Last news in Fakti

21 Август, 2013 13:34 6 276 3

Повече мощност за обновеното Audi A8

  • audi-
  • a8-
  • франкфурт 2013-
  • фейслифт

Четири от двигателите в гамата на модернизирания флагман от Инголщад получават повече конски сили, а в списъка с опциите вече присъстват одумваните матрични фарове с изцяло светодиодна технология. Освежената A-осмица ще дебютира пред публика на салона във Франкфурт следващия месец.



Бензиновите мотори с обем 3.0 (механичен нагнетател) и 4.0 литра (два турбокомпресора) вече развиват 310 и 435 к.с. срещу 390 и 420 досега. Мощността на 3.0- и 4.2-литровите турбодизели пък нараства от 250 и 350 на 258 и 385 к.с. съответно.



Без изменения остават 6.3-литровият W12, с който се оборудва върховата версия с удължено междуосие, и 4.0-литровият битурбо V8 на наточената модификация S8. Тяхната мощност ще продължи да бъде 500 и 520 коня съответно. Спортният седан ускорява до 100 км/ч за 4.2 секунди.



Audi ще продължи да предлага хибридна версия на най-големия си модел с двулитров бензинов турбодвигател, електромотор и осемстепенен автомат. Силовата установка развива системна мощност 245 к.с. и въртящ момент 480 Нм. A8 hybrid харчи средно 6.3 л/100 км и може да измине три километра само на ток.



Обновеният флагман на Audi е олекнал в сравнение със сегашния модел. Модификацията със стандартно междуосие и трилитров бензинов мотор тежи 1 830 кг срещу 1 915 преди рестайлинга.



Едно от най-нашумелите нововъведения при A-осмицата са матричните светодиодни фарове. Светлинният им сноп се регулира така, че да не заслепява водачите в насрещното движение. Системата може сама да осветява пътни знаци, да примигва на пешеходци, предупреждавайки за приближаването на автомобила, и да осветява платното в завой в съответствие с данните от бордовата навигация.



Мигачите на обновеното A8 работят на динамичен принцип. Жълтите светодиодни секции се включват последователно с интервал от 150 милисекунди и по този начин указват посоката на движение, в която възнамерява да поеме шофьорът.



Продажбите на освежения седан в Германия започват на 8 ноември. Базовата версия ще струва 74 500 евро, с 500 повече, отколкото досега.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bobi

    0 0 Отговор
    Текст към връзката
  • 2 Борис Георгиев

    3 1 Отговор
    Много ми харесва.Направо е убиец особено интериора.
  • 3 ВИП АМГ

    0 3 Отговор
    samo A8 e kola ot taia dolna marka