирише вътре на пот защото тези автомобили се карат от интелигентни и чисти хора а не от зидари и комбайнери като Шкодите.

    Коментиран от #29

  • 27 Ради Миланов

    1 64 Отговор
    Е.ати глупостите :) Шкода е една от най-гадните за каране автомобили, ужасно калпаво качество, стари изхвърлени технологии, тотална липса на комфорт. за 100 000км 2 пъти чупи скорости и цялото окачване беше за смяна. Компютъра лъжеше с разхода. Цената на нова с някакви екстрички е по-висока от почти всички аналози. вобще не се предлагат съвременни екстри. Общо взето дървена бангия за хора дето ама грам не разбират от автомобили, добре че се отървахме от тоя кенеф :)
  • 28 Ради Миланов

    1 109 Отговор
    Забравих, тая кола от чисто нова 2007ма до 2012не се отмириса на гадна евтина пластмаса. Оставиш ли я на слънце ми се драйфаше като влеза, адска смрад на гадна пласмаса, а да си настроиш да ти е удобно волан+седалка не възможно, никой не успя :)
  • 29 Heinrich

    19 1 Отговор

    До коментар #26 от "мария спасова":

    Оооо,ти освен от политика и грамотност разбираш и от автомобили.Само да ти кажа нещо,шкода-та не мирише лошо защото се кара от зидари и комбайнери а защото е направена от евтини материали.А за мерцедеси не говори като си купиш тогава давай мнение....цървулано(цървуланчо)