Last news in Fakti

7 Май, 2024 09:57 2 359 0

Kia пуска компактен ел. кросоувър в края на месеца

  • kia-
  • ev3-
  • ev6-
  • ev9

EV3 ще дебютира на 23 май

Kia пуска компактен ел. кросоувър в края на месеца - 1

Kia EV3, който ще бъде най-достъпното предложение с нулеви емисии на марката, се появи като концепт на автомобилното изложение в Лос Анджелис през ноември миналата година. Сега, на прага на дългоочаквания си дебют, няколко изображения ни позволяват да видим електрическия кросоувър в завършен производствен вид, малко преди официалното му представяне, насрочено за 23 май.

Kia пуска компактен ел. кросоувър в края на месеца

Еволюирайки от концептуалните си корени, EV3 запазва познатите ръбати контури, като се отличава с изправени предни и задни профили, украсени с характерни светлинни елементи. Под познатата си външност EV3 има обща линия с по-големите си братя - EV6 и EV9, като споделя усъвършенстваната платформа E-GMP. Въпреки това, като стратегическо отклонение се предполага, че EV3 е готов да се откаже от 800-волтовата архитектура.

Подобно отклонение предвещава не само разминаване в техническите спецификации, но и стратегическо позициониране в рамките на електрическата екосистема на марката, като се обособява отделна ниша за EV3, като това със сигурност ще изиграе и решаваща роля в политиката за цената.

 

 


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА