Last news in Fakti

22 Май, 2024 15:56 2 154 4

Интересни подробности за новата Mazda CX-5

  • mazda-
  • cx-5
Интересни подробности за новата Mazda CX-5 - 1

Mazda разработва третото поколение на модела CX-5. Кросоувърът трябва да излезе на пазара през 2026 година, но известна информация за него вече се появи в интернет. Тя бе публикувана от японския специализиран сайт BestCarWeb.

Ръководството на Mazda индиректно потвърждава дебюта на модела CX-5 в края на 2025 година или началото на 2026-а по време на брифинг за резултатите за 2023 г. Документът съдържа и някои подробности за новата кола.

Новата Mazda CX-5 2026 ще запази обичайното оформление с напречно разположение на двигателя и предно или задвижване на всички колела. Автомобилът ще бъде сравним по размер с настоящия модел. Дизайнът на кросоувъра ще бъде направен в модерен, но фирмено разпознаваем стил.

Освен това беше обявено, че новата Mazda CX-5 ще се предлага не само в бензинова, но и в хибридна версия. Toyota ще помогне за електрифицирането на модела - именно тази компания ще осигури хибридната му инсталация

Хибридът ще комбинира с 2.0-литров бензинов четрицилиндров SkyActiv-G мотор с електродвигател и батерия. Освен това инженерите на Mazda ще преконфигурират системата за по-активно и вълнуващо шофиране.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    9 3 Отговор
    SkyActive се оказаха добри само на хартия. Голям боклук се оказаха! Личе опит с Mazda Cx-5 от 2018 г. 2.2 дизел. Продадох я(отървах се) този март и почерпих.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Стар Вълк

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Едва ли същия модел произведен за тяхния пазар ще е толкова зле. За Европейския предлагат евтин вариант, конкурентоспособен, но не и надежден. Както и със останалите стоки междувпрочем ....
  • 3 Пазител на галактиката

    2 2 Отговор
    Гледах предното поколение, но на същата цена предпочитам стар немец пред него. Нещо не ме грабна колата, честно
  • 4 тъй шъй

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Знае се отдавна, че дизеловите мотори на Мазда през последните години имат много и сериозни механически проблеми. При бензиновите положението е съвсем друго-много добри G-серия и не толкова добри X-серия. Ако наистина вземат от Тойота планетарната трансмисия, ще се поправят и подобрят значително, защото ще използват най-доброто задвижване. Мазда с меките си хибриди- скъпа старт-стоп система,изостанаха много от конкуренцията -Тойота и Хонда.