26 Февруари, 2014 10:19 31 036 24

Lada Niva по стъпките на Evoque

  • автоваз-
  • lada-
  • лада-
  • niva-
  • нива-
  • ваз-2121-
  • 4x4-
  • дизайн-
  • концепция

Решението на АвтоВАЗ да продължи производството на класическата Niva до 2021 г. поставя под въпрос плановете за нова генерация на култовия всъдеход, който трябва да се появи през 2017-а. Постоянното отлагане и удължаване на графиците не може да учуди никой що-годе запознат с историята на руското автомобилостроене. Това обаче изобщо не пречи на почитателите на модела да си представят живо бъдещия му наследник.



Из руските автомобилни сайтове редовно се появяват компютърно генерирани предложения за новата Niva. Някои дизайнери си я представят като груб бачкатор от породата на Land Rover Defender, а други развихрят въображението си на ретро вълна с особено внимание към характерните черти на оригинала.



Най-актуалното предложение за външността на бъдещата Niva 2 залага на лайфстайл направлението в SUV-модата. Сайтът Carobka.ru публикува серия от рендери, чийто автор си представя наследника на ВАЗ-2121 като градски спортист с повишена проходимост в духа на Range Rover Evoque.



Според концепцията на дизайнера новата Niva ще бъде построена за доказалата се платформа на оригинала, но след коренна модернизация. Подобен подход бил използван от конструкторите на АвтоВАЗ при създаването на Lada Priora, в чиято основа след огромен брой доработки лежи ВАЗ-2110.



Междувременно най-големият руски производител на автомобили потвърди плановете си за пореден рестайлинг на Lada 4x4 през 2015-а. Засега от АвтоВАЗ не се отказват и от обещанието за изцяло нова Niva след три години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон Смит

    3 1 Отговор
    Външно изгледа добре, но другите неща по нея трябва да измислят!
  • 2 Хрисофор Карамфилов

    1 2 Отговор
    Този автомобил в нива няма да върви, много нисък и разлят ми се вижда .
  • 3 Споок Армин

    2 0 Отговор
    Много хубаво си я представят , но с това и ще си останат......поне до 2021г. След това ако решат да направят нова НИВА , пак ще са 35 години назад.Те другите компании няма да бягат срещу тях....Нали и те ще изкарат нови модели?
  • 4 Mercedes-Benz

    4 1 Отговор
    А диференциалите ще вият ли като на старата?

    Коментиран от #10

  • 5 Михаил Зарев

    3 1 Отговор
    Ladevoque :D
  • 6 Михаил Зарев

    2 2 Отговор
    Vsu6tnost po dobre ot tova nqma kak da stane tazi ko6nica,postarali sa se fenovete i sa q napravili po dobre ot dizainerite.
  • 7 Konstantin Yarosh

    4 5 Отговор
    Да, всички сте прави. Серията БЪЛГАРСКИ джипове, разработени , произведени както и техните компоненти , се продават много добре. Както на вътрешният пазар, така и на запад са много търсени. най-вече поради многото нововъведения, издръжливост и отличните характеристики.
    Мисля, че когато България произведе нещо което да се продава в такива количества, толкова време и да е търсено сред редица среди, чак тогава ще имаме право да коментираме !

    Коментиран от #8

  • 8 Mercedes-Benz

    8 4 Отговор

    До коментар #7 от "Konstantin Yarosh":

    Русофиле скрий се в шумата и не се показвай повече! България днес можеше да има автомобилна промишленост ако не бяха кремльовските алкохолизирани , които забраниха производството на западни автомобили като Рено и Фиат у нас, за да може да им се котират гнусните таралясници, за които и даже се чакаше по 20 год.! Да не говорим ако не бяхме попадали под червено иго, в което живеем до този момент, къде ли щяхме да бъдем сега като съюзник на Германия. За справка 34-та година България изпреварва по стандарт на живот Швейцария и е на 5-то място по модерна армия, а на 7-мо по износ на стока!!! Но така е червените чифутски предатели превратаджии начело с полу-евреина Гошо Тарабата и КИмион Георгиев ни натикаха в лапите на Антихриста, защото комунизма е точно това - подтискане на духовното и величаене на материалното и вожда! Кенефа Лада Нива е продаван защото е евтин, и най-вече се харчи у тях си, даже в Сибир и Камчатка се усетиха че по-добре да купуват японски джипове с десен волан отколкото техните таралясници!

    Коментиран от #9, #11, #15

  • 9 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Mercedes-Benz":

    http://monarchism.blog.bg/politika/2010/02/05/ikonomika-na-tretoto-bylgarsko-carstvo.486973, и другите написани неща са фантазия, но не ми се спори...
  • 10 comment

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Mercedes-Benz":

    Че те ако не вият, няма да е "Лада". Ще вият, та даже на три гласа всеки.
  • 11 comment

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Mercedes-Benz":

    За нещастие си прав. България беше стигнала до сътрудничество с Рено и Франция. Имаше разработки за нови модели, включително и разновидност на Алпин. Руснаците обаче решиха, че трябва да прецакат цялата история и ние нали сме подлоги и продажници и не си следим своя си интерес ... и те ти руски боклуци по пътищата. Пък те нека си ги хвалят.
  • 12 Иван Иванов

    1 2 Отговор
    Егати и стресираният вид
  • 13 Монго

    2 1 Отговор
    "Булгаррено"-то тръгнахме да го продаваме в чужбина през главата на французите, за това ни резнаха лиценза...
  • 14 ани иванова

    1 2 Отговор
    mn qka
  • 15 васил димчев

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Mercedes-Benz":

    Всяка Русофобия вади към анадола .
    На кривия инструмент вълната му пречи.
    Сега като сме под закрилата на турската армия ни се смее цял свят и това благодарение на разбирачи д.педавци като теб.

    Коментиран от #16

  • 16 Mercedes-Benz

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "васил димчев":

    Не! Благодарение на комунистическата сволАч от БКП, кланяща се на московските "трезвеници", която чрез инструмента си Държавна Сигурност, създаде отрочетата си ДПС, СДС, НДСВ, ГЕРБ и останалия отпадък, който досъсипва Бъгария последните 25 год. Онази Русия, която уважавам е мъртва от 1917 г. след това дойде чифутската хунта, която започна малко по малко да сее заразата си, наречена комунизъм и да изсмуква жизнените сили на народите и така до ден днешен! Ти да не си превратаджийско бе? А? Шумкарско отроче ли си я си кажи,срам ли те е?

    Коментиран от #17

  • 17 Монго

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Mercedes-Benz":

    Стига си ръсил глупости. Коментирай колата, ако ще бистриш политика, има подходящи теми. За педишният ти коментар ти пуснах да четеш-1934 г. сме били подминали Швейцария-да, ама не-току що сме излезли от криза. "Рено" ни удрязаха квитанциите ни заради, нерегламентираните ни продажби на "Булгаррено" в чужбина. Ако руснаците бяха виновни, щяха да спрат и "Дачия" в Румъния. Стига с тези евреи-Чъчил и Сталин определят къде ще е България след ВСВ...аман от щуротии.

    Коментиран от #18

  • 18 Владислав Димитров

    1 4 Отговор

    До коментар #17 от "Монго":

    Дачията не я спряха защото домнуле Чаушеску не цепеше много басма на руснаците и на СИВ .
  • 19 Maurice

    2 3 Отговор
    Лада/ВАЗ и всички техни производни са показател за умствения багаж на Русия. Т.е. кръгла дупка! Нива на 45000 км е в състояние на будна кома. Почти нищо по нея не работи, вратите са провиснали, издава звуци като от последно причастие. Може би през 70-те да е била на ниво, но комунистите така и не разбраха, че земята се върти и часовника тик-така.

    Коментиран от #21

  • 20 Кобрата

    1 1 Отговор
    Старата Lada Niva си е най-хубава за лоши пътища
  • 21 кара Лада

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Maurice":

    Иди да се прегледаш! Карал съм няколко Лади и искам да ми обясниш точно как се разпада за 45000км, дори и Нива да е. От Нивите, най новата е най добра, по всичко е по-добра от по старите. Вярно е тотално остаряла като концепция, ама за тая цена и в гората модерните концепции не возят.
    Автоваз е просто една компания произвеждаща бюджетни коли, каквато винаги е била, съществуваща на реалния пазар.
    Това как показва умствения багаж на една нация не го схващам.

    Коментиран от #24

  • 22 ани иванова

    0 0 Отговор
    krasiba no neshto zadnicata ne mi dopada osobenno
  • 23 ани иванова

    0 0 Отговор
    krasiva"
  • 24 Maurice

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "кара Лада":

    Показва го по това, че през 2014 година продължават да произвеждат и колите си по начинът, по който си правят водката - СТАРА РЕЦЕПТА! Още по-жалко е, че има хора които дават повече от 200 рубли за купчина скраб! Това ако не признак за безмозъчност?!?