Last news in Fakti

26 Август, 2013 10:37 23 827 11

Rodzilla с 29-литров турбомотор от танк

  • rodzilla-
  • studebaker-
  • blastolene

Какво бихте направили ако под навеса в къщата ви стои каросерия от стар Studebaker? Някои ретро маниаци биха започнали с реставрацията му в оригинал. Други биха го предали за вторични суровини, а има и такива, които се захващат и го превръщат в чудовищна машина, интегрирайки му двигател от... танк!

Така се получава монстер с име Rodzilla, който разполага с 29-литров V-образен дванайсетцилиндров двигател. Този чудовищен агрегат развива мощност от 1400 конски сили и е произведен от компанията Continental Motors. Масата на огромния агрегат е близо един тон и в стандартното си изпълнение достига мощност от 650 до 765 конски сили.

Момчетата от ателието Blastolene обаче решават, че тази мощност не е достатъчна и монтират огромен турбокомпресор, който почти удвоява мощността на агрегата. За да може да издържи на нея, специалистите от Blastolene използват шаси от малък камион и върху него монтират огромния двигател и каросерията от Studebaker.

Подобен двигател е монтиран и на машината Blastolene Special, която се намира в гаража на Джей Лено. При Studebaker-а обаче той е доста по-модифициран. Интересно е за какво време Rodzilla ще измине драг дистанцията от четвърт миля. Според конструкторите на това чудовище времето ще е по-малко от 11 секунди.

Още една от особеностите на Rodzilla е нейната спирачна система. Тя е разработена от нулата и може да спре тежкия драгстер за доста кратко време. Конструкторите от Blastolene заявяват, че спирачките са и доста издържливи и надеждни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    2 8 Отговор
  • 2 Румен Янев

    2 1 Отговор
    Интересно но къде му е резервоара на това чудовище ?

    Коментиран от #4

  • 3 Руснака Руския

    3 3 Отговор
    двигател на танк - звучи интересно, но не съм сигурен, че това е най-добрия двигател за четвърт миля
  • 4 хххххххххххх

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Румен Янев":

    По-интерсно е колко ще гори за тази четвърт миля това чудовище?
    Дали ше му стигнат 10л. - или те ще са само за да запали?
  • 5 Борислав Жегарски

    2 2 Отговор
    Не мога да си представя какво тракане и вибрация ще има този двигател на това шаси. Не е нужно да уточнявам че този двигател е дизелов и в всеки цилиндър се получава детонация каквато би била поносима ако машината е поне 30 тона. Почти съм убеден ,че когато е на ниски обороти от вибрацията ще се мести настрани. Чара на тази машина е не във возията. Тя е само за гледане .

    Коментиран от #7

  • 6 hhjjnn

    0 3 Отговор
    по голяма тъпотия не съм виждал. тъпи американци
  • 7 Димитър Ценов

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Борислав Жегарски":

    Не е дизелов, а е бензинов и харчи 1 галон за 3,5 мили, което е около 65 - 70л. на 100км. по груби сметки ;)
    Източник: http://www.youtube.com/watch?v=IKfBpazgFhw
  • 8 триста итридесети

    0 1 Отговор
    29 литра дизел, дори и сега да го прозведат, трудно ще мине 500 коня - за атмесферен говоря, щото нали такъв е бил, после му слагат турбото
  • 9 Георги Сираков

    5 0 Отговор
    нормално е някъде по света да има такива автомобили,никъде не се казва,че колата има претенции да е практична и да е с малък разход...тя просто е създадена...НО ВИЕ изглеждате супер жалки,не спирате да плюете,озлобили сте се до висша степен...срам ме е за вас...така не приличата на хора..... :(

    Коментиран от #10

  • 10 Пирамид Хлътков

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Георги Сираков":

    +1
  • 11 Zari

    0 0 Отговор
    Танковете имат много-горивни двигатели- квото му сипеш,такова гори. Нема проблем тва да си гори бензин.