Last news in Fakti

21 Август, 2022 12:00 5 102 8

Извънземен Lincoln показва лицето на бъдещите електрически автомобили

  • lincoln-
  • l100-
  • концепт

Автомобилът отдава почит на първия луксозен автомобил на компанията, седанът L от 1922 г.

Извънземен Lincoln показва лицето на бъдещите електрически автомобили - 1

Lincoln празнува 100-годишния си юбилей през тази година. Компанията формално е основана през 1917 година, но през 1922-а обаче е придобита от Ford, който и до ден-днешен притежава марката. Именно тази година се счита за рождена дата на Lincoln в сегашния му вид.

И ръководството на марката взе решение да отпразнува годишнината си с извънземния концептуален Lincoln L100, който представлява предвестник на бъдещите електрически превозни средства на марката, а името, между другото, се отнася до класическия седан L от 1922 г.

Извънземен Lincoln показва лицето на бъдещите електрически автомобили

Ето какво казва Бил Форд, изпълнителен председател на Ford Motor Company , за тази концепция: "Lincoln е една от най-издръжливите и стилни марки автомобили в света. В много отношения тя е идеална за своя втори век, дефинирана от страхотен дизайн, нулеви емисии и богат технологичен опит.

Lincoln винаги е бил много специален за мен и семейството ми, особено за баща ми и дядо ми. Ако има някаква тайна за дълголетието на Lincoln, това е способността на марката да балансира основните си ценности, стремеж към иновации и създаване на бъдещето."

Извънземен Lincoln показва лицето на бъдещите електрически автомобили

Концепцията L100 въплъщава компромис между изобилна елегантност и фина сдържаност. Елегантният дизайн е много аеродинамичен и наистина привлича вниманието, докато конвертируемото пространство позволява на L100 да бъде и наистина гъвкав. Именно тези характеристики, според идеята на създателите, трябва да получат всички бъдещи електрически модели на известната американска марка.

Концептуалният модел L100 използва усъвършенствана технология за батерийни клетки, която може директно да контролира енергийната плътност и да осигури енергийно ефективна система на работа.

Извънземен Lincoln показва лицето на бъдещите електрически автомобили

Интериорът на колата също е много необичаен. Вместо традиционния волан има оригинален контролер, чийто дизайн е вдъхновен от скъпоценните камъни. Тук обаче воланът изобщо не е необходим, защото колата е оборудвана с усъвършенстван автопилот.

По-важното е, че предните седалки могат да се въртят на 180 градуса, така че предните пътници да могат да пътуват с гръб на посоката на движение. Интериорът използва изключително екологични материали, които могат да бъдат рециклирани.

Извънземен Lincoln показва лицето на бъдещите електрически автомобили


Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    22 11 Отговор
    Нулеви емисии дрън дрън - ако е с литиева батерия трябва да споменете колко нафта са изгорили багерите, камионите и морският кораб добиващи и транспортиращи лития, колко дървета са били изсечени около кратера в местността на добива, както и колко деца роби в централна Африка не са били платени при изработката?

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Механик

    17 9 Отговор
    И кое точно му е извънземното? Това, че вратите му се отварят наобратно ли? Че те до 60-те години почти висчки автомобили бяха така. Или това, че вратите висят конзолно, което ще доведе до провисването им след година употреба? Може би, това, че вместо автомобилни седалки има тапицирани пейки, като на стадион ли?
    Или това, че не може да отличиш, кое му е предница и кое зaдницa ?
    Колкотодо нулевите емисии, всичко това е дрън-дрън. Всичкото гориво и енергия, дето са ползвани за направата на това "извънземно" и те ли са с нулеви емисии? Ами тока, който зарежда, да не би да е дошъл от Марс?
  • 4 Три

    11 5 Отговор
    Автомобил на бъдещето, друг път. Просто още една концепция, която няма да види светлината на деня.
    Ако искате вижте едно време автомобилните производители какви концепции за колите на нашето време са правили, нищо не са познали. И това така.
  • 5 Гъзар

    12 3 Отговор
    И как ще си нарежа вътре една диня?
  • 6 Минувач

    3 2 Отговор
    С тези пейки само си представям, ако вземеш един завой дори само с 50 км/час. Има да се лашкаш, безумна концепция е това да нямаш странични опори. Не знам и за комфорта - гледам всички концепции са с ултра тънки седалки, предполагам няма да са кой знае, колко комфортни.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Иван Васил

    4 4 Отговор
    До всички "интелигенти", на този сайт може да си намерите някой модел от вашето бъдеще, нещо от рода на Лада нива без климатик и без въздушни възглавници, в нея спокойно можете да си режете и дини и пъпеши, то тя за друго не става, е може и кокошки да си отгледате вътре по-късно, след като я обърнете някъде ако сте пробвали да вдигнете 90-100 км/час....