Last news in Fakti

22 Декември, 2022 10:15 2 090 4

Bertone се завърна на автомобилната сцена с интересен проект

  • bertone-
  • eb110-
  • хиперкар-
  • суперкар

GB110 ще бъде направен в ограничена серия от 33 броя

Bertone се завърна на автомобилната сцена с интересен проект - 1

Популярната италианска компания Bertone ще се завърне в автомобилния сектор с интересен проект за направата на хиперкар с името GB110. Колата ще бъде направена в ограничена серия от 33 броя, а към момента не е ясно каква точно ще е цената на всеки един от екземплярите. Това е първия проект под ръководството на новите собственици на Bertone.

От компанията не са особено разговорливи щом се отнася до характеристиките на хиперкара, който към момента знаем, че ще генерира 1100 конски сили и 1100 нютон метра. Не се знае къде ще е разположен двигателя, макар да залагаме, че това ще е в задната част на купето, но пък знаем, че мистериозният мотор ще се развърта до 84—оборота в минута.

От компанията казват, че ще осигурят специално гориво за GB110, което ще бъде направено от пластмасови отпадъци. Не е ясно дали тези планове покриват само първоначалното зареждане на колите или от Bertone ще измислят система, която да осигурява зареждането само на техните автомобили. Това което със сигурност знаем е, че ускорението до 100км/ч отнема 2.79 секунди, докато това до 200км/ч отнема 6.79 секунди. След допълнителни 7 секунди километражът ще показва 300км/ч, преди да достигне максималната скорост от 380км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СвръхАз

    16 0 Отговор
    .....мистериозният мотор ще се развърта до 84—оборота в минута...?!
    то аз с колелото ги развъртам толко..
  • 2 Гост

    14 0 Отговор
    Добре ли видях 84 оборота това да не е корабен двигател???
  • 3 Иванчо l-ви

    0 0 Отговор
    Да видим кутията която ще превърне тези 84 об/мин. в необходимите обороти за движение с 300+++ км/ч.
  • 4 МВР

    0 0 Отговор
    Яко, почвам да събирам капачки.