Last news in Fakti

18 Март, 2014 09:18 4 603 4

Mercedes-Benz купува Aston Martin?

  • mercedes-benz-
  • aston martin-
  • amg-
  • дитер цетше

Daimler проявява интерес към задълбочаване на партньорството между британския производител на бутикови автомобили Aston Martin и AMG. В момента спортното подразделение на Mercedes-Benz притежава 5% процента от акциите на английската компания. Немците обаче обмисляли придобиването на по-голям дял, а защо не и покупката на цялата фирма, става ясно от интервю на Дитер Цетше за Autocar.

Според шефа на Mercedes-Benz Aston Martin може да получава не само двигатели от AMG. Според него това е "фантастична марка" и от Daimler са готови да "подкрепят бъдещото й развитие".

Според наблюдатели придобиването на легенда като Aston Martin би дало на Mercedes-Benz нелоши козове в борбата с Volkswagen, която притежава истински букет от елитни спортни марки като Porsche, Lamborghini и Bugatti. Англичаните пък ще могат да навлязат в нови класове, възползвайки се от немските платформи - особено в SUV сегмента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    6 0 Отговор
    По време на криза нищо бутиково не върви, но Мерцедес могат да изкупят акциите по-евтино в момента и след кризата да печелят добре от марката.
    В дългосрочен план може да е добра инвестиция.

    Коментиран от #2

  • 2 Споок Армин

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Shmeker":

    Вярно че могат да спечелят , но кризата я чакаме да отмине вече пета година.Така както се очертава поне още толкова няма да има излизане.Дано все пак тази покупка да се случи , защото тогава Астон Мартин ще може да се възползва от непрекъснатите нови технологии ,които разработват в Мерцедес.Те просто винаги са с една крачка пред другите.
  • 3 Кобрата

    1 0 Отговор
    Е това сега е работа...немците си знаят работата.
    Дали ще дочакаме да се возим в немски Aston Martin това е просто жестоко
  • 4 Maksito Mystafov

    1 0 Отговор
    А дано...