Last news in Fakti

3 Декември, 2013 09:22 4 965 4

Maserati Ghibli отпадна от финала на конкурса "Кола на годината" в БГ

  • кола на годината-
  • coty-
  • maserati

Регламентът на конкурса "Кола на годината" допуска до финалния кръг максимум по пет автомобила във всяка една от категориите. Когато участниците са повече, се прави предварителна "пресявка". Финалистите се определят от българските автомобилни журналисти, членове на Прес Автоклуб България.

Тази година повече заявки имаше в категорията "леки автомобили". След направените над 200 финални теста на автомобилите претенденти за титлата "Кола на годината 2014", родните авто журналисти решиха от финала да отпадне новото попълнение на Maserati, носещо наименованието Ghibli.

В рамките на специално двудневно събитие се проведоха заключителните сравнителни изпитания на колите. Тази година претендентите са разделени в три категории - леки автомобили, ванове и 4х4. Крайните победители ще станат известни на 12 декември, по време на официалната церемония в столичния хотел "Шератон".
 
Ето и финалистите, които ще се борят за титлата "Кола на годината" във всяка една от категориите.
 
Леки автомобили
 
BMW 4er
Mazda6
Opel Adam
Peugeot 308
Skoda Octavia 
 
Ванове
 
Citroen C4 Picasso / Grand C4 Picasso
Dacia Dokker
Fiat 500L
 
4×4
 
BMW X5
Ford Kuga
Opel Mokka
Range Rover Sport
Suzuki SX4 S-Cross

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 skier

    4 0 Отговор
    Ми правилно. Няма как Мазерати, колкото и да е хубаво, да е кола на годината в БГ.

    Коментиран от #3

  • 2 Shmeker

    8 0 Отговор
    Що бе каква е разликата? Така и така народа не може да си вземе нито един от автомобилите, кво значение има дали е мазерати, бмв или шкода? Не мога да схвана що са го махнали мазератито
  • 3 Iaroslav Stanchev

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "skier":

    А то щото другите има как да станат кола на годината в България.
    Той Шмекера правилно е казал,че и без това някой много трудно ще си ги купи-нови.Всичките почват с цени от 30000 нагоре,само Дачията е 15-20000,зависи от екстрите.
  • 4 Николай Попов

    0 2 Отговор
    Range Rover Sport или BMW X5 ?