Last news in Fakti

22 Май, 2024 15:46 3 866 5

BMW са обвинени във внос на няколко хиляди коли, произведени с помощта на принудителен труд

  • bmw-
  • mini-
  • сащ-
  • уйгури
BMW са обвинени във внос на няколко хиляди коли, произведени с помощта на принудителен труд - 1

Германският автомобилен производител BMW е внесъл най-малко 8000 автомобила Mini Cooper в Съединените щати, които са оборудвани с електронни компоненти от китайски доставчик, забранени още през 2021 година. Това става ясно от доклад на Сената на САЩ, публикуван в понеделник. Както пише Reuters , този внос е продължил поне до април.

BMW Group каза в имейл, че е "предприела стъпки за спиране на вноса на тези продукти". Компанията ще извърши сервизна акция за подмяна на някои части, като добави, че "има строги стандарти и политики относно заетостта, човешките права и условията на труд, към които всички наши преки доставчици трябва да се придържат".

Ще припомним, че през 2021-а Конгресът прие Закона за предотвратяване на принудителния труд на уйгурите (UFLPA), за да засили прилагането на законите за предотвратяване на вноса на стоки от китайския регион Синдзян, за които се смята, че са произведени с помощта на принудителен труд от членове на уйгурското малцинство в страната. Китай отрича обвиненията.

В доклада се казва, че Bourns, базиран в Калифорния доставчик на автомобили, се снабдява с компоненти от Sichuan Jingweida Technology Group (JWD). Тази китайска компания беше добавена към списъка на организациите на UFLPA през декември, което означава, че нейните продукти се считат за произведени с помощта на принудителен труд.

Това обаче съвсем не е първият такъв случай. През февруари Volkswagen потвърди, че няколко хиляди автомобила Porsche, Bentley и Audi са били задържани в американските пристанища за нарушаване на законите за принудителен труд от китайското звено.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чочо

    6 0 Отговор
    Абе,май само източна Европа ни ругаят...а ,я ги виж,баш европейците,какви ги вършат.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    9 0 Отговор
    Американците си построиха пътната мрежа с принудителният труд на милиони 3атв0рници, но сега стъпили нависоко и държат морал на другите. Що е то, лицемерие?
  • 4 БАЙО

    10 1 Отговор
    Егати мерзавците. В никоя друга държава няма население което да живее принудително в резервати, да резервати за хора
  • 5 Американска братушка

    8 0 Отговор
    Едни от най-големите робовладелци се загрижили за принудителният труд .