Last news in Fakti

30 Март, 2023 12:12 2 444 3

Какво ще се крие под обвивката на новото Renault 5?

  • renault-
  • renault 5-
  • окачване-
  • батерия

Компактният хечбек ще дебютира през 2024 година

Какво ще се крие под обвивката на новото Renault 5? - 1

През 2021 година Renault обяви официално, че ще възроди компактния хечбек с моделното означение 5, като го превърне в модерен електромобил с дизайн вдъхновен от ретро модела на французите. След като тогава видяхме концепта, сега от Renault са почти готови със серийния модел и решиха да ни разкрият какво ще се крие под обвивката на колата.

Какво ще се крие под обвивката на новото Renault 5?

Към момента знаем, че хечбекът ще бъде построен на платформата CMF-B EV и ще споделя до 70% от частите си с Clio и Captur, които също разчитат на тази платформа, но за двигатели с вътрешно горене. По този начин компанията се надява да свали разходите с около 30% в сравнение със Zoe, чието последно поколение виждаме в момента на пазара. За разлика от него, обаче, новото Renault 5 ще има четири големи модула, вместо 12 отделни като при Zoe.

Какво ще се крие под обвивката на новото Renault 5?

Това ще позволи намаляване на теглото с 15 килограма и по-добър енергиен поток. Заедно с това ще се подсили и подът, което от своя страна ще доведе до по-малко шум и вибрации. Окачването в задната част ще бъде многораменно, което е рядкост за този сегмент. Това вероятно се прави и с оглед на очакваната наточена версия, която от Alpine ще представят в близко бъдеще.

Какво ще се крие под обвивката на новото Renault 5?

Не се споменава почти нищо за задвижването с изключение на това, че ще бъде използван електромотор с технологии от Megane E-Tech с нова вътрешна архитектура за намалено тегло и размери.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шшшшшш

    0 8 Отговор
    Рено ще се крие
  • 2 Дистрибутора

    13 3 Отговор
    Щом е Рено, все е добро
  • 3 Дядо Петьо

    5 1 Отговор
    Ако може да "скрият" това което се криеше в Рено 5 Алпин Турбо няма да е никак лошо :-))))