Last news in Fakti

17 Април, 2014 12:46 6 669 6

VW готви Super Golf R с 400 коня

  • volkswagen-
  • vw-
  • golf-
  • r-
  • jetta-
  • golf r 400 concept

Volkswagen очевидно пренарежда маркетинговите си приоритети. Докато посетителите на нюйоркския автосалон обикалят около Golf GTI и Golf Estate, публиката на изложението в Пекин ще станат свидетели на премиерата на автомобил, който праща горещите хечбекове в сферата на безумието.



Както подсказва името, подготвяният за китайския автосалон Golf R 400 Concept е базиран на най-мощната версия на модела. За разлика от 2.0-литровия турбодвигател на R обаче, под предния капак на прототипа ще бъде монтиран мотор с мощност 400 к.с. и 450 Нм.



Немците не разкриват никакви подробности за кубатурата и архитектурата на агрегата. Известно е само, че Golf R 400 ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.9 секунди - с цяла секунда по-бързо от стандартния R, а максималната скорост ще бъде 282 км/ч.

Слухове за нов крал в гамата на Volkswagen Golf се носят от няколко месеца. По непотвърдени данни R 400 ще има покрив от въглеродни нишки и множество други детайли от композитни материали с цел максимално намаляване на теглото.



Освен скици на "суперголфа" от VW разпространиха и рисунки на друг нов модел. New Midsize Coupé, коeто също ще дебютира в Пекин, най-вероятно показва как ще изглежда бъдещото купе с четири врати на базата на Jetta.



В описанието към рендерите се споменава, че автомобилът ще се оборудва с двигател с мощност 220 к.с., който ще го ускорява до 100 км/ч за 6.5 секунди и ще му позволява максимална скорост 245 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошo

    2 8 Отговор
    Последното такова чудо на СОЦваген преди няколкого години с 600к.с. не можеше а завива.Очавам това да е същото мъртвородено ВАГенче

    Коментиран от #2

  • 2 Монго

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Дошo":

    Имам три коли, японска, френска и немска, всичките над 170 к.с. /тест на ходовата част, а не на двигателя-Дино, мино и так дальше/. Успокой се /вземи си хапчетата, и тогава може би ще спреш да плюеш/...
  • 3 Име:

    2 3 Отговор
    Тия слухове за тоя volkswagen не са от няколко месеца, а от няколко години и все не се появява на бял свят.....
  • 4 Споок Армин

    0 0 Отговор
    Ех сега ако се появят , и ако са с тази визия от рендерите , някои така наречени премиум марки ще се разтреперят от вълнение.Че и най лошото е пробива на Китайския пазар.Да видим тогава какви оправдания ще измислят хахаха.
  • 5 Румен Янев

    2 1 Отговор
    Супер ГОУФ .... Браво !!! Перник е на нокти
  • 6 ярослав станчев

    0 0 Отговор
    Абе те швабите и с ядрен реактор ще го направят Гоуфу,ама дядо Винтеркорн трябва да удари още 2-3 шнапса и да мушне още 5-6 вурста,че да узрее идеята.