Last news in Fakti

25 Октомври, 2013 10:33 36 461 18

Продават най-бързия Mercedes-Benz

Американският аукцион RK Motor Collector Car Auctions продава на търг уникален автомобил, който се смята за най-бързата кола в света, сертифицирана за движение по "цивилната пътна мрежа". Става дума за Lotec Mercedes-Benz C1000, който е изработен в един-единствен екземпляр.

Това се случва през 1995 година по поръчка на бизнесмен от ОАЕ, който иска да притежава най-бързата кола в света. Разработката на купето се прави от Mercedes-Benz съвместно с немския производител на спортни автомобили Lotec.

Суперкарът е оборудван с 5.6-литров V-образен осемцилиндров мотор от Mercedes-Benz с два турбокомпресора Garrett. Този двигател работи съвместно с петстепенна несинхронизирана (!) механична скоростна кутия и може ад ускори карбоновото купе до 100 км/ч за 3.2 секунди.

Автомобилът не разполага, нито със серво на волана, нито с аудиосистема. Спартанският екстериор включва единствено климатик и усилител на спирачките. За сметка на това мощността е умопомрачителна за онези години - 1000 конски сили.

Според твърденията на специалистите от Mercedes-Benz уникалният суперкар може да достигне максимална скорост от 431.3 км/ч. За сравнение вездесъщият Bugatti Veyron Super Sport може да достигне 431 км/ч, но има ограничител на 415 км/ч.

Търгът за униката Lotec Mercedes-Benz C1000 ще се проведе от 31 октомври до 3 ноември в американския град Шарлот, щата Каролина. Интересното е, че богатият арабин, поръчал колата, е платил за нея $3.5 млн, а сега организаторите от RK Motor Collector Car Auctions се надяват да получат $1.3 млн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    1 6 Отговор
  • 2 Киро Стоев

    4 13 Отговор
    за тоя грозен кош и 100 долара са му много

    Коментиран от #3, #18

  • 3 Славчо Димитров

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Киро Стоев":

    Карай си трошката и си трай. Има кой да оценява и да дава пари за подобни уникати. За твое съжаление това не си ти.

    Коментиран от #5

  • 4 Светлин Карагеоргиев

    5 5 Отговор
    Вие му десен заден лагер и има разбита спомагателна щанга :D
  • 5 Nickname

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "Славчо Димитров":

    Славчо, Една Лада 1200 знаеш как добре ще ти заспи на манталитета
  • 6 Симеон Тасев

    8 2 Отговор
    много преди фолковете да направат бугати
    мерцедес са номер едно

    Коментиран от #11

  • 7 Shmeker

    1 1 Отговор
    Това по-скоро е Кьонихсег отколкото Бугати. Като шведа е от карбон и т.н. Бугатито обаче ми харесва повече, а е и 4х4, което няма как да не си е прилична екстра при тия скорости и мощности

    Коментиран от #9

  • 8 ВИП АМГ

    5 14 Отговор
    От опит ви казвам най-хубавия мерцедес е продадения мерцедес
  • 9 Iaroslav Stanchev

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Shmeker":

    Къв кьонигсек,бе шмекер.Кьонигсек са чукали мечове за викингите,когато Лотек са правели коли.Лотек са тунинг ателие и произвеждат собствени автомобили от 1962 г.Кьонигсек хабер са нямали от коли тогава.Чак през 1994 г. почват да изгряват.

    Коментиран от #12

  • 10 Todor Petrov

    4 3 Отговор
    Ae stiga gluposti Bugatti Veyron e serien avtomobil kakvo ste zeli da obsujdate avtomobilite v seriono proizvodstvo s avtomobil koito e bil poruchkov. Seki koito ima pari moje v da otide i da si porucha ako shte i ot Lada da mu proektirat avtomobil s 5000HP i da e nai buzrzata za momenta. No tova ne dava pravoto da go burkate s serionoto proizvodstvo.
  • 11 Ognyan Petrov

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Симеон Тасев":

    Човека специално се е обърнал към МБ и си е поръчал да му направят колата. Ами, ако се беше обърнал към Ауди? Тогава какъв коментар щеше да постнеш?
    Иначе колата е уникат. Две мнения по въпроса няма. :)
  • 12 БМВ БЪЛГАРИЯ

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Iaroslav Stanchev":

    Да през 94 и е започнало всичко от един човек който не разбира много от инжинерство и иска да направи най добрата супер кола и успява от нищото без средства даже така че са си добре.
  • 13 Ivailo Chankov

    1 2 Отговор
    Lotec и Mercedes нямат много общо, само двигателя е от Мерцедес, но и на Pagani двигателите са от Мерцедес, това не означава, че на Пагани трябва да им казват Пагани-Бенц или нещо такова, първо научете малко за Lotec и тогава коментирайте и стига с този Veyron, защото Veyron е нищо в сравнение с автомобили като Mclaren F1 или Lotec Sirius, ето ви повече информация за Lotec : http://en.wikipedia.org/wiki/Lotec
  • 14 PROFESIONALISTA

    3 2 Отговор
    Ами то един тъп арабин това може да поръча естествено, за какво му е хубав салон или музика. То сигурно вътре трябва с шлемофон да стоиш и без това. А сега ще се намери някой като него да я купи колкото да я има, не че някога ще тръгне да вдига 430 км/ч , освен ако не иска да направи камикадзе атака на Белия дом.
  • 15 Димитър Стоянов

    3 2 Отговор
    Lotec си е Lotec... няма нищо общо с Бенца.. кви глупости пишете не знам! ..
  • 16 Димитър Стоянов

    0 2 Отговор
    http://www.supercars.net/cars/1011.html
  • 17 Венцислав Тодоров

    1 0 Отговор
    naj-dobroto ot sveta na avtomobilite!I TO E ZA TEB
  • 18 Coupè

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Киро Стоев":

    Киро с пластмасовата буца Шкода