Last news in Fakti

12 Януари, 2014 12:06 14 608 11

Дрифтът става престъпление в Саудитска Арабия

  • дрифт-
  • саудитска арабия-
  • видео

Властите в Саудитска Арабия работят върху нов закон, в който популярното по онези места контролирано занасяне с автомобил по пътищата за общо ползване вече няма да бъде третирано като нарушение на правилата за движение, а като криминално престъпление, съобщава ArabNews.com. Според предлаганите промени заподозрените ще бъдат пращани на съд, ще бъдат глобявани с най-малко 2 000 евро, а автомобилът ще бъде конфискуван за месец.

При повторно провинение наказанията са още по-сурови. Колите на виновниците ще бъдат отнемани за три месеца, ще плащат двойно по-висока глоба и ще бъдат лишавани от свобода за период до 1 година. Ако дори това наказание не даде резултат, хванатите да дрифтират по арабските пътища са заплашени от затвор до 5 години.

Пътниците в дрифтиращи автомобили и зяпачите също ще отговарят пред закона. Ако бъдат хванати по време на непозволеното забавление, пасажерите и сеирджиите ще плащат глоба от 300 евро, а колите им ще бъдат конфискувани за 15 дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владислав Димитров

    11 0 Отговор
    Ярък пример, когато пари много, а акъл няма !
  • 2 Иван Господинов

    6 0 Отговор
    Газ до тенекията и Алах да ти е на помощ. Контрол над автомобила - елементарен като за арабески
  • 3 Благовест Стефанов

    7 1 Отговор
    Дано не забранят пързалянето по чехли, висейки от автомобила, че от скука ще измислят някоя друга простотия.
  • 4 Troll

    6 1 Отговор
    Това дори не е дрифт. Повечето коли в клиповете са Тойота Камри и Хонда Legend/акорд, а те са с предно предаване

    Коментиран от #10

  • 5 Симеон Тасев

    0 3 Отговор
    hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
  • 6 Христо Шуманов

    2 3 Отговор
    Че са глупаци, си е така, но в България дрифтирането и всичко това което го гледаме на тези клипове трябва да се учи при вземане на шофьорските изпити. Аз съм от Самоков и пътя Самоков - София го пътувам всекидневно, не може при първия дъждец и минимум 2 катастрофи да има по пътя. Съвсем малко им занесе колата и не могат да я овладеят, има неща който не се избягат, но все пак ми се струва, че тия араби с тези уменя, няма да се ударят като нашенците.

    Коментиран от #7

  • 7 Радой Мянков

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Христо Шуманов":

    Да, финската книжка се взима с изпит по "дрифт", но там не са идиоти като нас. Ако всички оруфляци в България излизат от школата със самочувствието, че имат неземни шофьорски умения, то по улиците ще стане нещо страшно, гарантирам ти! Сега поне една голяма част имат страх от липсата на подобни способности и се съобразяват малко или много.
  • 8 dhcp

    6 0 Отговор
    Ken Block пасти да яде
  • 9 Ivailo Ivanov

    1 1 Отговор
    tolkova e tapo tva draftene za ko go praviat niakoi hora se chudia na tapia im akal
  • 10 Ivailo Ivanov

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Troll":

    i te mogat da driftiat nezavisimo ot predavaneto
  • 11 Кобрата

    0 0 Отговор
    И аз не го одобрявам този уличен дрифт...ако е на писта добре... ама да дрифтираш на пътя където се движат и други коли е направо престъпление