Last news in Fakti

3 Август, 2013 09:30 5 060 1

Електрически Defender тегли 12 тона

  • land rover-
  • defender-
  • ev
Шестте електрически Land Rover Defender-а, които бяха представени на тазгодишното автомобилно изложение в Женева, бяха направени, с цел да се изследва общественото мнение, както и потенциала на ел. всъдеходите в реални условия. Един от образците във вариант Defender 110 Pick Up направи първите реални тестове.
 
Всъдеходът, задвижван от електромотор беше използван в качеството на локомотив. Той успя да издърпа, при това без особени проблеми, четири вагона, общата маса, на които е 12 тона. Четирите вагона са били пълни с хора, а на всичкото отгоре електрическият Defender ги тегли по 6% наклон.
 
Още по-интересното е, че електромобилът успява да измине разстояние от 80 километра, а максималната му скорост е 110 км/ч. На ниска скорост ел. Defender-а може да тегли прицепи в продължение на осем часа. Сега една от новите технологии, която се тества на електрическия всъдеход е системата за движение по наклон.
 
Пълното име на последната е Hill-Descent assist, която е свързана със системата за рекуперация на спирачна енергия. Благодарение на това "сътрудничество" ел.всъдехода може да се самозареди до 80% при положение, че се движи по хълмист терен, където се редуват изкачвания и спускания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШПОРА

    0 1 Отговор
    Тия вагончета, завити във найлончета ли са по три тона бе?!?! ЪПсурТ