Last news in Fakti

11 Февруари, 2014 09:39 4 019 2

Двойно предаване за Tesla Model S

  • tesla-
  • model s-
  • model x-
  • елън мъск

Електрическият седан Tesla Model S ще получи система за задвижване на четирите колела. Новата модификация ще се появи заедно с бъдещия кросоувър Model X през април 2015 г., а прототипи на двете возила ще бъдат показани на някое от големите изложения през есента, обяви на преконференция в Амстердам шефът на калифорнийския производител Илон Мъск.

Според Мъск инженерите на Tesla работят усилено над увеличаване на капацитета на батериите на Model S. В момента хитовият електромобил се предлага с 60- и 85-киловатчасови акумулатори, които позволяват изминаването на до 330 и 420 км съответно.

Tesla Motors ще се стреми да намали и себестойността на новите батерии с 30-40 на сто. Компанията планира и собствен завод за производство на акумулатори, а до края на годината мрежата от станции за безплатно зареждане Supercharger ще се разпростре и на територията на Европа. Амбицията на компанията е да открива по един нов пункт всеки ден.

В момента в Щатите употребяван Model S струва повече от чисто нов. Изследване на портала ISeeCars.com сочи, че на вторичния пазар електрически седан струва средно $99 734, докато в магазина базовата версия се предлага за $69 900, а върховата модификация - за $89 900. Куриозът се обяснява с нежеланието на купувачите да чакат дълги месеци преди да се сбодият с мечтания електромобил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    1 0 Отговор
    Добра машина

    Коментиран от #2

  • 2 S Bogomilov

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кобрата":

    Бива но ако подобрят пробега ще е по добра. Иначе само з аградско каране толкова пари...