Last news in Fakti

3 Декември, 2013 09:57 51 062 34

Пол Уокър загинал в улично състезание

  • пол уокър-
  • бързи и яростни-
  • катастрофа-
  • инцидент

Полицията в Санта Кларита, където в събота катастрофираха и загинаха на място холивудската звезда Пол Уокър и приятелят му Роджър Родас, подозира, че трагичният инцидент се е случил по време на улично състезание вследствие на техническа неизправност.

Според механици от сервиза, в който е поддържано червеното Porsche Carrera GT, на мястото на удара имало следи от бистра течност. Експерти смятат, че катастрофата е резултат от отказ на усилителя на волана, причинен от изтичане на работна течност.



Тази версия се подкрепя от следите от гумите във фаталния завой, които били абсолютно прави. Според NBCnews Родас и Уокър навлезли в участъка с ограничение 15 мили/ч (24 км/ч) с поне 70 км/ч.

Междувременно в интернет бе разпространен запис от охранителна камера, заснела катастрофата в индустриалната зона на Санта Кларита. В записа с доста ниско качество се вижда как колата се разбива в огромен облак прах и почти мигновено избухва в пламъци. Водачи на преминаващи автомобили се опитват да угасят огъня, но без особен успех.

Porsche-то с цена $500 000 не е било модифицирано. Колата е карана рядко, което говорело за фабричен дефект. Мястото, където загина актьорът от "Бързи и яростни", вече събира скърбящи приятели и фенове на 40-годишния Уокър.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мустафа Ефенди

    4 1 Отговор
    .а.ти ѝ пушилката дет са вдигна то ще кажеш че все едно атомна бомба се взриви
  • 2 Tsvetelin Hadzhiev

    9 1 Отговор
    Пълни глупости!Къде е другата кола/коли с които се е състезавал?При 70км/ч колата да стане на пастет,че и да се взриви.Виждал съм БМВ да изкоренява 2 дървета с 200км/ч и беше в далеч по-добро състояние.Друг факт е че колата вече е била продадена и са внимавали много с нея.

    Коментиран от #7

  • 3 Симеон Тасев

    0 5 Отговор
  • 4 Iaroslav Stanchev

    5 1 Отговор
    Така,като гледам,май са изтървали двойката пред 70 км/ч.
  • 5 dhcp

    1 1 Отговор
    Това не е ли същото порше, но с друг номер?
  • 6 Димитър Ценов

    8 2 Отговор
    Мислете като ги пишете или по-скоро като ги преписвате тея статии... краш тестовете се провеждат при скорост от 60км. и резултатите са далеч от това... Няма как кабриолет като това Порше да се смаже толкова при челен удар със скорост от 70км.ч и да се взриви при положение, че двигателят е отзад... скоростта е бил доста повече от 70км.
  • 7 Ивайло Каназирски

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Tsvetelin Hadzhiev":

    виждаме колко са внимавали с нея. с 200 2 дървета трябва да са били млади овошки. Едно голямо дърво не би се поместило. Другото което искам да кажа, е че няма безсмъртни хора, всеки ден загиват хора при катастрофи, просто този път починаха двама известни и направихме световна драма. Да би мирно седяло не би чудо видяло са казали хората. + това карера ГТ е един доста нестабилен автомобил (Top Gear) а и техническа неизправност... Грозна работа.

    Коментиран от #34

  • 8 alex xela

    6 5 Отговор
    No more VAG, срам за порше. Трябва да закрият това изродче на вагените и да оставят правенето на спортни коли на умеещите.

    Коментиран от #11, #22

  • 9 Димитър Величков

    5 2 Отговор
    Има още нещо, което за което никой коментиращ тук не се сеща. Освен високата скорост (няма как да е била само 70 км/ч), има и друг фатален фактор. При този модел порше двигателят се намира в задната част на колата, а отпред е багажникът. Едно е да се удариш в препятствие с куха предна част, друго е да има солидна преграда, каквато е двигателят, който би могъл да понесе известна част от удара.
  • 10 Нема Бира

    6 1 Отговор
    Няма значение каква е скоростта!!! Подозрителното е че колата се взривява?!?! Това става само на филм. При краш тестове на фабрични коли даже след удар със сериозна скорост няма такива експлозии. Вероятно е имал Азотен Окис??? Бутилката с NO2 може да предизвика такава експлозия НО САМО каро има допир с горивото от резервоара!!! Много е странно.....
  • 11 асдфгххх

    4 6 Отговор

    До коментар #8 от "alex xela":

    Срам за Порше ли? Порше са едни от най-здравите и интелигентно направени спортни автомобили. Колко хора на ден умират от Mercedes, BMW или Audi? Стотици? Ама един умря с Порше и всички взехте да мрънкате. Колите с централно разположен двигател (като Carrera GT) са най-трудни за управление. И не мисля, че причината е фабричен дефект, а по-скоро грешка при някой ремонт. Като не е било модифицирано, не значи че не са правени ремонти по колата.

    R.I.P Пол Уокър!

    Коментиран от #12

  • 12 alex xela

    6 5 Отговор

    До коментар #11 от "асдфгххх":

    за кола за 500к $ не само срам , ами си и е престъпление....
  • 13 Кобрата

    2 1 Отговор
    Тук има нещо което ме съмнява и това е номерът на на Porsche-то.
    В една друга статия го видях и там беше показан номера на колата преди да тръгнат да се возят и той е: 7CCY590, а тук в тази статия в този вторият клип, на гроба има един друг номер който е 3URS937 и не съвпада с номера на Porsche-то на Уокър...дали не е нещо инсценирано и аз вече се замислям но няма как да е инсценирана злополука, защото все пак в цял свят се говори, пък и отложиха снимките на ''Бързи и яростни 7''

    Коментиран от #28

  • 14 Кобрата

    3 1 Отговор
    то всъщност това горе е мястото на злополуката, а не гробът...и там ако се загледате ще видите, че номерът не съвпада с този от тази статия: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2508967
  • 15 I'm back

    2 11 Отговор
    Поредния дефектен германски кош.Тия смешници са направили няма и 1500 броя от този модел и пак имат дефекти.Германска кола ли?А не мерси.Седи в гаража и се чупи.
  • 16 SerSeri CoCuk

    0 0 Отговор
    no v edin sayt pishe ce toy e bil v kolata na edin priyatel !
  • 17 Бай Иван

    2 0 Отговор
    Когато човек има много пари започва да се чуди сам как да разнообрази ежедневието си!Някой го правят по този начи.Дано да е вече на по добро място!
  • 18 ВАСИЛ ДИМЧЕВ

    1 5 Отговор
    Като свикнеш на жълтурковски таратайки трудно ще се справиш с висшия пилотаж на най-доброто от най-добрите.
  • 19 Ivailo Chankov

    4 2 Отговор
    Че Карерата си е доста нестабилна дори като за този клас автомобил си е факт, но всеки човек трябва да се замисли преди да поеме отговорността да настъпва десния педал на такъв автомобил, защото това си е сериозна отговорност която не всеки би понесъл, хората трябва да се замислят, че едно Порше с 600 коня и централно разположен двигател си е сериозна работа и няма да се управлява като Голф със 150 коня, който е с по-малко коне и двигателя и предаването са отпред, отговорността си е на зад-кормилното устройство при такива инциденти, защото не ми се вярва при нормални скорости под ограниченията Поршето да е нестабилно .
  • 20 Ivailo Chankov

    2 2 Отговор
    И Ярослвав е прав като писа, че са изтървали двойката преди 70км/ч
  • 21 иван иванов

    0 2 Отговор
    а обърнахте ли внимание на номерът който там на мастото на катастрофата нее същият като този на поршето което се качва Браян О конър номерата са различни
  • 22 ВИП АМГ

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "alex xela":

    kakto mnogo pati sam kazval VAG sasipaha i tazi marka

    Коментиран от #24

  • 23 Svetoslav Aleksandrov

    0 1 Отговор
    не е било гонка той е бил съдружник в автокъщата,но колата е била повредена и той искал да я тества преди да я прати в сервиз и тогава вече е станало това и някаква течност от предната част е започнала да изтича и тогава се е запалила колата
  • 24 Shmeker

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "ВИП АМГ":

    Тоя па.. Този модел е далеч преди VAG да купи Porsche.

    По принцип идеята на Пийх беше Порше да купи ВАГ, бяха взели над 40% от акциите но дойде кризата и се наложи ВАГ да купи Порше. Предполагам за Пийх е все тази.
  • 25 PROFESIONALISTA

    5 3 Отговор
    Това са пълни глупости, имащи за цел да изкарат едва ли не непогрешим този зад волана, и да му осигурят почтен и неопетнен пост на небето... Няма как от някакъв си теч изведнъж да откаже хидравликата на волана на такава нова кола, просто пилотска грешка вследствие ниска преценка на собствените възможности и тези на пътните дадености...
  • 26 Martin Antonov

    0 1 Отговор
    http://www.kliuki.bg/301793/pol-uokar-e-jiv/

    Коментиран от #33

  • 27 Niky Tashkov

    0 2 Отговор
    Следите били прави тая кола ако влезеш в завой с 200 следите ще са идеално прави до дърветата Това е мощна кола доста лесно се увлича човек в такава кола и се надценява и себе си и колата а пък ако подцени ситуацията вече .. ето го резултата ... Всички обаче ще са доволни ако е техническа неизправност по лесно е за всички поршето са му се спукали маркучите рейката забила колелата паднали и те с 50 км/ч се взривили ...

    Коментиран от #29

  • 28 Niky Tashkov

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Кобрата":

    Снимката на която уж тръгва е според мен стара снимка на която е до такова Porcshe .. то е различен цвят ясно си личи ... някой журналист най вероятно се е направил и казал я вижте аз имам снимка точно преди да се спомине .. което струва и пари разбира се ...
  • 29 Shmeker

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Niky Tashkov":

    Абе следите ще са прави само ако мощната кола е на предно предаване. Тва порше е със задно, а задното няма как да са прави следите преди завоя ако наистина е завивал
  • 30 Бхд БхД

    1 0 Отговор
    Едни викат механичен проблем други задкормилното устройство трети ,че е бил само сцена от филма то и така ще се забрави към нова година
  • 31 Бай Иван

    3 0 Отговор
    Наистина жалко за него ,след 1 месец никой няма да си спомня за него освен майка му!
  • 32 Evolution

    3 0 Отговор
    Ограничението е било 45 мили в час, а не 15. Това с табелата 15 е сложено от полицията след удара. Ама кой да преглежда и други сайтове и снимков материал... А интересното е че веднага след инцидента от Порше има изявление че точно този модел не бил проблем и бил един от най-добрите които са правели. Малко - гузен не гонен бяга... Проблема според мен поне е в 2 неща - шофьора и колата, като колата дори май повече тежи в случая... А това с гонката е не смешно, ами жалко... Още малко ще го преместят и на шофьорското място с цел да се вдига рейтинг и какво ли още не...
  • 33 batmusurat

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Martin Antonov":

    Това е или някаква стара снимка или фотошоп. Те и за Елвис мислят че още е жив ама 35 години не са е появил. Търси се сензация то тва е ясно спекулира се със смъртта на момчето.
  • 34 триста итридесети

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ивайло Каназирски":

    Искаш да кажеш някой вековен дъб ли?
    200 км/ч и 1500 кг маса Ма хич не ги подценявай!