Last news in Fakti

22 Май, 2024 15:32 2 121 1

Компактният кросоувър Geely Icon получи най-достъпната си версия

  • geely-
  • icon

Вариантът Butterfly струва 13 800 долара

Компактният кросоувър Geely Icon получи най-достъпната си версия - 1

Китайската компания Geely, която се очаква да навлезе и на родния пазар, официално представи най-достъпната версия на компактния си кросоувър Icon, която носи името Butterfly.

Geely Icon се произвежда от 2020 година. Това е компактен кросоувър с модерен дизайн и голям набор от разнообразно оборудване и технологии. Изграден е на BMA платформата на компанията Geely.

Между другото, модели като Geely Binyue&Proton X50, Geely Binrui и Lynk&Co 06 също са построени на тази платформа. До излизането на тази бюджетна модификация имаше три версии в семейството на Geely Icon. Те струват между 15 200 и 18 000 долара.

Компактният кросоувър Geely Icon получи най-достъпната си версия

Сега, Icon Butterfly ще бъде най-достъпната версия на този кросоувър. Цената ѝ ще започва от 13 800 долара. Icon Butterfly се различава от другите версии по цвета на каросерията, скритите дръжки на вратите, новите опции за 19-цолови джанти и оборудване.

Дизайнът на предната част не е променен. Дължината на Icon Butterfly е 4 350 мм, широчината е 1 815 мм, височината е 1 620 мм, а междуосието е 2 640 мм. Тоест има същите размери като другите версии на този кросоувър.

Компактният кросоувър Geely Icon получи най-достъпната си версия

Какви промени са настъпили в салона - от Geely все още не поясняват. Освен това все още не е известно с какъв двигател е оборудван този кросоувър. Под капака досегашните има четирицилиндров 1.5T двигател с мощност 180 к.с. и 290 Нм въртящ момент.

Този мотор работи в комбинация със 7-степенна DCT скоростна кутия. Ускорението до 100 км/ч отнема 7.9 секунди при максимална скорост от 200 км/ч. Средният разход на гориво е 6.3 литра на 100 км. Geely Icon Butterfly ще бъде пуснат в продажба още през 2024-а.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Охотник

    7 0 Отговор
    Супер, да го пускат в България на същите цени. И да видиш, как водещите марки ще внесат свойте конкурентни модели. На същите цени, който сега се предлагат, за Индия, със същите характеристики, двигател и цени.