23 Февруари, 2014 10:00 20 064 31

Какви изненади готви Skoda за Женева?

  • skoda-
  • женева 2014-
  • автосалон

 

Чехите обявиха, че по време на предстоящото изложение през март в Женева ще покажат 14 автомобила. Най-интересната част от съобщението, което беше разпространено в страницата на марката във Фейсбук, беше: "Ще има изненади".

 
Специалистите веднага започнаха с предположенията, като сега ви представяме най-интересните от тях. Някои от тях почти сигурно ще се появят в Женева, за други е малко вероятно, но спекулациите по темата определено предизвикват голям интерес.

 VisionC

Информацията е съпроводена с един интересен ескиз. Рисунката в зелено най-вероятно изобразява новия прототип на марката. Студийната разработка е VisionC и впечатлява с излъчване на екстравагантно спортно купе с пет врати.

 Octavia G-TE

Другата изненада най-вероятно ще е с екологична насоченост. Става дума за новата Octavia G-TE и по-конкретно за модификация, работеща на природен газ G-TE. Това ще е второто пазарно предложение с природен газ за Skoda, след Citigo.

Octavia Scout

От практична гледна точка, най-интересната изненада е новата Octavia Scout, която ще е оборудвана със система за задвижване на четирите колела Haldex от пето поколение. Новата генерация Scout ще се отличава, освен с визия и технологии и с по-висок клиренс.

 Fabia

Има и спекулации, че прототип на следващото поколение Fabia ще заеме централно място на щанда на Skoda на автосалона в Женева. Автомобилът ще стане и първият субкомпактен модел на VAG, построен на моделната платформа MQB. Технологичните близнаци Polo и Ibiza по традиция ще се появят малко по-късно. 
 
Какво точно ще покаже Skoda на автосалона в Женева? Това предстои да узнаете в началото на следващия месец от екипът ни, който ще ви информира за всичко най-интересно, директно от мястото на събитието.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    3 18 Отговор
    шкода си е кофа все пак чехи и коли =издънка

    Коментиран от #2

  • 2 comment

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Симеон Тасев":

    Детската градина да мълчи и да си дъвче бибероните! Шкода е от най-старите фирми за производство на автомобили на този, а вероятно и на онзи свят!

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Kvo da kaja ...

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "comment":

    То много хубаво, ама това не е самостоятелна марка. Все пак се прави от Фоксваген (не, че е нещо лошо). Но Шкодилаците не са лоши коли ...
  • 4 galaxy

    4 3 Отговор
    Шкодата е перфектния автомобил за съотношението цена-качество!
  • 5 Симеон Тасев

    1 9 Отговор

    До коментар #2 от "comment":

    ти нормален ли си ракия ли си пил шкода или мерцедес са едни от най-старите

    Коментиран от #6, #7, #10, #11

  • 6 Troll

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "Симеон Тасев":

    Симеоне
    Едни от най-старите производители не означава най-старият.
  • 7 comment

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Симеон Тасев":

    И двете марки, хлапенце са от най-старите. Научи се да пишеш, после се научи и да четеш и вземи попрочети някоя книжка! Чак после може евентуално да спреш да пишеш простотиите си.
  • 8 мечока

    2 7 Отговор
    Новите Октавий са по красиви от Аудитата и VW !
  • 9 Лудака

    2 10 Отговор
    skoda pulen bokluk
  • 10 Божидар Георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Симеон Тасев":

    Не той а ти нормален ли си?
    Мерцедес (Даймлер Бенц) е основан от Готлиб Даймлер и Карл Бенц (на чието име е кръстен бензина) а те се смятат за откриватели на автомобила. Ще рече, Даймлер-Бенц е най-старата автомобилна марка в света.
    Шкода ако се не лъжа се прави от 1907ма или 1912, ще излъжа коя точно. Скоро имаше 100 годишнина и е втората автомобилна фабрика в Европа ( има щатски които са по-стари от Шкода)
    Фолксваген стартира дейността си по поръчка на Хитлер, с направата на прочутия Бръмбар през 1939та.
    Така че не се изхвърляй, ако не друго, цяла София беше окичена с билбордове 100 години Шкода, поне това трябваше да си видял

    Коментиран от #18

  • 11 Божидар Георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Симеон Тасев":

    И понеже виждам емблемата на снимката пред поста ти и че си експерт по автомобилна история, та един въпрос с повишена трудност
    Какво изобразява емблемата на БМВ и защо?
    :)

    Коментиран от #12

  • 12 Николай Николов

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "Божидар Георгиев":

    Цветовете на Баварското знаме

    Коментиран от #15

  • 13 Виктор Георгиев

    0 1 Отговор
    Щом някой се интересува толкова от история ето това ;) :
    http://bg.wikipedia.org/wiki/BMW
    Бай гугъл знае всичко!
  • 14 Благовест Стефанов

    4 2 Отговор
    Емблемата на Шкода е един Х-й с крила.
  • 15 comment

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Николай Николов":

    Не е вярно. Изобразява стилизирано въртяща се самолетна перка. Вярно, изпълнена е в съответните цветове, но в основата е онова, за което е създадена компанията, а именно - производство на самолетни двигатели и мотоциклети. Автомобилите се появяват много по-късно и са реално ширпотребата на BMW. Те и сега си произвеждат основно самолетни агрегати и мотоциклети.
  • 16 Бай Иван

    3 4 Отговор
    Даааа БМВ е кола отвсякъде а Шкода е един ниско бюджетен боклук! Толкова народ изгоря с тях,но някой уроци остават ненаучени.То затова има бедни и богати!
  • 17 Бай Иван

    2 5 Отговор
    Между другото Шкода са автомобили с голяма история и имат чудесни модели в миналото ,но играта свършва с идването на комунягите на власт!

    Коментиран от #19, #20

  • 18 Симеон Тасев

    1 5 Отговор

    До коментар #10 от "Божидар Георгиев":

    ей мале добре аз незнам все едно голем разбирач си
  • 19 Симеон Тасев

    2 4 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Иван":

    шкода нямат нищо друго освен работнически коли
  • 20 Симеон Тасев

    2 5 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Иван":

    ВСЕ ПАК ШКОДА СИ Е КОФА И ТОВА СИ Е ФАКТ БМВ Е МАРКАТА
    КОЛКОТО И ДА ВИ Е ЯД Е ФАКТ

    Коментиран от #26

  • 21 Todor Todorov

    1 2 Отговор
    Skoda са много по-напред в качеството,отколкото Mercedes.Преди няколко дена по Fifth Gear даваха,че качеството на Superb е в пъти по-добро,отколкото на С класата.Ето го епизода:
    http://www.youtube.com/watch?v=yVG_PEAHrLs
    И още един епизод на Fifth Geаr,показващ че Superb е по-добър от C-класа
    http://www.youtube.com/watch?v=bIYs7oBUO3w

    Коментиран от #24

  • 22 ннннн

    1 1 Отговор
    Защо все така става, че един-два оооооооооо, да не кажа "оооооооооо ооооооо" успяват да вкарат в безсмислен спор явно интелигентни хора. От постовете долу успях да науча доста интересни неща за историята на някои автопроизводители, но помията между тях ми дойде в повече.
    Що не си караме таралясниците и спрем да се зъбим едни на други. Точно това ни качество използваха до 1989 г. за да ни държат покорни и след това със същия успех ни държат на каишка вече 25 години.
    Завистта е голямо оръжие и тези, които ни управляват го знаят. Ето и аз се хванах на въдицата и използвах определения, които по принцип не използвам затова ще ги заменя с "о", пък който иска да си измисли най-подходящото определение.
  • 23 ннннн

    3 3 Отговор
    А що се отнася до Шкодата - добър автомобил за цената си, даже много добър. Винаги бих предпочел нова Шкода пред БМВ или БЕНЦ втора ръка, ама не мога да си позволя и употребявана, но това не ме кара да бълвам глупости по форума.
    Който може и иска нека си купи, каквото му харесва, няма проблем и тук да споделяме, това което сме научили от опита си, ама и едно ооооо да се появи и всичко отива по дяволите.
    Абсолютно съм сигурен, че тук няма нито един който е могъл да си позволи кола над 20000 лв., че може и по-малко, ами масово се избиват комплекти от едни и същи хора. Явно са нещо сбъркани, щом им харесва непрекъснато да им показват колко са ооооооо.
    Мазохизъм и ниско самочувствие, какво да се прави.
    Много ми приличат на деца, които дразнят куче на синджир, ама в същото време се напикават от страх, понеже не знаят дали и кога ще се скъса синджирът ...
  • 24 БМВ БЪЛГАРИЯ

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Todor Todorov":

    Да прави си но точно тая генерация на С-класата до преди 2012 наистина е пластмасова грозна помия, после я оправиха.Ама то това им е единствения модел, който може да се каже че не е добре направен така че сам си смятай.Мерцедес е най-качествената от премиумите(и не само те) след лексус.Няма какво да се каже повече по тая тема.
    А не знам как намесихте в тема за шкода БМВ ? Двете нямат нищо общо, нито са на една цена нито в един клас..
  • 25 Бай Иван

    2 3 Отговор
    Е хайде сега де започнахте и да бълнувате.Няма как Шкода да е по добра от най добрата кола в Европа Мерцедес!

    Коментиран от #27

  • 26 Божидар Георгиев

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "Симеон Тасев":

    Симеончо, бегай да си пишеш домашните мойто момче, че 3ти клас е труден.
    BMW не е кола за такива като теб. Да сравнява Шкода и BMW може само третокласник. BMW е кола за човек, който не си знае парите. Шкодата е страхотна БЮДЖЕТНА кола. Сравнението е неуместно просто.
    Третокласниците точат лиги по BMW много ясно, защото и не мислят да купуват. На нас, чичковците, BMW одавна ни е излязло от акъла и заглежаме Шкода, щото за това имаме пари. Ако имах милион евро, щях да си взема BMW за 80-90 000 евро :)
    А тия милионници от 2002ра дето си ги зимате за 5000 ... :)

    Коментиран от #28

  • 27 Божидар Георгиев

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Бай Иван":

    БЕШЕ най-добрата :)
    Напоследък много рев от тях, много ненадеждни. Все пак, да дадеш десетки хиляди левове и да чакаш пътна помощ на магистралата, докато евтинджоса те подминава е унизително.
    Иначе мерца и мен ме кефи, но последното десетилетие на зле вървят и не намират пътя

    Коментиран от #29

  • 28 Симеон Тасев

    3 4 Отговор

    До коментар #26 от "Божидар Георгиев":

    ами да разбирасе че хората точат лиги по бмв много по яко е от тея барутарници голи дето нямат нищо вътре ай стига кажи и шкода и нея обиждай повече
  • 29 Бай Иван

    0 2 Отговор

    До коментар #27 от "Божидар Георгиев":

    Принципно си напълно прав.В последно време новите коли са сянка на това което са били.Отминала слава и прехвалена стока!
  • 30 channel6 channel6

    1 0 Отговор
    С жена ми имаме две, Скаут и Фабия комби. Предоволни сме. Няма ремонти. След някоя година и на детето ще купим Шкода, но оказионна.. Да се учи там.. Като порасне, да си купува, каквото иска..
  • 31 Гешшът

    0 0 Отговор
    Имаме Фабия 2005г. и не мога да кажа нищо добро за нея, нито спира, нито завива, нито има някакво нормално поведение, на 100хил. километра се сменяха клапани(това може да е от страхотния ни бензин). Сменя се съединител миналата година. Вътре интериора е евтина пластмаса, сякаш са претопили играчки от зрънчо и са ги направили в интериор, седалките са адски твърди и неудобни. Вози твърдо и т.н. мога да говоря за нея цял ден.