Last news in Fakti

10 Ноември, 2023 14:25 1 327 6

Проблем с въздушните възглавници на Tesla в Европа

  • tesla-
  • model model x-
  • волан-
  • въздушна възглавница

Компанията е разменила воланите

Проблем с въздушните възглавници на Tesla в Европа - 1

Проблемите на Tesla с нетипичния yoke волан продължават, след като производителят разкри, че някои модели S и X със срязания волан имат въздушна възглавница от кръглия волан и обратно.

В информацията се казва, че когато някои Model S и Model X са били в сервизните центрове, воланът може да е бил оборудван с въздушна възглавница за водача, предназначена специално за другия тип волан. Освен това някои допълнително монтирани yoke волани са имали въздушна възглавница, която е била предназначена за кръглия волан.

Проблем с въздушните възглавници на Tesla в Европа

Tesla твърди, че това объркване може да намали ефективността на въздушните възглавници и да представлява риск за безопасността. Общо 159 автомобила са включени в изтеглянето, състоящо се от избрани Model S 2021-2023, произведени между 3 февруари 2021 г. и 21 септември 2023 г., както и кросоувъри Model X 2021-2023, които са били сглобени от 14 юли 2021 г. до 29 септември 2023 г. Производителят на автомобили обвинява сервизните оператори, които може да са оборудвали алтернативния волан с неправилната въздушна възглавница за водача.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо

    4 0 Отговор
    Нищо, с един софтуерен ъпдейт и готово.
  • 2 Пропаганда

    1 3 Отговор
    Що ни занимавате със 159 коли от 5 милиона? Нали имат работещи възглавници.
    Ще ги разменят с правилния размер и толкова.
  • 3 ГОЛЕМИ ГЪБИ

    2 0 Отговор
    нали има сашковци дето си ги копуват?!
  • 4 омъскаряване

    3 1 Отговор
    А защо въздушните възглавници са поставяни в сервизни центрове, а не в завода? Поредната смърдяща простотия на "свети" Илон-Шегобиец, но явно си играе с живота на сектантите! Не че на тях им дреме особенно де!

    Коментиран от #6

  • 5 Гост

    1 0 Отговор
    Пак ли детски болести,електрофили?
  • 6 Чети не боли

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "омъскаряване":

    Това са потенциални проблеми със сменени фабрични волани с друг вид волан. От кръгъл на yoke или обратното. Сменили са волана, но в някои сервизи са оставили старата въздушна възглавница от предишния волан.

    Затова проверяват за съответствие всички сменени волани.


    "Освен това някои ДОПЪЛНИТЕЛНО монтирани yoke волани са имали въздушна възглавница, която е била предназначена за кръглия волан."


    "Производителят на автомобили обвинява сервизните оператори, които може да са оборудвали АЛТЕРНАТИВНИЯ волан с неправилната въздушна възглавница за водача."